Těhotenský deníček / Buik

Neštovice (Po narození miminka)

zveřejněno 01.03.2019 23:04:13

Neštovice Tak už se to dostalo i k nám :o). Měla jsem pocit, že kluci snad budou imunní, protože vždycky, když kolem nás byly neštovice, tak se jim nic nestalo. Dělali jsme si z toho legraci. Dokonce i teď ve školce - donesl je malý právě ze školky - mají je tam už ufff možná dva měsíce a furt nic. Jenže tento týden byl prcek i nakřapanej a myslím si, že to byla ta poslední kapka.  A jako bonus den před opupínkováním spali kluci spolu v postýlce ... malej přišel za bráškou, asi se v noci bál.  Nicméně, ze školky nás nikdo nevolal. Já si přišla Lukýska vyzvednout ve tři hodiny a... »

Zoubková víla a první vypadlý zoubek (Po narození miminka)

zveřejněno 06.02.2019 22:02:05

4.2.2019 To bude velice významný den pro Marečka - tedy aspoň on to tak teď cítí. Vypadl mu první zoubek.  Myslela jsem si, že se mu to nebude líbit. Že nebude chtít být bezzubka, ale on se na to normálně těšil. Asi je to z toho důvodu, že hodně jeho vrstevníku už má nějaký zoubek vypadlý, ale on stále nic.  Už asi tak pět dní viděl a říkal, že se mu zoubek kývá. Zkoušela jsem ho navádět, jak na to, aby se mu podařil vyndat. Dokonce jsem mu opět napsala jako Zoubková víla - to bylo ve chvíli, když už brečel, že ho bolí kousnout do jídla a že už by chtěl mít zoubek venku. A taky jako zoubkov&... »

Rok 2018 (Po narození miminka)

zveřejněno 10.01.2019 00:28:46

2018 Tento rok byl nějaký krátký, protože jinak si nedokážu představit, jak je možné, že tak rychle utekl. Člověk se nevzpamatuje z novoročního výstupu na Ještěd a už zase slaví Vánoce :o).  Leden Pro mě osobně docela dost náročný měsíc. Upekl se můj přestup na novou pozici, ale všechno bylo za velikého psychického vypětí. Bývalá šéfka mě prudila, nechtěla pustit. Nový šéf dal termín, do kterého musím přestoupit. Do toho účtování konce roku a moje milovaná angína. Zástala jsem doma a myslela si, že si třeba užiju i trošku kluků, ale bylo mi tak blb... »

Rhodos (Po narození miminka)

zveřejněno 18.06.2018 22:10:44

Rhodos Tak už za sebou máme dovolenou - manžel slíbil Márovi, že než půjde do školy, tak ho vezmeme na dovolenou - letadlem. A tak jsme v lednu začali zhavit dráty, obcházet cestvoky, abychom na začátku vycestovali. Dokonce jsme se báli, aby tam nebyla zima - ne zima tam fakt nebyla, hnusných 34-36 stupňů (o jak já miluju dovolenou u Baltu v Polsku :oDD). Byla to takové milá dovolená, menší hotýlek, krásné "pokojíčky", tři bazény, bar kousek od vody (s 18 druhy alko drinků!!!!), skvělou kuchyní, nedaleko od moře - bohužel nám nejlíp bylo v klimatizovaném pokoji :oDD, ba ne, to trošku přeháním, ale hezk... »

Tak už nemám nejmladší (Po narození miminka)

zveřejněno 08.04.2018 22:41:25

Je to k neuvěření, jak ten čas letí!!! V září nám bude naše miminko nastupovat do školy, mám z toho naprosto dost. Včera měl svou oslavu šestých narozeninek a já si stále říkala, kde je to moje mimi, já chci to svoje mimi zpátky - mno to se mi asi nesplní :o). Lukymu byli na začátku ledna čtyři roky - už víc jak rok chodí do školky, je hodně učenlivý a snaží se ve všem vyrovnat svému bráškovi.  Ale to nejsou všechny novinky od nás - je ze mě "prateta"?? Nebo co to ze mě je :oD nedokázali jsme to zatím rozluštit, ale my na to určitě přijdeme! Prostě a jednoduše - ... »

Čepice - tatínkova čepice (Po narození miminka)

zveřejněno 28.10.2017 20:03:36

Začal nám podzim, tady na severu skoro zima :oDD a tak nastal i čas debordelizace všech prostor. Musí se uložit letní věci a vyndat zimní věci. Nevím, jak jste na tom vy, ale teda u nás je to vždy akce skoro na celý den. Nahnat kluky, aby si vše vyzkoušeli, aby se zjistilo, co se musí výhodit, co se musí koupit. Musela jsem hned dvě parčky vyprat s čepicema, šálama a rukavicema (tolik toho máme :oDD). Vyhodila jsem x bot a x bot dala do tašky s tím, že si to projdou kamarádky, zda se jim něco nebude hodit. Ale co Vám budu popisovat, znáte to každá.  Když jsem tahala ty čepice, šály a rukavice, narazila jsem na jednu če... »

Polská dovolená 5 (Po narození miminka)

zveřejněno 17.08.2017 21:19:21

Je to neuvěřitelné, jak rychle to letí, ale pravdou je, že jsme v Polsku byli již po páté na dovolené a opět musím říci, že se vydařilo!  Pronajímáme si tam pokoj - vlastně už pokoje, protože se naše skupina rozrostla a krom dětí s námi byla i tchýně a kamarád s přítelkyní. Moc jsme se tomu smáli, že za pár let, už budeme okupovat celý jejich barák, který pronajímají. Stejně je to tak milé vracet se na známá místa a především, být tam mile vítán. Tím, že se známe s domácími, tak nám vyjdou s ledasčím vstříc a jako b... »

Výlet na Humprecht článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 14.05.2017 09:21:59

Konečně mám chvíli času a mohu zase jednou něco napast :o). Nastoupila jsem do pracovního procesu a tak moc nestíhám :oD (teda skoro vůbec nic nestíhám :oDD). Přemýšleli jsme, kam s klucíma vyrazit a jelikož jsem viděla nějaké fotky od bývalého kolegy z práce, že si vyrazili na Humprecht, bylo jasno, kam vyrazíme. Cesta ubíhala v pohodě, jeli jsme autem, které jsme měli v plánu nechat kousek od Humprechtu. Taky jsme si tam vybrali jednu krabičku, kterou jsme chtěli odlovit. Dále jsme plánovali, že si někam zajdeme na obídek, mno prostě si uděláme prima den. U Humprechtu byl první zádrhel, nějaká objížďka a než... »

Námraza (Po narození miminka)

zveřejněno 06.01.2017 09:46:45

Námraza Kluci se přes vánoce tak moc těšili na sníh, ale bohužel žádný nedorazil. Vlastně na jeden den dorazil, ale hned potom začalo pršet, takže jsme se na něj ani nedostali a ani jsme si ho nemohli pořádně užít.  Po Novém roce začalo být chladněji, až se udělala námraza. A to bylo něco pro ty moje dva caparty. Nejdřív jsme na to koukali z okna. Bylo to úžasné, koukáme na takovou jakoby louku - dřví to bylo hřiště, ale zarostlo to. A zhruba v půlce se opravdu dělila na dvě části. Levá část, na kterou svítilo sluníčko byla normální (námraza roztála) a pravá část, na kterou slun&iacu... »

Setkání se seniory článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 14.12.2016 23:44:24

Mezi námi Nevím, jestli někdo z Vás zná tento projekt, ale je to něco úžasného!! Děti z mateřských školek chodí za seniory do domova seniorů a společně buď něco tvoří, nebo jim babičky a dědečkové čtou, nebo si spolu zpívaj, nebo třeba zdobí stromeček, teď před vánoci aktuální téma! I školka našeho mladšího syna se do tohoto projektu připojila a jelikož se mohli přihlásit i rodiče, nabídla jsem se, že tam s nimi pojedu a když budou mít zájem, udělám i nějakou fotku (musím se pochlubit, fotky se líbily a jsou dokonce k nalezení v kalendáři, který se v rámci dané... »

Vánoce se blíží aneb, už jsme psali Ježíškovi (Po narození miminka)

zveřejněno 05.11.2016 11:18:23

Ano, tak jako kažadý rok i letos, jsme psali Ježíškovi - kamarádka mě ukecala, že jsme vzali naše děti (4 kluci, hele, byl to mazec :oDDD) a vyrazili jsme s nima do hračkářství, aby se podívali, co by se jim tak mohlo líbit pod stromeček. Mno pro nás to byla totální katastrofa, protože kluci chtěli všechno, ale hlavně hned :oDDD.  Nicméně, když jsme dorazili domů, tak jsem jim udělala opět na papír krásný rámeček a oni si tam "nakreslili", co hezkého by chtěli pod stromeček. Starší už to tam chtěl i napsat. Musím říct, že mě překvapilo, že ten jejich seznam nebyl dlouhý, v podstatě jeden chtěl jeden dárek a druh... »

Chorvatská dovolená článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 05.10.2016 21:17:10

Musím to sem napsat, protože když koukám z okna a vidím, jak je tam oškolivo a jak prší, a jaká je tam tma a jak jsme nastydlí ... brrr, fakt děsný.  Ale zpátky k naší krásné Chorvatské dovolené. Vyrazili jsme s klukama ještě jednou letos k moříčku. Tak nějak jsme si uvědomili, že podobnou dovolenou budeme moci udělat ještě příští rok, ale pak budou nástupy do školy a my bychom se k moříčku po sezóně těžko dostávali. Proč po sezóně, když pominu to, že je to levnější, tak především kvůli teplotám. Vůbec si nedokážu představit, že bych se měla "... »

Výstup na Ještěd (Po narození miminka)

zveřejněno 21.08.2016 23:37:57

Výstup na Ještěd Jelikož bydlíme v Liberci a Ještěd je dominantou Liberce, občas si tam uděláme výlet. Většinou je to něco ve stylu, že autem dojedeme na jedno parkoviště nedaleko vršku a jen kousíček, cca 300 metrů dojdeme. Tentokrát byl krásný den, sluníčko svítilo a tak jsme nechali auto o hodně níž, na nádherném výhledu na Liberec a hore vyrazili pěšky. Při pochodování po silnici najednou vidíme, jak jede lanovka. Kluci utíkají, aby ji ještě pořádně viděli a jak tak stojíme pod lany, projdou kolem najednou dva páni a Mára vidí, že jdou pod lany nahoru. Jeee, to by bylo ně... »

Muzejní noc 2016 (Po narození miminka)

zveřejněno 01.07.2016 10:20:42

Ani tento rok jsme nemohli chybět na muzejní noci. Jen to všechno bylo náročnější na čas. Babička Hanička chtěla totiž jen s námi, vzala si dovolenou. Věděli jsem, že chceme být poměrně dlouho venku, ale to bývá Luky utahaný, takže bylo zapotřebí, aby po obídku usnul. On byl samozřejmě totálně proti a proto jsme koukli na rozpis a vybrali kostel, který byl dál, měd odpolední program pro děti a kde by se dalo očekávat, že Luky cestou usne. A podařilo se nám, ještě než jsme přejeli Ještěd, Luky už krásně spinkal. V kostele bylo kouzelnické číslo, což bylo něco pro Máru. Moc si přál, aby ho pan kouzelník vybral, p... »

První rok ve školce za námi (Po narození miminka)

zveřejněno 01.07.2016 10:02:52

Školka Páni, tak už je to rok, co Mára chodí do školky. Musím říct, že jsou na něm vidět velikánské změny. Krom toho, že se tedy naučil pár výrazů, které se u nás opravdu nepoužívají a používat rozhodně nebudou!!! (Normálně tudle jsem mu říkala, že takhle se něco neděla a on se na mě podíval a s naprostou vážným výrazem mi povídá "ty si ale blbá". Mno měla jsem co dělat, abych se udržela a nedala mu pohlavek. Ale pak mě napadlo, že todle určitě nemá ze své hlavy. Zkusila jsem si s ním sednout a vysvětlit mu, že takováto slova se neříkají, že lidi může bolet, když něco podobn&... »

Mareček a den matek (Po narození miminka)

zveřejněno 07.05.2016 22:57:44

Ani nevím, zda jsem se tu zmiňovala, že nám Mára už chodí do školky, určitě ano (letos jsem byla u zápisu s Lukáškem, ale to mě vyhnali, že je ještě moc malej, že kdyby se narodil v prosinci, tak jo, ale tím, že je 9.1. tak máme smůlu). Bohužel jsme teď byli nějakou dobu nemocní a tak se nám většina akcí ve školce vyhla, nicméně den Matek jsme si nenechali ujít.  Bylo to velice příjemné, je nádherné pozorovat, co nového se naučil - jaké nové básničky, která samozřejmě ani já neznám a on se pak vzteká, proč mu nenapovím :oD. Jak můžu napovědět, když nevím??!! :oD z... »

Oslava druhých narozenin (Po narození miminka)

zveřejněno 25.01.2016 22:12:08

9.1.2016Tak a jte to tady :o), Lukáškovi byly dva roky. Už je to neuvěřitelnej chlapák. Den ode dne víc a více povídá, ale taky začíná od bráchy okoukávat různé "nepravosti". Jenže je těžké se na něj zlobit, protože on se vždycky tak zakření - ví přesně, že dělá něco, co by rozhodně dělat neměl!! Nakrčí nosánek a nádhreně se na Vás usměje a krutě toho využívá.  Ale zpátky k oslavě - opět jsem nemohla vybrat, jaký dortík nechat udělat a pak mě trkle, že přeci jen asi nejvíc vyhrává ten krteček, takže dostal dortíka s krtečkem. Měl z něj ohromnou radost. Zapálili jsme na mě sv&ia... »

Řekli jsme (Po narození miminka)

zveřejněno 09.01.2016 09:21:52

16.12.2015 Je to neuvěřitelné ... Lukymu budou za chvíli dva roky. Jsou to krásné dva roky, co jsme spolu prožili. Od naprostého miminečka po tak velkého - skoro dvouletého - chlapáka a za celou dobu mi ani jednou neřekl mami. Když jsem mu řekla: "Řekni táta", tak hezky zopakoval "táta", když jsem mu řekla: "Řekni máma", tak mi zase krásně zopakoval "táta". Prý mamíííí volal jedině, když jsem byla někde pryč - ale to jsem logicky nemohla slyšet.  Tudle jsme spolu seděli u snídaně - on hezky v židličce a já tam poletovala a dávala panáčkům na stůl a do zobáčku všechno o co si řekli :oD. Když jsem si konečně sedl... »

Lukýskův svátek (Po narození miminka)

zveřejněno 19.10.2015 08:33:00

Sváteček Tak Lukášek má za sebou sváteček. Je neuvěřitelné, jak rychle to běží, ale tomu našemu prckovi budou za chvíli dva roky, už to bude veliký chlapák. Zrovna tudle jsem si říkala, že tolik, co je teď Lukymu, bylo Márovi, když se Luky narodil. Ty dva budou vypadat jak dvojčata. Mára nám nechce moc baštit a Luky je naopak jedlík, takže bych řekla, že pánové, ač rozdíl skoro dvou roků, na tom budou váhově hooodně podobně! A tak tendle náš malý drobek měl včera sváteček. Nějak jsem nevěděla, co hezkého mu pořídít - co ještě nemaj, ale co by mu zároveň udělalo radost. Jak chod&iac... »

Nemoci a školka (Po narození miminka)

zveřejněno 19.10.2015 08:23:44

Nemoci a školka Tak už je to tady a bohužel ani my nejsme vyjímka, co se nemocí týče :o(. Vlastně prcek chodil 9 dnů do školky a hned na to zůstal 11 dnů doma ... a to se vyplatí. Takže opět začínáme od znova. I když dneska prvně ráno nebyla žádná scéna, že se jde do školky. Domluvili jsme se, že hned po obídku si pro něj přijdu. V předchozím týdnu proběhl ve školce tvořící den - nebo spíš odpoledne. Měly dorazit maminky, nebo tatínkové a s prckem si vytvořit něco z brambor. Náš prcek mi dal jasně na jevo, že se mnou nepočítá a že tam s ním půjde babička :o). Nejraději by byl, kdyby šla d... »

Školka (Po narození miminka)

zveřejněno 01.10.2015 12:20:24

Školka Tak už je to tady - od září máme "školkáčka". Ale teda musím říct, že zatím nic moc. Mára začal chodit až od druhého týdne září, protože první jsme ještě trávili společně na té naší mini dovolené v Hamrech. Jak Mára říká, byli jsme na "chaloupce". Vprvní týden chodil v podstatě pouze na hodinu a půl. Dovedla jsem ho tam vždy kolem sedmé a v půl deváté už jsem pro něj metelila.  První den jsem se snažila udělat i nějaké fotečky, aby měl památku. Ale ve chvíli, kdy jsem řekla, že jdeme do školky, tak totální zásek. A to jsm... »

Řádíme u tety článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 17.07.2015 13:21:16

16.8.2015 Musím říct, že kluci jsou teda čísla. V poslední době se mi zdá, že s nima nestačím zvládat krok. Ještě, že můžeme jít někam, kde když zavřu vrátka, tak vím, že nikam neutečou, že to tam maj rádi, že tam na ně nečekaj nějaké nástrahy, kde je hodně vody na hraní a spousta kytiček (ehm, ty teda teta nemá ráda, když je trhaj :oD ale klukům očividně její vrčení nevadí. Ale nejhlavnější pro ty moje dva caparty je, že je to místo, kde rostou třešně, jahody a rybíz :oD.  Včera jsme s tetou postavily opět jejich vysoký žebřík ke stromu s třešněma, teta vylezla nahoru a pak klukům dolů h&a... »

Nový svět článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 11.06.2015 07:25:36

Nový svět  To, že miluju focení a že už je dešlí dobu mojím velkým koníčkem, tak o tom žádná, nicméně teď jsem se zamilovala do focení miminek - tedy newborn focení. A jelikož jsem žena podnikavá :oD, tak už mám i živnostenský list (tedy manžel má a já jsem jeho zaměstnanec - takového šéfa bych Vám nepřála, ani žádné prémie mi nechce dát :oD) a mohu se veřejně své zálibě věnovat. Za poslední tři měsíce mám na svém "triku" 16 jak já říkám mimifocení. Samozřejmě fotím i větší děti, rodiny, těhulky, nebo celé ro... »

Pouť v Jítravě II (Po narození miminka)

zveřejněno 26.05.2015 07:16:51

9.5.2015 Pouť v Jítravě Tak nám to nedalo a po roce jsme se opět vypravili na tuto úžasnou pouť a musím říct, že jsme ani letos nelitovali. Jeli jsme o něco dýl, než rok před tím a bylo to hned znát, protože jsme dost těžko hledali místo k zaparkování. (A to bylo pod mrakem a moc jsme nečekali, že tam bude tolik lidí) Nejdřív se tedy šlo krásnou krajinou, miluju ty pole okolo, kvetoucí stromy, vůně linoucí se z květů. Pak začala vesnička - hezky udržovaná, krásné baráčky, nádherná výzdoba. A pak teprve bylo vidět to, čeho se nemohl Mára dočkat a čím více jsme se blížili, tím více ... »

První koupání v tomto roce (Po narození miminka)

zveřejněno 21.05.2015 23:21:50

8.5.2015 Tak už je to tady, máme za sebou první koupání v tomto roce. Teda máme - naši páni kluci mají. Vzali jsme je ná krásný výlet. Nejdřív jsme se zastavili u kamarádky na "statku", kde se klukům fakt moc líbilo! Vlastně jsme se tam přijeli podívat na krásné maličké králíčky. Kluci byli u vytržení - Luky nám usnul cestou, takže nejdřív byl u vytržení jen Mára. Sbíral králíčkům trávu, sbíral sobě peříčka, poletoval tam jak éro a když jsme se s ním vypravili mezi slepice, tak by je snad začal i honit. Pak se probudil Luky a nás čekalo stejn&eacut... »

Marečkovi třetí narozeniny článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 28.04.2015 08:27:38

7.4.2015 Je to neuvěřitelné, ale Márovi už byly tři roky. Fakt jsem z toho úplně mimo, moje miminku už jsou tři roky??!!!! Mno jo, děti prostě stárnou, jen my jsme stejný :oD! Oslava probíhala u bráchy na zahradě - bylo hezké počasí, ale docela chladno. A dle očekávání, dostal spousty dárků, byla to veliká legrace. Ale hezky popořádku.  Nejdřív byl problém s dortem - jaký dort vybrat, co by na něm mělo být? Loni dostal popelnici :oD a ta se tak těžko přebíjí. Rok před tím zase měl pejska, který fakt vypadal jak živý, až se do něj člověk bál říznout :oD. Ale co ho uchvátilo letos? Stále mil... »

Velikonoce 2015 článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 28.04.2015 08:17:42

Na tyto Velikonoce to byl boj, manžel teda nechtěl vzít oba kluky koledovat a tak u nás vznikla několika denní rozepře :oD. Já navrhovala, že pojedu s nima a to mu nebylo po chuti. A tak jsem řekla, že s klukama pojedu klidně sama! Nakonec se teda nechal ukecat a vyrazil s obouma! Ještě aby ne, celá rodina se na ně těšila a on by pak dorazil jen s jedním. Mára se nakonec naučik část básničky:  Hody, hody, doprovody,  já jsem malý zajíček,  utíkal jsem podél vody,  nesl kopu vajíček. Dál už to nedával :oD protože to už byl někde zalezlej, jak moc se styděl, ale ve chvíli, kdy se začalo vyplácet pomlázkou, byl už za... »

Velikonoce už klepou na dveře článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2015 20:55:34

Světe div se, Velikonoce už jsou opravdu za chvilinku a tak jsem se rozhodla, že si uděláme nějaké hezké velikonoční fotky. V poslední době jsem se rozšoupla a zainvestovala do "světel na focení" a tak je teď musím využívat :oD. Ale je pravdou, že na todle jsem se mocinky moc těšila. Nakoupila jsem nějaké Velikonoční proprietky a skoro celý týdne připravovala Máru na to, že se bude fotit, aby pak nebyl překvapený. Když nastal den D, vyslala jsem Lukáška s babičkou ven a vrhla jsem se na Máru. Dostal fešáckou košili, přichystala jsem mu tam lavičku, na kterou se měl posadit ... a já už pak vlastně jen cvakala, podávala jiné věci, vyměňovala sedátka a vlastně jsme si to oba dva užili. Užili jsme si to do takové míry, že teď občas za mnou přijde a říká mi, že se chce fotit :oD. Tak třeba se j... »

Masopust na Sychrově (Po narození miminka)

zveřejněno 24.03.2015 23:54:33

21.2.2015 Hned jak jsem uviděla letáček s tím, že se bude konat masopust na Sychrově, začala jsem uvažovat, jak to správně skloubit, aby vyšel čas a my se tam zajeli podívat. Tatínek byl myslím moc unavený, aby s námi mohl vyrazit a především by ho to tam moc nebavilo a tak jsme vzali babičku a vyrazili.  Autíčko jsme nechali stát u hospody - a Mára hned spustil, že půjdeme "do píva". Musely jsme mu vysvětlit, že se nejdřív půjdeme podívat na Sychrov a potom, že se určitě někde stavíme na obídek. Po chvlice uvažování se rozhodl, že tedy vyrazíme. Už když jsme procházeli přes hlavní parkoviště říkala jsem... »

Karneval Vratislavice článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 23.03.2015 09:48:59

15.2.2015 Jelikož nás období karnevalů vysloveně dostává, tak jsme se s klukama vypravili ještě na jeden karneval, tentokrát do Vratislavice, ale měli jsme tedy ohromnou kliku, ale hezky od začátku. Že se bude tento karneval konet, jsem věděla docela dlouho, měla jsem ho zapsaný v akcích, kterých bych se ráda zúčastnila. Sice jsem hledala na jejich stránkách, jestli dopředu neprodávají vstupenky, ale nikde jsem nic nenašla a tak jsem byla docela v klidu. Můj klid se změnil ve chvíli, když moje v předvečer karnevalu začala na Libereckých maminkách poptávat, zda někdo nemá lístky navíc. Opravdu mi zatrnulo. To jako nemus&iac... »

Výlet na Černou Nisu článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.03.2015 07:48:23

14.2.2015 Dneska navrhoval tatínek nějaký výlet. Je pravda, že já jsem chtěla jít s klukama na sáňky, ale pokud možno někam na kopec, aby si Mára ještě zajezdil (když se mu konečně sáňkování začalo líbit), ale tatínek měl úplně jiný návrh. A tak jsme sbalili děti, sáně a vyrazilo se směr Bedřichov.  V Bedřichově jsme nechali auto na horním parkovišti (a velice důkladně ho zabezpečili, protože v nedávné době zde bylo několik autíček odcizeno a s tím, že už nám zkusili Pedra ukrást a vlastně s ním i odjeli, prostě bychom o kluka neradi přišli :o) :oD). Luky nám cestou do Bedřichova usnul a ta... »

Javorník a strašná zima článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.03.2015 10:34:14

8.2.2015 Tudle jsem si tak psala s kamarádkou a zjistila jsem, že se ona a její kamarádi chystají vyrazit s dětma někam sáňkovat. Hned mě to nadchlo, protože kluci mají děti rádi a když tam bude víc lidí, jen dobře. Proto jsem se nenápadně zeptala, jestli se můžeme přidat. S nadšením řekla, že jsme vítáni a tak jsme se i my zapojili do vybírání oblasti pro sáňkování. Já navrhovala Bucharku, máme to kousek, je tam hodně sněhu, protože tam jezdíme s klukama, máme to okouklé a Mára se tam konečně přestal báť sáňkovat. Taky je to krásně v závětří, protože to z velké č&aacu... »

Zoo v zimě článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 27.02.2015 08:30:42

6.2.2015 Tak jsem jednou ty svoje zvířátka vzala do Zoo a já největší zvíře šla samozřejmě s nima. Nebyla jsem si moc jistá, co z toho budou mít, protože všude byl ještě sníh a já nemám ponětí, jaká zvířátka budou venku, aby na ně kluci mohli kouknout. Zaparkovala jsem na konečné tramvaje - změnili nám totiž místo vstupu do Zoo - a vyrazili jsme. Už jsem novým vstupem šla asi dvakrát, ale pokaždé si ho znovu a znovu prohlížím, jo je připravený opravdu na veliký nápor zájemců o vstup, takže když jsem tam vjela jen já s dětma, měla jsem pocit malosti :oD.  Markovi ... »

Běhací skřítek článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2015 08:03:47

2.2.2015 Včera navečer jsem vzala kluky ven na procházku, jako tradičně jsme si dávali jen cestu kolem sídliště, protože už byla dost tma a především byla docela zima. Jak jsme tak šli, zaslechla jsem křičet děti. Hned mě napadlo, že se tam určitě děti ještě kloužou, sáňkují a bobují na minikopečku, co na sídláku máme. A taky že jo. Mára to naprosto miluje, rád je pozoruje, běhá za nima, skáče, křičí, ale na bob si sám nevleze, aby si to sjel - musíme ještě potrénovat :o).  Takže pomalu se přibližujeme k dětem, Mára jako vždy ostýchavě, za to Luky by hned vyskočil z kočáru a šel si s nima hr&aacut... »

Herna článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.02.2015 21:11:35

27.1.2015 (Sice mi stále ještě není nejlíp, ale kamarádka mě ukecala, abych vzala kluky do Herny) A byl to opravdu moc supr nápad. Jedna jiná kamarádka mě upozorňovala, že tady kousek do nás je nějaká herna a že si to mám najít na netu. Jenže nějak nebyli lidi, nebo co, prostě jsem se po tom nepodívala a tudíž neměla nejmenší ponětí, co to tam je. Když jsem ovšem potkala tuto druhou kamarádkou s malou a ta mi řekla, že tam skoro pravidelně chodí a že je to tam opravdu moc fajn, nedalo mi to a domluvily jsme se, že tam půjdeme spolu. Také jsme sebou vzali tatínka, aby si to s námi užil - což byla hloupost, zpětně uznáv&aacu... »

Karneval v Lidových sadech článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.02.2015 21:02:12

25.1.2015 (Den po tom našem výletu na Černou Studnici jsem se ještě šla "dodělat" na karneval a pak už jsem tedy opravdu padla :o)).  Kluci měli slíbeno, že s nimi půjdeme na karneval, den dopředu jsem jim připravila převlečky - Luky měl jít za skřítka a Mára za šerifa, ale pro jistotu jsem mu do tašky přihodila ještě obleček prasátka, kdyby náhodou toho šerifa kvůli velkému klobouku nechtěl. Všechno jsem dala do tašek a do kočárku, protože před karnevalem jsme se ještě stavovali u babičky. A ač bylo jasně řečeno, v kolik začíná karneval, tatínkovi se hned nechtělo a tak jsme dorazili pozdě - a to bylo přesně to, co jsem nechtěla. ... »

Černá studnice článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.02.2015 20:41:53

24.1.2015 O víkendu jsme s manželem přemýšleli, kam se vypravit. Jelikož napadlo hodně sněhu, tak by si to kluci mohli opravdu užít, ale kam je vzít? Pak mě napadlo, že už jsme dlouho nebyla na Černé studnici a tudle jsem viděla naprosto kouzelné fotky kamarádky, která se tam s přítelem vydala. Slovo dalo slovo a my tam vyrazili. Teda musím ale říct, že naše výpravy jsou strašné, když manžel v jedenáct vyleze z postele, tak je to zázrak - chce si aspoň o víkendu přispat, bohužel potvoráci nic podobného neschvalují, takže já s nima straším klidně i od šesti a Mára se pak nemůže dočkat, je jak utrženej ze... »

Liberecká přehrada článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.02.2015 20:06:28

20.1.2015 V poslední době mám pocit, že stále chodíme na stejná místa, stále dokola a nic se nemění, což je něco na mě. Proto jsem začala přemýšle, jak bych sobě i klukům dopřála nějakou, jakoukoli změnu. Bavila jsem se o tom i s babičkou a pak nás napadlo, vzít kluky na Libereckou přehradu. Bude to něco úplně nového, Mára tam snad byl jen dvakrát a určitě se jim to bude líbit. Opět, jako tradičně, jsme nabalili rohlíky s tím, že tam určitě budou kačenky a když ne kačenky, tak rybičky - ale tedy za předpokladu, že nebude celá zamrzlá. Na druhou stranu, kdyby byla celá zamrzlá, nebála bych se vzít Máru n... »

Kačák článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.02.2015 19:47:00

Kousek od domava máme rybník a tomu se říká Kačák. Ani nevím, jak se ve skutečnosti jmenuje, nebo jak je zapsán do katastrální mapy, ale to, co vím je, že změnil majitele. Chodili jsme k němu a chodíme na kačenky, jak jinak, vždycky si vezmeme starý rohlík - někdy ho pro jistotu vždy dávám do kočáru, když jdeme ven, protože nikdy nevím, jak se kluci rozhodnou a kam půjdeme. To že změnil majitele nám došlo ve chvíli, kdy jsme tam přišli a najednou všude byly cedule - zákaz vstupu, soukromý pozemek :o(. Mno nic méně přiznám se, že tento zákaz porušujeme a doufáme, že na nás majetel nep... »

Novoroční výstup na Ještěd (Po narození miminka)

zveřejněno 04.01.2015 22:28:34

1.1.2015 Rok se s rokem sešel a nastal všemi, ale především dětmi, dlouho očekávaný čas. Ten čas ovšem utekl jako voda a už tu máme první den roku 2015. A s ním i naši tradici - kačerskou tradici. Vyrážíme na Výpřež a společně davově kráčíme na Ještěd. Loni jsem se bohužel účasnit nemohla, protože jsem vlastně osm dní na to rodila :oD, ale letos jsem si to nemohli nechat dát ujít. I když, dopoledne bylo tak ošklivé počasí, že jsem to mále vzdala, ale kolem poledne se vyčasilo - v jednu měl být odchod z "výchozích souřadnic" a tak jsme urychleně oblíkli kluky, domluvila jsem se s babčou (pr... »

Stojíme (Po narození miminka)

zveřejněno 11.12.2014 21:15:18

28.11.2014 Tak děvčata, začínám se bát, že nám končí lážo plážo období. Krom toho, že Luky začal líst - na můj v kus už je z něj fakt velikej rakeťák, vůbec mu nestačím, ale Mára z toho má ohromnou radost, tak se nám taky začal všude a u všeho stavět. Člověk by řekl supr, jenže Mára z toho má takovou radost, že se s ním snaží pohybovat, obracet ho, posouvat ho a tím vzniká takových (sorry za ten výraz) držkopádů. Má víc modřin, než si dokážete představit! :o( Ale jinak je to supr, Mára začal chodit na 18 měsících a jak se zdá, tak Luky chce být asi tabulkov&eac... »

Vánoční focení a sraz s holkama z fotokurzu článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.11.2014 22:49:06

19.11.2014 Tak jsme se nakonec s holkama z kurzu focení domluvily - teda ne se všema, všem se to nehodilo - že se sejdeme u jedné a nafotíme si ty naše drobečky ve vánočním. Já osobně si myslím, že je lepší, že jsme se nesešly všechny, protože si nedokážu představit, jak by se tam vešlo sedm holek s tím, že většina má dvě a více dětí :oD.  Takže jsme se tam vlastně sešly tři se čtyřma dětma dohromady a i tak to bylo docela náročné. A pro mě to bylo poprvé, kdy jsem si mohla vyzkoušet nejen zrcadlovku, ale také jaké to je fotit s pravými fotografickými světly. Musím ř&ia... »

Máme třetí zub (Po narození miminka)

zveřejněno 18.11.2014 08:47:37

11.11.2014 To že se nám "narodil" první zoubek, to jsem už popisovala. O dva dny později na svět vylezl druhý zoubek. Všechno jsme překonali bez teplo, jen s trošku horší náladou. Ale třetí zoubek se opravdu povedl - počkal si, až bude mít tatínek svátek a pak teprva vylezl na svět a ještě jako bonus na něj přišla paní doktorka při prohlídce. Byla to docela legrace, musela jít rychle přepsat do počítače, že jsme se z dvojzubky stali trojzubkou. A jelikož máme teda dva zoubyk dole a jeden nahoře, stal se z něj strašlivej kousal, kouše vždy, všude a pokud možno, dovšeho. Včera zjistil, že se dají otevírat šupl&... »

Luky leze (Po narození miminka)

zveřejněno 18.11.2014 08:38:00

12.11.2014 Lezec Tak už je to tady, už máme doma lezce :o). On se začal jednoho dne plazit. Nejdřív se jen tak dvakrát přisunul pomocí ručiček. Měla jsem z toho takovou radost. Ale je fakt, že hned jak se mu to povedlo, tak se začal strašlivě vztekat. Vůbec jsem nechápala proč, vždyť mu to šlo tak hezky - nejspíš podle jeho názoru to bylo moc pomalé a nedopravilo ho to tak daleko, jak si přál. Další den už zvládal popolést o kousek dál. Každý den kousek přidla. Museli jsme ho pozorovat celá rodina, protože Mára nikdy nic podobného nedělal a tak Lukyho pozorujeme a žasneme.  Dneska - přesně o šest dnů déle se mu podařilo l&e... »

Tvoříme článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.11.2014 08:19:56

3.11.2014 Tak i k nám to došlo, taková ta atmosféra blížících se vánoc a tak jsme s klukama začali vyrábět různé výtvory. :oD Mareček už napsal Ježíškovi, Luky se k tomu teda ještě nedostal, ale já ho k těm pastelkám taky pustím, nebojte :oD. Zase jsem si hrála a vytvořila jim takový obrázek, do kterého mohou napsat svá přání. Přiznávám, že ani letos teda podle obrázku nepoznám, co Mareček chtěl, ale jasně mi to vysvětlil - "Lego, mám málo". Takže doufám, že bude s dárečky, co jsme už nakoupili spokojený :oD. Pak jsme se pustili do vyrábění různ... »

Halloween v Liberecké zoo (Po narození miminka)

zveřejněno 01.11.2014 21:48:31

31.10.2014 Tudle jsem někde viděla upoutávku na to, že v Liberecké zoo má být nějaká akce na Halloween a tak jsem si říkala, že kluci by to mohli zvládnout. Do zoo chodíme rádi, dokonce tam měl být i hezký program. Ale už dopředu jsem se doslechla, že tam bude veliký nával lidí.  Akce začínala v půl šesté a jelikož se tatínek rozhodl na poslední chvíli, že půjde s námi, bylo to opravdu náročné - původně nás měl jen vyhodit před zoo a takhle jsme tam museli hledat místo na zaparkování. Naštěstí se nám zadařilo najít místo docela rychle a tak nám v cestě do ... »

Výlet do Bedřichova článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.10.2014 22:31:18

19.10.2014 Jelikož měl být poslední krásný víkend, rozhodli jsme se, že si v neděli uděláme krásný výlet. Sice poměrně dlouho trvalo, než jsem dostala manžu z postele a než jsem připravila kluky a všechno sebou, ale nemohla jsem se dočkat, až konečně vypadneme a budeme v té nádherné přírodě! Už když jsme se blížili do Bedřichova, všude jsme potkávali spoustu lidí a co víc, viděli jsme nádherné keře a stromy v tak úžasných barvách, že nám až oči přecházeli. Na hlavním parkovišti nebylo místo a tak jsme se rozhodli, že pojedeme dál - k jedné restauraci. Měli jsme kliku a posle... »

Nočníčkujeme článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 18.10.2014 22:54:53

18.10.2014 Dnešního dne měl Lukášek svátek a jelikož to je hodný chlapeček, tedy především, když spí, dostal spoustu dárečků a jedním z nich byl i nočníček. Tento dáreček se mu moc a moc líbil. Chtěl si s ním hrát, obracel ho, koukal do něj, chtěl ho cucat, prostě fakt prima dárek. Teda do doby, kdy mu maminka sundala gaťky, rozdělala bodíčko, sundala plínu a pozsadila ho na ten ošklivej studenej nehezkej nočník. To pak bylo tóčo :oD.  Začal urychleně vstávat, rozdhoně na něm nechtěl sedět. A jako bonus mu ho nakonec maminka otočila, takže nemohl slíst a to bylo nejhorší. Dostal totiž nočníček, kt... »

Zoo Praha článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 17.10.2014 22:19:29

11.10.2014 V sobotu jsme si udělali krásný výlet. Měl to být jeden z posledních hezkých víkendů, tedy z víkendů, kdy mělo být hezké počasí. A jelikož už jsme dlouho plánovali, že pojedeme do Zoo do Prahy a stále jsme to odsouvali z různých důvodů, museli jsme toho využít.  V zoo otevířají v devět hodin, ale to jsme ještě byli v Liberci a musím ač nerada přiznat, že do zoo jsme dorazili skoro až v jedenáct hodin. První, co nás překvapilo bylo to, že jsme nemohli najít místo k zaparkování, jaký tam byl nával. Až na třetím parkovišti se na nás usmálo štěst&ia... »

Máme prvního zuba - Lukášek (Po narození miminka)

zveřejněno 10.10.2014 20:00:44

6.10.2014 Tak a je to tady, už nemáme žádnozubku, už máme jednozubku :oD. Lukáškovi konečně narostl první zoubek, musím mu ještě udělat takové to psaníčko od zoubkové víly, jako má Mára! (Já vím, že zoubková víla vystupuje až po vypadnutí prvního zoubku, ale todle se mi taky líbí.) Paní doktorka nás strašila, že jestliže Lukymu nevyroste první zoubek do roka, bude se to muset řešit. Takže já zase měla hlavu plnou obav. Teď jsme byli celá rodina nastydlá, já teda měla teploty, ale kluci byli naprosto bez teplot. Jen se mi Luky zdál opravdu hodně mrzutej, ale nějak jsem... »

Jak vypadá náš den Lukášek (Po narození miminka)

zveřejněno 01.10.2014 20:54:30

1.10.2014 Jak vypadá náš den Musím to rychle zapsat, protože mám neuvěřitelný pocit, že se nám v brzké době začne \"vzhled\" dne měnit. Lukášek vstává kolem osmé hodiny ráno. Vždycky za ním s Márou přijdeme a přejeme mu \"krásné ráno\". Mára se naučil říkat věci, které říkám já, takže u nás po ránu probíhá něco takovéhoto. \"Dobré ráno\" \"blé áno\" ... \"ty si už vzhůru\" \"vzůůů\" ... \"Lukášek má vyhajáno\" \"Luky hajáno\" .... \"ahoj\" \"ahoj\" .... \"pojď ke mě\" \"ke mě\" ..... a pak ho společně vyndáv&aac... »

Zoo a kurz focení článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.09.2014 21:58:16

20.9.2014 Nedávno jsme se vydali do zoo. Mára jako tradičně nezklamal a pobíhal od popelnice k popelnci a co se zvířátek týče, tak se mu asik nejvíc líbil slon a žirafa, kteří jsou takřka u vchodu do zoo a pak už jen listí, kamínky, písek, voda :oD jo a korunky z mincomatu se zvířátky. Moc často teď do zoo nechodíme, je to i z důvodu poměrně vysokého vstupného. Ale kamarádka si pořídila permici, půjčila nám ji a tak jsme si tam jednou vyšli. U vstupu jsem zjistila, že dárci krve mají vstup zdarma a tak jsem nejen se nejen z toho důvodu také rozhoupala a stala se dárcem (chtěla jsem to udělat už dlouho, v době, kdy za... »

Za zvířátky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.09.2014 21:29:35

21.9.2014 Tak jsme se zase jednou rozhodli, že tu naší omladinu budeme vzdělávat a to v tom, jaká zvířátka žijí na statku :oD. Odpoledne, hned potom, co se Mára vzbudil, jsme vyrazili za našima známýma, kteří mají statek za kopcem. Jak já říkám, chovají tam kde co, to se bude určitě klukům moc líbit. Přiznávám, že hlavní záměr naší cesty spočíval v tom, že jsme jim chtěli ukázat malá prasátka, ale já bych řekla, že je nadchlo něco úplně jiného.  Když jsme dorazili na místo, zrovna "teta" přijela také autem domů a jak jí Mára zbystřil, ú... »

Elektrická motorka (Po narození miminka)

zveřejněno 16.09.2014 23:01:50

Holky, zajímal by mě váš názor, naše babča (tchýně :oD) dala tomu našemu dvou a půl letému skřítkovi takovou tu elektrickou motorku. Sice je hezky barevná, to žádná, ale jaký je váš názor na takovéto hračky pro tak malá děti. Já samozřejmě nesměla říct ani popel, ale já si myslím, že je to naprostá zbytečnost. Já osobně bych chtěla, aby můj skřítek raději běhal, skákal, odrážel se, než si vozil prdelku na motorce :o(. A ještě jedna věc, on je to strašlivej strašpytel. Babča ho na tom chtěla vidět. Já ji sice rovnou řekla, že on na to nevleze, ale pak jsem se i j&aacu... »

Dovolená na Baltu II článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 09.09.2014 21:23:20

Druhá baltská dovolená Dvěčata, tak se vám jdu svěřit s naší druhou Baltskou dovolenou .... a už ze začátku říkám, že jsem málem přišla o nervy!   Když jsme se vraceli z Jižních Čech z dovči, tak mi manžel cestou říká, myslíš si, že jsi schopná ještě dneska sbalit věci a že bychom se už v noci vydali do Polska? Má tam totiž být už teď nádherně, tak bysme si mohli užít trošku víc. Chvíli jsem se zamyslela a pak říkám, to dám .... a tím to všechno začalo.  Podotýkám, že jsme teda koruny měli už vyměněné, ale stejně jsme ještě pár korun n... »

Dovolená Jižní Čechy (Po narození miminka)

zveřejněno 24.08.2014 21:55:02

26.7.2014 I letos, stejně tak jako každý rok, jsme se vydali směr Jižní Čechy. V posledních letech jsme si navykli, jezdit do konkrétní oblasti - tedy do Parisu - bohužel letos jsme nějak zaváhali se zamluvením a když jsem začala psát majitelům chaloupek, ke kterým jsme jezdili, všichni měli již obsazeno.  Po rozboru s bráchou jsme se dohodli, že zkusíme tedy nějaké jiné chaloupky a co nejblíže této oblasti. Tato oblast se nám strašlivě líbí, jsou zde nádherné pískovny, které jsou opravdu čisté, není zde přespříliš návštěvníků. Dá se zde jezdit perfektně na kolec... »

Flašinetáři článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.08.2014 23:32:19

14.8.2014 Každý rok se v Liberci koná setkání flašinetářů. Loni jsem tuto akci zaregistovala až po tom, co už proběhla a tak jsem si říkala, že letos si ji rozhodně nemůžeme nechat ujít. Byla jsem tak natěšená, že nějaký nedopatřením jsem zblbla i datum a hnala tam rodinku dokonce den dopředu. Následující den, kdy tam opravdu měli být, jsem pro změnu zvojtila očkování u Lukyho, myslela jsem si, že se dělá ve čtvrtek a ono bylo až v pátek. Ale když už jsme byli ve městě, nebyl tedy důvod, proč se nezastavit u radnice a nepodívat se na flašinetáře.  Hned po zaparkování auta v parkovacím domě, vyjetí... »

Návštěva u kolegyně z práce článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 13.08.2014 15:16:17

20.7.2014 Už delší dobu jsme se s kolegyní dohadovaly, že bychom se mohly sejít. Ona je také na mateřské, tak všechno probrat, skouknout děti a tak. A jelikož jeli hlídat baráček rodičům a tudíž jsme je měli vysloveně jen za kopce, slovo dalo slovo a já tam vyrazila jak s klukama, tak s manžou. Ona tam měla taky všechny svoje děti a manžela - měl zrovna dovču. A teď si představte, jak to tam vypadalo: Kolegyně a já jsme si povídaly o běžných problémech s dětma, hlavy rodiny (neboli tatínkové) rozebírali vozy pro vícečlenné rodiny (protože my jsme se pořídili sedmimístné auto), jejich dvě starší děti si hr&aac... »

Políčkovali jsme článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 13.08.2014 15:01:08

Musím říct, že je stále náročnější vymyslet něco, aby se nechal Mára vyfotit. On jak zahlídne někoho s foťákem - teda především jak zahlédne mě s foťákem - tak se automaticky otáčí zády, sklání hlavu, nebo si něco na hlavu nandává. Asi na něj mám opravdu špatný vliv a nebo prostě nechce být ta cvičená opička. Ale ve chvíli, kdy řeknu, že jdu teda fotit Lukyho, nebo když vidí, že jdu fotit Lukyho, tak se naopak do každého záběru cpe, ale takovým stylem, že z fotky není nic :oD.  Takže když je chci vyfotit musím vymyslet něco, co by je bavilo. A jelikož Mára ... »

Půl roku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.07.2014 17:04:44

9.7.2014 Tak už je to tady, už je Lukáškovi půl roku. Neuvěřitelně to uteklo, opravdu neuvěřitelně. Den ode dne je dál to malé miminko a pomalu, ale jiste se z něj stává skvělý parťák pro toho většího. Vůbec, ty dva se mají tak moc rádi, ale to je jiná kapitola.  Z prohlídky od paní doktorky mohu konstatovat toto, Luky váží 7520 gramů a měří 67 cm (pro porovnání s Márou který měl 7930 gram§ a 68 cm), pomalu ale jistě staršího synátora dohání (a to při narození mezi nima byl víc jak kilový rozdíl). Je to čilé dítko, které se má k světu, n... »

Vojtova metoda (Po narození miminka)

zveřejněno 06.07.2014 16:56:49

Tak nakonec jsme se tomuto pojmu nevyhnuli. Když jsem přišla na kontrolu s Lukym k paní doktorce - měl dostat pouze očkování - objevila sestřička poznámku od paní doktorky, že chce Lukyho vidět. Posledně se o ničem nezmiňovala a tak jsem byla docela překvapená. Prohlédla Lukyho a řekla, že se jí to moc nelíbí. Nejdříve řekla, že se jí nelíbí jeho břišní svaly a taky zádový pletenec. Byla jsem z toho dost překvapená, protože na poslední prohlídce mi vůbec nic takového neříkala. Napsala nám tedy papír na rehabilitace a že ho mám také co nejdříve objednat k neurologovi. Domů jsem šla c... »

Kluci spinkají spolu v pokojíčku (Po narození miminka)

zveřejněno 06.07.2014 16:56:32

12.7,2014 Tak už nadešel den D. Lukáškovi už bylo půl roku a přesně v té době jsme nechali i Marečka spát samostatně v pokojíčku.  Mě osobně to jak u Máry, tak u Lukyho trhá srdíčko. Prostě mi chybí, že už je nemám, vedle sebe. Když jdu večer spát, tak tam na mě čeká jen velká díra místo postýlky. Na druhou stranu, už delší dobu jsem pozorovala, jak Lukyho budíme a to nejen tím, jak jdeme večer spát, ale i tím, jak třeba v noci smrkáme, jak Martin chrápe a já na něj mlaskám a nebo jen tím, že si nechám svítit lampičku, abych si mohla večer číst. Nedalo se nic dělat. S M... »

Dvě věže článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.07.2014 16:56:13

24.6.2014 Nedalo nám to a s babičkou a klukama jsme se vydali na jednu prima akci - tedy aspoň se nám to jako prima akce jevilo. Pořádal to Kalendář liberecka a mělo to název Dvě věže. Jednalo se o takový pochod z Lidových sadů na Libereckou výšinu. Název "Dvě věže" vznikl z toho, že na obou místech byla možnost jít se podívat na vyhlídku z tamních věží. V popisu stálo, kolik atrakcí tam bude pro děti, někde jste četla, že tam bude i pohádkový les a podobně. Abych to zkrátila, já se moc těšila, Marečka jsem hodně namlsala .... Začátek byl v 9:00. Dalo mi to hodně práce připravit obě děti, nakrmit je, obléknou... »

Lukášek prvně v zoo článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.06.2014 21:22:51

18.6.2014 Tak nám to nedalo a vyrazili jsme s kluky do zoo. Kamarádka si koupila přenosnou pernamentku, na které má 15 vstupů a nebyla si jistá, zda je stihne všechny vybrat a tak jsem se nabídla, že ji s tím velice rádi pomůžeme. V současné době zoo přestavují a tak jsme si nebyli jistí, kde vlastně je vchod. Ale byl na svém místě, takže jsme mohli hned vyrazit.  Martin byl tak rozjetý, že vstupem projel a vůbec nikomu permici neukazoval. Paní pokladní z toho byla jak se patří vyplašená a tak jsem na něj rychle volala, ať se kouká vrátit, že právě projel kolem pokladny. Pravdou je, že pokladny sice byly značené, ale ... »

Rodinné dny článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.06.2014 21:22:23

14.6.2014 Shodou okolností se nám sešly dvě akce najednou - a to rodinné dny jak u manžela, tak u tchýně. A jelikož oba se chtěli ukázat a blísknout s celou rodinkou, nedalo se nic dělat, museli jsme se zúčastnit obou.  U manžela Jelikož manžel pracuje ve firmě, kde znám poměrně dost lidí - bývalých spolužáků - hned jsem zjišťovala, kdo z nich tam bude. Bohužel většina měla jiné plány, jen my se rozhodli, že tam vyrazíme (nakonec jsme tam stejně pár známých potkali :oD). Tady to měli uděláno tak, že každé dítě dostalo papír s deseti posty, muselo se obejít deset míst, splnit určité ú... »

První koupání v Chrastavě článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 20.06.2014 12:01:18

8.6.2014 Tak už je to zase tady, nastaly vedřiny a my jsme se vypravili na koupaliště. Uznávám, extra čistá vodu tu teda není, není ani extra teplá, ale není tu moc lidí, majitelé jsou kamarádi a Mára se tu může vyřádit. Jako tradičně jsme se nemohli vypravit, naše vypravování je delší a delší. Když se nám podařilo všechno snosit na jednu hromadu, dali jsme Luky ho dokáčru, věci do tašek a vyrazili jsme.  Hned při příjezdu na koupák byl Mára nadšený. Zjistil totiž, že tam mají hřiště na volejbal a světe div se, je pískové. Takže se hned sápal Lukymu... »

Dětský den Aréna článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 14.06.2014 08:07:35

6.2.2014 Tak ještě jednoho dětského dne jsme se zúčastnili a řekla bych, že tam se snad Marečkovi líbilo že všeho nejvíc! Tento dětský den probíhal jak v neděli, tak v pondělí a tak jsme se tam během dopoledne vydali s babičkou. Aréna v Liberci je opravdu kousíček od našeho bydliště, jenže (ty jo, zase nějaké jenže) O akci jsem se doslechla z rádia a taky jsem ji našla na netu, šli jsme tedy najisto, ale nikde jsme nemohli najít, kde se fyzicky pořádá. Obešli jsme skoro všechny prostory arény, našli několik plakátů o tom, že to skutečně je, ale prostě nikde nebyly otevřené dveře :o(. Už jsem to chtěla vzd&aac... »

Dětský den s koníkama článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.06.2014 14:57:32

1.6.2014 Jelikož manžel dlouhé roky jezdil na koních, když se k nám dostala informace, že se bude pořádat dětský den u koní, rozhodně jsme tam nemohli chybět! Fakt se moc těšil a ještě mi říkal, neboj, tam nebude moc lidí. Jo, to byl ale velikánskej omyl :oD.  Už když jsme přijeli, tak jsme zjistili, že nemáme kde zaparkovat. Ale jak Mára z okna uviděl hooodně dětí a zviřátka, nechtěl slyšet o tom, že bychom jeli pryč. Takže jsme začali hledat místo k zaparkování. Nakonec až u nákupního středicka, ale co, malej si to dojde a ten menší se poveze v kočáře.  U vstupu se mohl zakoupit lístek s tím, že ... »

Výlet na trosky a do Radostné země článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.06.2014 14:57:19

31.5.2014 Zase jeden krásný víkend před nám a jak nejlépe ho strávit, než někde na výletě s dětmi, že??!! Když jsem o svém plánu řekla Martinovi, hned toho využil a zeptal se ještě kamaráda, zda nechce jet s námi. Ještě, že máme tak velké auto :o). Ten kamarád vzal ještě svoji dceru a v autě bylo skoro narváno.  Trosky Ani nevím, kolikrát jsem na nich už byla, ale pokaždé se mi zdají jiné a jako kdybych na nich byla poprvé. Dá se jít skoro na obě věže, vše je udržované, opravené. Cesta k nim je v lese, z čehož největší radost měl Mára protože si mohl sbír... »

Lukášek se prvně sám otočil na bříško článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.06.2014 14:56:58

Tak už je tady náš velký den D. Sice jednou se mu to podařilo už dříve, ale to dle mého názoru byla opravdu jen neuvěřitelná náhoda. Tentokrát to byla naprosto spontánní a chtěné. Byla u nás babička a ta položila Lukyho na jeho hrací dečku, jenže ho položila tak nešikovně, že vůbec neviděl, co se za ním děje. A za ním se dělo věcí – pobíhal tam Mára, maminka chodila sem a tam, dokonce i babča tam korzovala. A Luky nic z toho neviděl. Asi si dokážete představit, jak mu to vadilo. Stále se snažil zaklonit a podívat se takhle, jenže to bylo namáhavé a po pravdě, moc toho neviděl. Pak ho napadla ta spásn&aac... »

Šťastné a spokojené cákací dítě aneb, když je po dešti článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 23.05.2014 16:02:36

Tak vám povím, že se stále snažím vymyslet nějakou zábavu pro Máru. Tahám ho na různé akce, soutěže, výlety, prostě všude tam, kde se něco děje. On vypadá spokojeně, většinou si tam najde nějakou "kamarádku" a pak je naprosto spokojený, ale někdy si tak říkám, jestli to není zbytečné.  Je po dešti, krásně svítí sluníčko a my se s Martinem rozhodneme, že kluky vezmeme na hřiště od Tomových parků. Máme ho opravdu kousek od bydliště. když tam dojedeme zjistíme, že u houpaček stojí voda. Ale v podstatě je to jedno, protože Mára se bojí houpat, má z toho vždy hysterick... »

Sychrov plný dětí článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 23.05.2014 16:02:20

Opět jedna úžasná akce, na kterou hned tak nezapomeneme. Snažím se o víkendech vždy najít nějakou zábavu, něco, kam bychom udělali výlet, aby se tam všem líbilo, aby se Mára vyblbnul a všichni byli spokojení. Sychrov, který má ohromnou zahradu a tedy spoustu místa na blbnutí je ideální volba. K tomu Sychrovský dětský den a bylo vysloveně rozhodnuto.  24.5.2014 Ráno jsem probudila všechny kluky, sbalili jsme vše potřebné a vyrazili směr Sychrov. Při příjezdu nás sice nemile překvapilo, že už chtějí parkovné za všechny možná místa, ale co se dá dělat. Vstup do zahr... »

Hračka na ručičky a nožičky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.05.2014 09:11:48

22.5.2014 Podařilo se mi na jednom slevovém portálu vyštrachat něco, co se mi moc líbilo a co jsem v kamenném obchodně neobjevila. Nebo spíš mě nikdy ani nenapadlo se po něčem podobné podívat. Jednalo se o takové hračky od Lamaze. Jsou to dvě ponožky, každá v jiné barvě, na jedné je přidělaná beruška a na druhé něco jako motýlek. A ta samá zvířátka jsou tako připevněna na páscích, které se dají přidělat na ruce.  Moc jsem se těšila, až to budu moci Lukáškovi ukázat. Protože jsem to objednala snad před 14 dny a stále nám nic nepřicházelo. Pak to konečně dorazila, ale to ... »

Prvně v hopsadle článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.05.2014 09:11:24

22.5.2014 Tak a už je to tady. Už se i Lukášek pohoupal v našem hopsadle, nebo spíš houpadle? Musím říct, že teda napoprové to dopadlo velice podobně, jako když se v něm houpal Mára. Máru jsem tam prvně umístila v sedmi měsících, Luky byl posazen v pěti měsících a výraz měl hodně podobný. Vyvalená očička, ručička se rychle zaklesla, aby byla zajištěna stabilita a nejistý úsměv v tváři. Ale to mu vydrželo tak maximálně pět minut. Pak jsem ho pohoupala a světe div se, pustil se, užíval si houpání a začal u toho povídat. Byla to docela legrace.  Mára se dokonce rozhodl, že ho pohoupe. Z toho ... »

Den rodiny ve Vesci článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.05.2014 22:09:58

17.5.2014 Tak jsme se zase vypravili na den rodiny ve Vesci. Loni s námi byla babička a letos se vydal dokonce tatínek. Bylo pod mrakem, takže jsem se nebála, že nebude kde zaparkovat, ale i tak jsme tam jeli poměrně brzy. Dle očekávání jsme si místo na zaparkování mohli vybrat a tak nám tatínek zastavil tak, aby se dobře vyndával kočárek. Po cestě na místo jsme už potkávali další lidi a především děti, takže se i Mareček začal hodně těšit. Hned po vstupu na "ovál" na nás "zaútočili" dva tygři. Jednalo se o maskoty našeho hokejového týmu. Měli tam branku, děti dostali puk a hokejku a měli se trefit do br&aacu... »

Svátek Matek aneb přáníčka pro babičky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.05.2014 22:09:24

Jelikož se nám přiblížil svátek matek, přemýšleli jsme, co hezkého bychom s klukama mohli našim maminkám - babčkám dát. Když jsme byli na pouti v Jítravě, tak jsme jim koupili krásná perníková srdíčka, ale říkala jsem si, že ještě něco takového osobního - od srdíčka - by to chtělo. A jelikož jsou oba kluci ještě malý a málo co se nám daří vyrobit, zatím nás nikdy nezklamal otisk. Takže po chvíli přemýšlení bylo jasno. Budeme dělat otiskávací přáníčko.  MÁRA Pokáždké a to už od mala, když jsem chtěla Marečkovi obtis... »

Pouť v Jítravě článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 10.05.2014 22:38:31

Dneska, 10.5.2014 se konala pouť v nedaleké vesničce a jelikož jsme neměli nic jiného na práci, taky jsme chtěli udělat radost Marečkovi, vyrazili jsme tam. Vlastně jsme ani přesně nevěděli, kde to tam je a jak se tam dostat, jen směr byl jasný. Takže když jsme zabalili všechny potřebnosti, vyrazili jsme směr Děčín.  Docela legrace byla, když jsme byli kousek za Libercem a já říkám Martinovi, hele koukej, tam je ale aut, co se tam asi děje. On najednou začal rychle brzdit a říká mi, hele to bude asi ta Jítrava :oD. Chtěl se autem dostat co nejblíž, ale  už tam stálo dost aut, já tam Pedra nechtěla nechávat, aby nám ho někdo neodřel a nebo aby nám ho neodt... »

Sedmihorky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 10.05.2014 22:36:50

10.5.2014 Sedmihorky Jelikož teď bylo nějaké to volníčko, vyrazili jsme s tatínkem na výlet. Moc často se nám nedaří vylákat tatínka na výlet, ale dneska byl tak nějak smířený s tím, že se prostě jede do přírody. Vybrali jsme si Český ráj, konkrétně Sedmihorky a z nich pěšky na Waldštejn.  Naše výprava zase zabrala spoustu času. Vždy se snažím vymyslet, co vzít sebou. Už jsem si říkala, že si budu muset udělat nějaký ověřený seznam a vždy podle něj chystat, co sebou, abych na něco nezapomněla. Nicméně, když bylo všechno připraveno - svačiny, pití, mlíčko pro prcka, deštn&iacut... »

První přesnídávka článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 10.05.2014 22:35:11

Tak už je to tady, už to proběhlo. Lukášek ochutnal svou první přesnídávku. A musím ač nerada přiznat, že se s tím popral o hodně hůř, než Mára, když byl v jeho věku. Nicméně i tentokrát to byla opravdu legrace. Pozorovali jsme ho s Martinem, jak se usilovně snaží tu dobrůtku nějakým způsobem dostat z jazýčku dál do pusiny a jak mu to utíká a utíká. Ale postupně si našel svůj způsob, jak to udělat a tak si zhruba třetinu přesnídávky zbaštil.  Byli jsme totiž už na prohlídce na čtyrech měsících. Prcek má 6610 gramů a 65 cm. Jelikož mi paní doktorka nic neřekla o tom, že by neměl baštit př&iac... »

Bitva o Liberec článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.05.2014 09:09:57

Bitva o Liberec Když jsem se dívala, co se v Liberci koná, upoutala mě Bitva o Liberec. Domluvila jsem se s Martinem, že bychom tam mohli vyrazit. Ale jak to tak bývá, dopoledne jsme měli jiný program a když jsme se tam odpoledne vypravili - jak jinak než na poslední chvíli před začátkem bitvy - nebylo už kde zaparkovat a tak mě Martin s klukama vysadil u vstupu a on odjel s autem stranou.  Zaplati jsem vstup a pak mě čekal dlouhý výstup do kopce, který byl zakončený odbočkou na louku, kde jsem musela ujet ještě hezký kus cetsy, než jsme se dostali na místo konání bitvy. Jelikož jsme přišli na tu poslední chvíli, tak jsem měla Máru na z&a... »

Vítání občánků Lukášek článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 04.05.2014 09:49:53

11.4.2014 Tak už máme doma občánka :o).  Vítání občánků u nás jako tradičně probíhá na Liberecké radnici. Vždy se tam sejde spoustu miminek a maminek :o), mno dobře, a spousta dalších příbuzných, a pak může celá akce začít. Maminky s miminky musí být alespoň 15 minut před začátkem obřadu přítomny u prezentace. Pak mají právě těch 15 minut na přípravu - přebalení, oblečení, nakrmení a nebo prostě jen lelkování. Následně přijde paní s prezencí a podle seznamu si srovná maminky a miminka. Dále už se kráčí k místnosti, kde celá akce... »

Lukášek prvně u opravdového fotografa článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 28.04.2014 13:54:41

Aneb, myslela jsem, že Máru odstřelím :o).    Vyrazili jsme na focení k panu fotografovi. Klukům i nám s manželem jsem připravila hezké oblečeníčko, pro všechny raději dvě varianty, klukům dokonce tři. Vzali jsme sebou i babičky, ale ty na focení nešly, ty se šly zatím projít do parku s tím, že až se nafotíme jako rodinka, zavoláme jim, ony vezmou Máru a půjdou s ním pryč, protože jeho focení určitě nebude bavit.  O jakou jsem měla svatou pravdu. Máru focení opravdu, ale opravdu nebavilo. Sabotoval všechno, co šlo. Nejdřív se styděl a tak jsem tam s ním seděla na zemi a ukazovala, co kde je. Chvilku na to s... »

Mareček 2 roky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 25.04.2014 16:24:37

Tak už je to tady, našem malému, teda teď už skoro velkému, jsou dva roky. Neuvěřitelně to uteklo a bylo to neskutečně krásný a myslím si, že i do budoucna nás čekají samé "parádní" okamžiky.    Kdybych měla shrnout jeho druhý rok života - nejdůležitější okamžiky, vypadalo by to takhle nějak: Třináctý měsíc - první správné velikonoce - kdy mohl holkám nabančit a taky si mohl zbaštit nějaké ty dobroty, stal se z něj ohromný zahradník - to má dodnes, kytičku nenechá ležet, rád zalívá hrabe se v hlíně, po prodělaném průjmu naprosto bojkotuje plaván&iacu... »

Lukášek 3 měsíc článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.04.2014 15:06:46

8.4.2014 Tak a máme za sebou třetí měsíc. Už třetí měsíc nám to naše sluníčko obohacuje naše životy. Je neuvěřitelné, jak to letí a také stále žasnu nad tím, jak šikovného kluka to máme :o). Jak rád si s námi povídá, to jeho stále brrr, grrr je k popukání. Taky je to smíšek, stačí mu zopakovat jeho grrr a začne se chechtat na celé kolo. Když člověk udělá hepčííííík, tak se směje ještě víc a co teprve, když ho začnu "okusovat" na bříšku, to se směje nejen očičkama a pusinkou, ale vysloveně celým tělíčkem.  Kr... »

"Kalužování" (Po narození miminka)

zveřejněno 13.04.2014 10:20:18

:o) Tak je to zase tady, už zase "kalužujem" a co že to je?? Mno co by, vždycky po dešti nandáme holinky, chytneme lopátku a kýblíček a hurá ven. Venku nás nezajímají ostatní děti, písek, nebo kytičky, to rozhodně ne. Prostě se najde ta největší kaluž, pokud možno, najde se prostředek kaluže, kde je nejvíc vody a dřepne se. Pak se rychlými pohyby lopatičky nabírá vodička, která se přelívá do kýblíčku. Může se to dělat celé hodiny, tedy jen v tom případě, že  1) nesvítí moc sluníčko (protože ta potvora normálně kaluže vysouší a Mára se musí vztekat) 2) není... »

Průkazka do knihovny (Po narození miminka)

zveřejněno 04.04.2014 15:38:39

Tak vám povím, že jsem jednou zase skoro uronila slzu. Představte si, že ten náš prcek, kterému budou za pár dnů dva roky, má už svou vlastní průkazku do knihovny.  Už jednou jsme tam vyrazili, že mu ji necháme udělat, ale bohužel v ten den měli dopoledne zavřeno a odpoledne jsme to už nestihli. Tentokrát jsme si nejdřív na netu zjistili, zda mají skutečně otevřeno a až potom jsme vyrazili. Už jsem věděla, že musíme jít do dětského oddělení a tam že se o nás postarají. A taky že jo - dali nám vyplnit přihlašovací údaje jako je jméno, bydliště a podobné věci, následoval podpis zodpovídajíc&ia... »

Objevení ruky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 26.03.2014 22:25:04

22.3.2014 Tak máme za sebou další takový stupínek, další mezník, další krok ... prostě a jednoduše, malý si objevil ruku. Teď nemyslím to, že si ji strčí do pusiny, to už mu jde docela dlouho (zajímavé, že takové blbosti jim jdou hezky rychle). Ale Luky našel nové využití - prostě, když se ručička strčí před oči, tak se může krásně pozorovat. Vůbec si nepamatuju, že by někdy Mára dělal něco podobného. Dási ji před oči a vždycky ji dává dál a blíž. Daří se mu u toho i poměrně dobře šilhat. Vždycky, když ho nechám samotného a jdu do vedlejšího pokoj... »

Bráškové článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.03.2014 14:31:06

Nedalo mi to a fotečku hodím i sem. Dala jsem si tu práci, že jsem Lukyho vyfotila stejně - to znamená ve stejném oblečení, jako Máru a ve stejném věku jako Máru, abych mohla porovnat, zda si jsou kluci podobní. A musím říct, že i já byla překvapena, jaká je tam podoba. Na druhou stranu si myslím, že hodně dělá právě to, že jsou ve stejném oblečení a možná i to, že všechna miminka si sou tak nějak podobná.  A ještě jedna věc, kdybych sem dala fotečku, na které kluci mají dole kapucku, tak by byl vidět základní rozdíl, jaký je, byl, mezi nima a to ten, že Mára se mohl pyšnit hus... »

Úsměv článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 17.03.2014 12:30:27

4.3.2014 Tak už je to tady ... už se smějeme. Už to není jen takové to nechtěné, takový ten úsměv třeba při spaní, nebo po doteku, ale už se jedná o cílený úsměv. A opravdu mě moc pobavilo, když jsem ho viděla poprvé. Já totiž když v noci přebaluji malého, zjistila jsem, že jsem do toho tak zabraná, že nekoukám na prcka, ale pouze na tu plínu. Pořádně ji chytit, rychle zapnout, aby nebyla noční sprcha a já ho nemusela celého převélkat. Nevím, ale asi se mu moje výrazy moc líbí a když jsem zvedla hlavu a mrkla na něj, uviděla jsem na tváří úsměv. Hned mě napadlo, že je to právě jeden z těch... »

Proč brečí (Po narození miminka)

zveřejněno 06.03.2014 22:49:05

V poslední době na tu větu začínám být opravdu velice alergická!!!!    Proč brečí??   Copak jsem vědma??!! Je napapanej, je přebalenej, prdíky to taky nebudou, tak co by mu mohlo být. Asi chce společnost, nebo prostě jen cítit lidské teplo, nebo se nudí, nebo může být x dalších možností.    A kdo že tuto větu používá - MARTIN - tatínek. Ale je to legrace ho pozorovat. Chvíli drží malého a ten mu celou dobu jen brečí. Pozoruje ho, přendává si ho z ruky na ruku, z polohy na polohu a malej stále brečí. Pak zvedne hlavu a použije tu "sprostou větu". :oD "PROČ BREČÍ" a pak mi pr... »

Karneval článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.03.2014 15:30:59

28.2.2014 Tak a je to tady, máme za sebou náš první karneval. Chtěla jsem jít už loni, ale to mi všichni říkali, že je na to Mára malej a že by z toho moc neměl. Když pak byly karnevaly před vánocema, tak jsem si to s pupkem už nelajskla. Takže teď, když už máme po šestinedělí a Mára je taky už velkej kluk, nic nebránilo tomu, vypravit se na karneval.  Což o to, hezky se to řekne, ale hůř udělá. Já nemohla žádný vhodný objevit. Nechodíme trvale do nějakého klubu, či kroužku, takže o karnevalech nemáme moc přehled. Brát ho na karneval do Lidových sadů, to jsem si nelajskla - ohromné vstupné, ale je to urč... »

Návštěvy článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 28.02.2014 22:11:03

Ke konci těhotenství jsem stranou odkládala všechny návštěvy, protože jsem si prostě nebyla jistá, zda a jak bych zvládla Máru versus nějaké jiné dítě či děti. Teď po skončení šestinedělí vlastně už nic nebrání tomu, abychom se do toho s vervou vrhli. A další věc, každý chce vidět miminko, takže hurá za dětma.  Taková nějaká první návštěva byla u tety, kde jsme sice ulovili, ale bohužel jen jednu holčičku :o) - dcerku od bratránka. Ale i tak, ty dva se tak vyřádili. Mára miluje všechny starší děti, takže byl opravdu moc spokojený. Běhal tam s ní, schov&aacu... »

Kyčličky Lukášek článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.02.2014 01:55:29

20.2.2014 Dnešní den byl po logistické stránce strašlivě náročný, protože jsme měli jít na kontrolu s kyčličkama. Jsem nesmírně ráda, že máme dvě babičky, které jsou ochotné pomoci. Sice bychom to zvládli asi jen s jednou babičkou, nicméně, takhle se obě podílely a tak měly obě radost. Vůbec si nechci představovat, že bych na všechno byla sama.  Kyčličky jsou prohlíženy od 8:30 a bývá tam docela nábuch. Další věc je to, že ten leden byl opravdu silný měsíc a tudíž spousta maminek a spousta dětí, takže tam budou neuvěřitlené fronty. Jenže jak to udělat s dětma? Mára tam určitě nevydrž... »

Jak jde čas - Lukášek článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 19.02.2014 17:36:38

Lukášek Narozen 9.1.2014 a měl 3460 gramů, měřil 49 centimetrů Propuštěn 14.1.2014 s váhou 3220 gramů a stále stejnou délkou, tedy 49 centimetrů Kontrola 17.1.2014, kdy váha byla 3450 gramů a délka už 51 centimetrů Tři týdny po narození, tedy 29.1.2014 má prcek už 4050 gramů a 53 centimetrů Na šesti týdnech, 19.2.2014 jsme na 5040 gramech a 55,5 centimetrech Teda jestli to takhle půjde dál ... on bude vážně po mě, tlouštík. Už teď se mu na nožičkách dělají, jak správně řekla jedna moje kamarádka, "barokní varhánky". To Mára nikdy neměl. Na druhou stranu, lepší, že mu chutná, než kdyby nechtěl b... »

Výlet na Libereckou výšinu II článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 16.02.2014 13:29:17

9.2.2014 Tak jsme se zase jednou, ale tentokrát již v rozšířeném vydání, jeli podívat na Libereckou výšinu. Byla neděle a nám se nechtělo jen tak sedět doma. Přemýšleli jsme, kam vyrazit na výlet, aby to nebylo daleko, dala se tam udělat i procházka, bylo tam něco zajímavého pro toho většího, dalo se tam najíst, nebylo tam zakouřeno ... atd, atd. Prostě těch kritérií bylo pravdu hodně. Dokonce jsme se zkoušeli dívat i na net, jestli někde neběží nějaká zajímavá akce, výstava či něco podobného. Našli jsme pouze něco na Sychrově, ale když jsme si spočítali, na kolik by ná... »

První slzička článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.02.2014 20:40:24

6.2.2014 Tak a je to tady, už proběhla první slzička.  Vzpomínám si, jako kdyby to bylo dneska, když Mára prvně brečel, respektive, kdy mu tekla po tváři první slizička. Tenkrát spinkal a já mu tedy v rychlosti stříhala nehtíky. Ruce se mi vysloveně klepaly, protože něco tak malého a kouzelného stříhat tak velkýma nůžkama (teda oni zas tak velké nebyly, ale oproti jeho ručičce ..). Zbýval snad poslední nehtík a já špatně stříhla a už to bylo. Ani si nepamatuju, jestli se tenkrát vzbudil, ale najednou mu po tváři telka slzička. Bylo mi děsně a co víc, já to strááášlivě obrečela, moc j... »

Jedno malé foceníčko článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2014 21:21:17

Nedalo mi to a musela jsem si Lukáška nafotit. Jít na nějaké nowborn focení tak nějak nezvládám (teda já toho nezvládám víc :oD, budete se divit, ale to je na samostatnou kapitolu) a tak jsem se rozhodla, že si malého nafotím sama. Musím přiznat, že fotečky, co jsem udělala se mi docela líbí, ale zároveň jsem si uvědomila, že jsem nenastavila správně světlo (respektive, že jsem měla u okna natočit malého jinak, ale co, nikdo učený z nebe nespadl).  Na vánoce jsme dostali takovou krásnou chlupatou deku, která vysloveně vyzývala k tomu, aby se na ní prcek vyfotil. Do obyváku jsem dala stoleček a za stůl jse... »

Prvně na procházce (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2014 21:14:40

15.1.2014 Naše první procházka proběhla ve středu dopoledne, kdy jsme se vypravili udělat malé kolečko. S Lukáškem jsme vyrazili ve složení Mára, Martin a já. A čím vlastně byla naše procházka tak výjimečná?? Tím, že jsem klukům vůbec nestačila! A proč? Protože jsem se musela s kočárkem plazit sněhem - ano, konečně nám napadl snížek. Původně jsme chtěli vzít i sáňky, aby mohl i Mareček jet, ale pak jsme si to rozmysleli, protože to měla být jen malá a krátká procházka.  Přeci jen od paní doktorky máme sice dovolené procházky, ale ne, když jsou teploty pod nulou. Jenže, procház... »

Prvně ve velké posteli článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2014 21:02:48

3.2.2014 Tak dneska nadešel den D. Mareček prvně spal ve velké posteli. Dlouho jsme uvažovali, jak přendat Máru do velké postele, aby to nebral tak, že ho mimi vyhodilo z postlýlky. Myslela jsem si, že ho přestěhujeme ještě před tím, než jsme si malého přivezli z porodnice, ale tak nějak k tomu nedošlo - nevím, bylo mi ho líto, vzít mu jeho postýlku. Po návratu z porodnice jsem o tom zase uvažovala a přemýšlela, jak na to. Dokonce jsme si u známých domluvili, že nám půjčí druhou postýlku, aby oba kluci mohli spinkat ve svém. Opravdu jsem nevěděla jak na to ... mno a dneska se to tak nějak rozhodlo.  Chudáček malej, dopoled... »

Porod (Porod)

zveřejněno 17.01.2014 10:33:17

Jak se narodil Lukášek V 6:36 vstupujeme do porodnické ambulance a hned se otevírají dveře a sestřička mě vede k monitoru a hned zjišťujeme odezvy prcka a můj tlak, vše je v pořádku, tak se převlékám do košile a stoupáme do prvního patra k porodním sálům. Sestra při příjmu tvrdila, že porod bude ještě tento den určitě (tak to jsem zvědavá, zda její typ vyjde). Mě odvádí na hekárnu, protože porodní sály jsou plné.  Je 7:20, tabletka zavedena a já čekám, co se bude dít. Manžela poslali domů. Ještě než odešel, nechali jsme si přeříkat, co se bude dít - zavede se ta... »

Vyvolání porodu (40. týden těhotenství)

zveřejněno 08.01.2014 13:18:24

Tak a je to tady! Zítra v 6:45 mám nástup do porodnice na vyvolání porodu. Je to zvláštní, všechno má své pro a proti, v tuto chvíli vůbec netuším, jestli z toho mám radost a nebo jestli převažují obavy. Zvláštní co? Pozitiva už brzy budu mít toho našeho druhýho prcíka u sebe a na to se moc těším konečně mi bude "zase dobře" přestanou bolet záda (ehm, teda přestanou :oD), budu moci zase normálně chodit, časem cvičit, přestane mě tahat pupík, v noci se vyspím Negativa obávám se toho, co mě vlastně čeká (přeci jen o vyvolání porodu panují ... »

Jedno PFko 2014 článek má přiložené obrázky (39. týden těhotenství)

zveřejněno 02.01.2014 12:52:32

:o) holky a ještě jednu fotečku spolu s přáníčkem sem přidám.  Chci všem popřát do nového roku, ať je ještě úspěšnější, než rok 2013. Ať se splní i ta nejtajnější přáníčka. Ať vám nejen vaše děti dělají samou radost, ale samozřejmě i partneři a co víc, ať i vy děláte jen samou radost lidičkám, kteří jsou pro vás nejdůležitější. Hádky ať se vám vyhýbají obloukem a když se jim nemůžete vyhnout, tak ať jsou jen maličké, takové ty, co okoření život, rychle přijdou a ještě rychleji odejdou. Nemoci ať se vám vyhýbají obloukem. P... »

Vánoce 2013 článek má přiložené obrázky (38. týden těhotenství)

zveřejněno 02.01.2014 12:21:39

Tak a máme další vánoce za sebou. Musím říct, že s jejich průběhem - tedy vysloveně dnem 24.12. - jsem byla docela spokojená. Teda, když to porovnám s předchozíma rokama, tak tendle byl vážně tak nějak jakoby nejlepší. Jestli to tak bude i nadále, tak to budu velice ráda.  Ale je fakt :o(, že dny před tím jsem si dost probrečela. Nevím, jestli to mám připisovat hormonům a nebo jestli se mě tak strašlivě dotklo, když moje mamka řekla mojemu strejdovi, že by nejraději byla sama doma a nemusela se k nám pachtit a tam bůh ví do kolika sedět a nemít své pohodlí :o(. Nebo když manželova maminka prohlásila, že když nebude nic... »

Degenerativní změna placenty (38. týden těhotenství)

zveřejněno 27.12.2013 22:31:44

S tímto pojmem jsem se setkala naprosto prvně teď na kontrolu u mudr. Jak jsem koukala na monitor, byly tam vidět takové jakoby bílé tečky v okolí mimča. Asi to nedokážu přesně popsat, vykreslit, ale prostě ten obrázek nebyl stejný, jako doposud.  Paní doktorka si všimla mého tázavého pohledu a začala mi vysvětlovat, že to je počínající degenerativní změna placenty. Čímž mi teda moc neobjasnila, ale když viděla moje vytažené obočí a vyděšené oči, začala mě hned uklidňovat, že na počátku toho 37 týdne to není nic neobvyklého. Také z toho důvodu, že mám tu těhotenskou cukrovku a vyš&sca... »

Yal nebo klystýr? (38. týden těhotenství)

zveřejněno 27.12.2013 22:19:24

Dneska jsem na jednom portálu četla debatu, co je lepší, nebo lepší to asi není tan správný výraz, prostě jedna nastávající maminka se ptala, pro co se má rozhodnout a chtěla to vědět o ženských, které měly možnost vyzkoušet oboje.  Chca nechca jsem se nad tím musela také zamyslet. Vyzkoušela jsem oboje (a to samozrejmě nejen při porodu) a po pravdě, vlastně nevím, čemu dát přednost. Teda respektive - u mě je to jasné - já prostě nechci nikomu přidělávat práci navíc, jsem pro takovou tu klasiku, která se dělá X let, takže já zůstanu u klystýru, ale na druhou stranu ....  ... »

Máme doma malíře (Po narození miminka)

zveřejněno 27.12.2013 09:11:50

Tak a je to tady. Myslela jsem si, že nás se to týkat rozhodně nebude, ale Mára mi to velice rychle "rozmluvil" i z něj bude prostě jednou malíř :oD a začíná na tom pracovat už teď.  Takhle jsme si hezky seděli u snídaně - on byl jako tradičně rychlejší, než já - a tak jsem ho propustila hrát si. Po chvíli slyším takové zvláštní zvuky, jako kdyby někdo maloval po zdi. Otočím se a ten náš kluk s neuvěřitelným úsměvem na rtech, v ruce žlutou pastelku a už nám obaroval naši bílou zeď v kuchyni na žluto. :oD. Dostal teda vynadáno, ale musela jsem se u toho hooodně smát. Hned jsem to poctivě naps... »

Taška do porodnice (36. týden těhotenství)

zveřejněno 16.12.2013 13:50:14

Mno, tak po včerejšku už mám tak nějak připravenou tašku do porodnice. Včera to byl docela náročný den. Jelikož jsem plánovala oslavu svého svátku, tak se musel celý byt pořádně uklidit. Pak jsem s Márou vyrazila na delší procházku, honem udělat obídek. Pak jsme si šli všichni lehnout :o), následovalo chystání chlebíčku, výzdoby, cukroví na tácky, jednohubky, jako bonus ananas a pro všechny zmrzlina, mno stihli jsme to jen tak tak. Během návštěvy ještě Mára chtěl dělat hopy, hopy na míči a když návštěvy odcházely, já zjistila, že mě bolí celý... »

Další UTZ za námi (35. týden těhotenství)

zveřejněno 07.12.2013 23:03:47

Ach jo, tak mám zase jednou dost :o(.  Stále opakuji, mít tolik problémů u Máry, tak snad druhé mimi nikdy mít nebudeme. Stále se to ve mě tak nějak mele a nevím, co si o tom myslet. V pondělí jsem byla na kontrole na gyndě. Klasická bezproblémová prohlídka. Teda je fakt, že paní doktorka se trošku zarazila, když zjistila, že jsem na prst otevřená, ale na druhou stranu ujistila jak mě, tak sebe, že u druhorodiček je to normální, běžné. Pak jsme poslouchaly srdíčko, také všechno v pořádku. Takže jsem měla takovou radost, že konečně jedna pohodová prohlídka.  Nakonec si začala prcka měřit. Nezd&aacut... »

Sono srdíčka (33. týden těhotenství)

zveřejněno 21.11.2013 10:31:39

Holky, takže velké uffffff :o).  Mám ohromnou radost, sono za námi a vše je v pořádku, tak velký balvan, co mi zase spandul ze srdce!! Už toho na mě začíná být opravdu trochu moc.   Do porodnice jsem vyrazila a málem to ani nestihla. Mára se nechtěl oblíkat, stávkoval, bojkotoval - ne že mě by se tam chtělo, ale když už jsem objednaná a je to pro prcka a kvůli prckovi ... Takže se nedalo svitit, rychle jsem volala mamce, ať na nás čeká před barákem, že jí ho honem předám a poletím. U porodnice - teď tam opravují chodníky a cestu - se nedalo vůbec zaparkovat, takže jsem tam hezky dlouho jezdila a modlila se za aspoň malé... »

Návštěva u paní doktorky (32. týden těhotenství)

zveřejněno 17.11.2013 09:50:17

Tak v pondělí jsme byli na další prohlídce. Musím přiznat, že jsem byla víc jak půl hodiny u paní doktorky. Úplně jsem viděla, jak ty ženský za mnou rostou :o( :oD. Ale co se dá dělat, halt když je ta cukrovka, tak musí všechno poctivě prohlédnout.  Taky se mi tam stal hezký trapas :oD. Tentokrát jsem doma nemohla objevit svoji flashku, Márovi se totiž strašlivě líbí a tak si je "někam" schovává. Takže už nám jich schoval asi pět. A tak jsem si vzala jednu dětskou. Je ve tvaru hrošíka, moc roztomilá, bohužel se ukázalo, že je naprosto nevhodná :oD. Paní doktorka ji tam prostě nemohla "narvat... »

Zápis do porodnice (31. týden těhotenství)

zveřejněno 09.11.2013 10:00:08

8.11.2013 Tak už to máme konečně za sebou. Dneska jsem naběhla konečně do té porodnice a nechala nás tam zapsat, ale byl to teda boj. V prvé řadě jsem docela dost nastydlá a tak jsem to stále odsouvala, abych tam ještě někoho nenakazila (a taky prostě proto, že mi nebylo dobře, mno). Jenže, zápis tam sice probíhá každý den, ale od 12:30 do 14:00. Nevím jak je to u vás, ale přesně v tudle dobu mi Mára spinká, takže bylo jasné, že si musím zajistit hlídání. Manžel měl bohužel noční, takže se nedalo počítat s tím, že by pohlídal prcka. Ještě, že máme tu babičku, co??!! Další problém byl kvůl... »

Pupek článek má přiložené obrázky (30. týden těhotenství)

zveřejněno 05.11.2013 22:40:28

Vůbec jsem netušila, do jaké kategorie vložit tento příspěvek. Nakonec jsem to vložila do Srandiček a trapasů, ale teda mě to moc srandovní nepřipadá. Měla by tu být kolonka s názvem pupík :oD.  Ale zpátky k tématu. Dneska, hned po tom, co jsem Máru uložila, jsem si vlezla do vany. Bylo to moc supr - sice jsem trošku nachcípaná, ale vana udělá člověku vždycky dobře. Když jsem byla hotová, tak jsem přecupitala do obyváku, do teplíčka, abych se zvážila a oblékla. Koukám na váhu a říkám si, jo, seš dobrá, máš nahoře za celé těhotenství jedno kilo ... teda jestli to takhle půjde d&... »

Pedig článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 05.11.2013 22:30:47

Tak jsem se zase jednou pustila do něčeho nového. Jelikož se blíží ty Vánoce a já mám velice ráda všude možně vánoční výzdobu, začala jsem hledat, co hezkého bych si mohla vyrobit. Na jedněch stránkách na FB jsem objevila návod na výrobu nějakého jakoby košíčku. Ale bylo to pouze ve fotkách a přiznám se, moc chytrá jsem z toho nebyla. První pokus končil naprostým neúspěchem, ale to mě přeci nemůžu odradit.  Začala jsem tedy hledat nějaký jiný návod, pokud možno takový ten natočení, kde je opravdu vidět všechno, co se má dělat. A světe div se, na youtube toho jsou ... »

Diaporadna (30. týden těhotenství)

zveřejněno 01.11.2013 07:28:05

31.10.2013 Holky,mám takovou radost, konečně mám v týdnu těhotenství trojku na začátku :o), konečně začínám mít pocit, že se nám to krátí. :oD Říkám si, že už jen deset týdnů bez cukříků :oD (pomalu mi to začíná líst na mozek). Včera jsem totiž byla v poradně ohledně té těhotenské cukrovky. Krom toho, že si nás teda jako obvykle nebraly podle času objednání (jako nemít babičku, která pohlídá prcka, tak netuším, co bych dělala - prej maximálně 20 minut a já tam byla zase hodinu :o(, děsný).  Ještě jsem se projevila jako naprostý PAKO, poctivě jsem se... »

První škytvka (29. týden těhotenství)

zveřejněno 29.10.2013 07:07:06

28.10.2013 :o) Takže to naše mrně se rozhodlo, že mi k státnímu svátku dá také další důvod k oslavě :o). V podstatě celé těohtenství jsem se těšila na to, až dostane škytavku a zrovna v pondělí nastal ten den D a mě hopsalo bříško :oD. Moc jsem se na to těšila taky z toho důvodu, že teď si může šáhnout i Mára - zatím se nám totiž vůbec nedařilo, aby i malý zachytil nějaký pohyb brášky. Dokonce se to mimimu podařilo hned dvakrát, ještě jednou večer, když jsme šli spát, takže to si "šáhnul" i táta. Stejně je to taková legrace a Martin to komentoval slovy "Se nedi... »

Pouštění draka článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.10.2013 22:15:32

20.10.2013  V neděli, jak bylo tak krásně, jsme se rozhodli, že půjdeme pouštět dráčka mráčka. Když jsme byli na veletrhu For Toys v Praze, koupili jsme tam Marečkovi dráčka. Mareček si ho sám vybral, je s tučňáčkem :o) a řekla bych, že se mu moc líbí.  Já si myslela, že půjdeme tady na louku jen kousek od baráka, ale Martin navrhl, že když je tak krásně, že si to spojíme i s malým výletem a tak jsme vyrazili na Javorník. Bylo opravdu nádherně, jen co jsme vylezli z autíčka, krásně na nás svítilo sluníčko, louka se jen smála a Mára byl v tu ránu nejšťastnější batole na světě. Přizn&aac... »

Jak vypadá náš den (Po narození miminka)

zveřejněno 17.10.2013 22:59:41

Nedá mi to a zase jednou musím popsat, jak vypadá náš den. Tudle jsem si tak pročítala ty svoje článečky a přišlo mi úplně neuvěřitelné, jak to u nás probíhalo dříve. Prostě všude je vidět nějaký vývoj :oD dokonce i v tom denním programu.   Náš den Ráno vstáváme mezi sedmou a půl osmou (někde se sice zadaří vstát i před sedmou, ale to je již opravdu, ale opravdu ojedinělé). Většinou jsem vzhůru o pár minut dřív, než Mára a tak si ještě v rychlosti otvírám knížku a čtu si a nebo jen tak ležím a koukám na hodiny a odhaduji, za jak dlouho usly&... »

Diaporadna (Po narození miminka)

zveřejněno 09.10.2013 07:30:26

3.10.2013 To, že mám těhotenskou cukrovku potvrzenou, to už jsem psala. Tentokrát jsem se měla dostavit do "diaporadny". Teda, ono se to jmenuje jinak, ale má to tak dlouhý název, že "diaporadna" je pro mě výstižnější, rychlejší a všichni chápou, co tím chci říct :o).  V rychlosti popíši, jak to probíhalo, protože by to někoho mohlo zajímat - i když, kdo ví. Ale třeba mi poradíte nějaké recepty, co mám teda baštit, protože inspirace je důležitá, když to má člověk tak dlouho vydržet bez sladkého :o(.  Jako tradičně jsem věděla patro, ale nikoli místo, kde to má být. Stejně je zv... »

Kalendáře na vánoce článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.10.2013 13:59:02

Jako je to strašné, ale ať se mi to líbí, nebo ne, přeci jen se ty vánoce začínají blížit a já musím začít uvažovat, co komu koupit. A co víc, jestli chci babičkám zase udělat scrapové kalendáře, tak je musím začít vyrábět, protože letos holky scraperky žádný, který by se mi líbil zatím nevydaly. Také neplánují jako loni dát jednu verzy zdarma (což o to, já bych si ji i zaplatila, ale letoc mají jen měsícní kalendář a já chci zase čtrnáctiděnní.  Takže nezbylo nic jiného, než otevřít gimp, otevřít fotečky a začít ně... »

Prohlídka u paní doktorky a potvrzení, že se Kačenka nekoná článek má přiložené obrázky (26. týden těhotenství)

zveřejněno 01.10.2013 14:16:23

Tak, už se nám skutečně rozjel 26 týden těhotenství. Tudle jsem o tom tak přemýšlela a musela jsem si přiznat, že kdyby to byl už 36, tak bych se vlastně vůbec nezlobila :o). Stále mi totiž leží v hlavě ta těhotenská cukrovka a představa, že budou vánoce bez cukroví :o(. Mno nic, rychle myslet na něco jiného. (Hned v pondělí ráno jsme se objednala do té poradny, mám tam dorazit ve čtvrtek a vyčlenit si alespoň hodinu, to mám ale radost :oD).  V pondělí jsem vyrazila spolu s manželem (ty jo, furt si na to označení teprva zvykám :oD) k paní doktorce. Marečka jsme nechali u babičky (bylo nádherně a  tak se ty dva vypravili na kočá... »

Těhotenská cukrovka (25. týden těhotenství)

zveřejněno 28.09.2013 20:23:07

Ach jo, tak jako kdybych si to přivolala. V pátek jsem byla na testu na cukrovku (jo a jen tak mimochodem, jsem takový tele, že jsem si prohodila dny, měla jsem tam jít ve čtvrtek a já tam vyrazila v pátek - ráno koukám, do jakého patra to mám jít a tam najdu, že mám jít do prvního, ale ve čtvrtek a co teď??!! Hlídání na Máru zajištěné, mno zkusila jsem tam zavolat a řekli mi, ať teda dorazím. Poučena z předchozího těhotenství svačinka a pití sebou).  Humus to byl stejný, ale opět jelikož jsem byla poučena, vypila jsem to skoro celé najednou - posledně jsem pila po lokách a málem jsem jim to tam ro... »

Prohlídka u pana doktora s Márou (Po narození miminka)

zveřejněno 26.09.2013 08:39:45

Holky, tak vám zase jednou musím popsat, co se nám stalo. :oD říkám si, že to české zdravotnictví snad ani není možné! Mára má vždy dopoledne na pravé ruce třetí prst, tedy prostředníček, ohnutý. Když ho chce narovnat, tak to v něm křupá. Během dne jak se ho snaží používat, tak se to narovná a odpoledne nevidíte žádný rozdíl od ostatních prstíků. Má to tak už od narození. Stále jsme doufali, že se to časem zlepší, ale jak se zdá, žádný pokrok v tom není. Došla jsem tedy za naší paní doktorkou, aby nás někam poslala. Ř&ia... »

Zdravá záda (24. týden těhotenství)

zveřejněno 21.09.2013 09:13:16

Tak jsem se rozhodla zase jednou udělat něco pro sebe a prcka a vydala jsem se na cvičení. Tentokrát to bylo cvičení s názvem Zdravá záda. Když jsem se dotazovala, zda je toto cvičení vhodné pro těhotné, nazvala jsem ho Bolavá záda, čímž jsem tam způsobila poměrně velké veselí - mno co mno, dyk je to pro bolavá záda, ne??!! Na cvičení jsem vyrazila s tetou, mám poměrně dost vstupů na cvičení a ty musejí být do začátku října vyčerpána, tudíž jsem byla ráda, že se můžu "podělit" s tetou. Babička hlídala Marečka - chudák, ale prý příště už půjde s námi a Máru nech&... »

Návštěva bazénu článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.09.2013 21:42:08

15.9.2013 Tak nám to nedalo a zase jednou jsme vyrazili do bazénu. Konečně totiž skončila po prázdninová odstávka a tak nic nebránilo návštěvě. Také nás zajímalo, jak to bude vypadat s Márou. Na dovolené, ať už v Jižních Čechách a nebo u moříčka, se mu ve vodě a u vody moc líbilo. Na koupalištích z něj byla vysloveně kačena, proto jsme chtěli vědět, co bude říkat na bazén.  Tentokrát šli chlapáci spolu (posledně jsem nafasovala Máru já, tentokrát se o něj staral tatínek). Ve vodě jsem byla dřív jak oni a čekala jsem na břehu na ně. Pak mě ale napadlo, že bych mohla uložit foťá... »

Houbaříme článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 09.09.2013 20:46:40

Jo, ne nadarmo se říká, co se v mládí naučíš .... a proto učím Máru houbařit hezky od mala. A co si budeme říkat, čím blíž jsou k zemi, tím víc toho musí logicky najít, ne??!! Byli jsme teď týden v Hamrech na Jezeře v chaloupce a jelikož nám první dva dny tak trošku pršelo a pak bylo teplo, začaly růst houbičky. Každé ráno jsme tedy vyrazili do lesíčka. Máru jsme oblékli do pracovních kalhot, holinek a bundičky. Zabalili mu nějakou tu dobrůtku sebou, pitíčko a už se mohlo vyrazit. V lese jsme ještě z auta vyndali kočárek a šlo se na houby.  Babička byla úžasná hl... »

Velký UTZ a rozhovor s genetikem článek má přiložené obrázky (20. týden těhotenství)

zveřejněno 31.08.2013 08:47:28

27.8.2013 Jo, todle datum byl takový strašák v mojem životě, v našem životě. A ač mě každý uklidňoval, tak jsem stejně se strašlivým strachem, obavama a nepříjemnýma myšlenkama jela - teď už s manžou - na prohlídku. Myslím si, že kdyby mi v tu chvíli někdo změřil tlak, tak by se divil, do jakých výšin se může dostat.  Byla jsme objednání na 9:45, ale už o půle jsme tam stepovali, nebo vlastně seděli na bydýlku jako kdybychom měli jít za chvíli na popravdu. Když se přiblížilo třičtvrtě, opravdu si nás pozvali na UTZ. Martin si sedl na židli, já si lehla na lehátko a UTZ začal. Byly tam dvě doktorky - jedna mlad&... »

Ten malý mě tak dojímá :o) (Po narození miminka)

zveřejněno 27.08.2013 21:16:05

27.8.2013 Malej začíná pomalu, ale jistě povídat. Jeho první slovo teda bylo "mňam" a uměl ho fakt strááášlivě brzy :oD, kdo by to byl býval řekl. Ale jestli si myslíte, že jeho druhé slovo bude, táta, máma nebo snab babi, tak se krutě pletete. Jeho druhé slovo u kterého naprosto chápe význam je MIMI. Každé ráno, když ho oblékám, tak řeknu Mára - ukážu na něj, pak řeknu Máma - ukážu na sebe a pak řeknu MIMI - a ukážu si na pupík :o). On to po mě poctivě opakuje, ale myslím si, že neví o co go. Na druhou stranu je fakt, když řeknu, kde je táta, otočí hlavu na tátu, kde... »

"kačenka" začíná kopat (19. týden těhotenství)

zveřejněno 18.08.2013 17:19:16

18.8.2013 Tak dneska se ta naše "káča" pořádně rozkopala. Už několik dnů jsem měla pocit, že do mě "buší", teda že si jednou kopne a nechá toho. Dneska se konečně rozhodla a ukázala, jak krásně umí kopat v celé své kráse. Hezky si počkala, až budeme po obídku. Až si její bráška půjde lehnout - teda, až si s ním babička vleze do pelíšku a bude se ho snažit uspat (a on samozřejmě spát zásadně nebude). Až se maminka teda taky natáhne v obyváku a bude čekat, jestli se to uspávání babičce pořadí a pak spustila. Nejdřív tak jemně, aby se neřeklo. Tak jsem se pousmála, že to je zae jen takov&eac... »

Jaký je váš názor? (19. týden těhotenství)

zveřejněno 14.08.2013 14:24:24

Ahojda holky,  nemůžu v poslední době něco pustit z hlavy. Vždy jsem měla naprosto jasno - než mít postižené dítě, tak raději na potrat. Na tom jsme se shodli i s přítelem. Možná vás to bude šokovoat, ale já bych nechtěla, aby se mu celý život lidi smáli, dívali se na něj opovržlivě, nebo dokonce pohoršeně. Vím, že v poslední době se už na postižené děti lidé nekoukají tak příkře, jako v dřívějších dobách, ale prostě nikdy bych to svému dítěti nepřála.  Na druhou stranu, copak vám někde na sto procent řeknou, že dítě bude mít nějakou genetickou vadu? Je krásné, že ... »

Baltská dovolená článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 10.08.2013 08:34:42

Dovolená na Baltu Letošní dovolenou jsme pojali tak trošku jinak. Jelikož měl přítel v práci celozávodní dovolenou, byl naprosto jasný termín dovolené. Bavili jsme se o tom, kam vyrazit. Chtěli jsme Márovi dopřát moříčko, ale ta představa, že se uprostřed prázdnin - v největších vedrech - dereme někam, kde je ještě větší teplo. Ne, tak takovou představu neměl ani jeden z nás. Martin se na mě díval docela pobaveně, když jsem mu řekla, že musíme do zimi - někam na sever. Ale pak se toho najednou chytnul a začal zjišťovat, jak to vypadá na Baltu. Poptávali jsme se známých a také lidí, ... »

Chodíme článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 05.08.2013 21:38:54

4.8.2013 Tak už je to tady. Už můžu otevřeně říct, že malej chodí :o) Máme z toho ohromnou radost a nejlepší je, jakou radost z toho má on. Stále trénuje a trénuje. Na dovče v Jižních Čechách se nám tak jakoby zasekl. Tam ho každý vysloveně nutil, aby chodil po dvou, takže se rozhodl, že to bude bojkotovat. Když jsme pak byli v Polsku, tak tam se snažil chodit - hlavně kvůli holčičkám, na které chtěl udělat dojem a také na pláži, když potřeboval najít azimut, kam se vypravit.  Po našem návratu domů nás ale šokoval. Prostě si stoupl a šel. Je to úžasné ho pozorovat. Dneska mě strašlivě pobavil. Vzal si p... »

Druhotrimestrální screening (17. týden těhotenství)

zveřejněno 30.07.2013 17:28:03

Teda aspoň tak jsem to měla napsáno na objednávce k odběru krve. To je teda hezký, vrátit se z dovči a vědět, že člověk před sebou má jednoho upíra a ještě k tomu v nemocnici. Ale uznávám, byla jsem velice mile překvapena. Ale hezky od začátku.    Jak to tak bývá, když člověk potřebuje, aby se prcek probudil brzy, spí nejdýl, jak mohl. Takže to naše zviřátko, které se normálně budí mezi šestou a půl sedmou, dneska vstával až po osmé. Já už byla oblečená, věci připravené k odchodu a netrpělivě přešlapovala, kdy že se on probere. Nakonec si teda dal říct a v závislosti na mém bouc... »

Výlet do Bedřichova článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.07.2013 09:42:17

7.7.2013 Teda aspoň si myslím, že ten datum odpovídá, ale jistá si moc nejsem :oD. Nějak jsme nevěděli, co s časem. Respektive, měli jsme jasný plán, který na poslední chvíli selhal a tak jsme začali rychle vymýšlet, co jiného podniknout. Nápadu bylo hodně, ale nakonec vyhrál právě Bedřichov.  Mám to tam moc ráda, je tam příjemně a i v těch vedrech, která panujou to tam tak hezky pofukuje, to by mohl být ten správný cíl cesty. Ještě jsme rychle zkoukli, jestli tam nebude nějaká krabička, kterou bychom mohli odlovit (byla, byla :oD) a už jsme vyráželi.  Jako tradičně nám Mareček usnul cestou.... »

Kontrola u paní doktorky článek má přiložené obrázky (14. týden těhotenství)

zveřejněno 09.07.2013 13:28:15

13+3tt Tak máme za sebou další kontrolu. Dorazili jsme k paní doktorce a skoro hned na to jsem šla do "převlékárny". Jen jsem pak asi 10 minut čekala, než se mi konečně rozsvítí zelené světýlko, které řekne "můžeš dál". Skoukla mi výsledky Screeningu - řekla, že je to negativní, snažila jsem se jí podívat před rameno na poměr a myslím, že tam bylo 1:1600 (musím se podívat, jak to bylo u Máry). Všechny výsledky z krve také dobré. Paní doktorka mě ještě zkontrolovala, kvůli tomu špinění, ale i s tím je vše v pořádku, nikde žádný hematom, nebo ta... »

Screening - Kačenka (13. týden těhotenství)

zveřejněno 03.07.2013 20:54:02

1.7.2013 Tak máme screening za sebou. Byl s náma i Mareček nakonec. Měli jsme to tak krásně naplánované - Marečka dáme hlídat babičce a my s Martinem půjdeme do nemocnice sami, abychom si to hezky užili. Jenže ... (proč vždy existuje nějaké jenže??!!) ... babička musela jít také do nemocnice na kontrolu a skoro v tu samou dobu. Takže se nedalo nic dělat.  Ráno jsme vstali dřív, Mareček nám rajtoval v posteli a měl z toho strašlivou legraci. Rychle jsem ho oblékla a že vyrazíme - cestou jsme se chtěli stavit pro nějakou dobrůtku k snídani. Jelikož jsem potřebovala, aby mi v nemocnici odebrali krev (moje paní doktorka má dovolenou) a jelikož jsem si neby... »

Na farmě článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.07.2013 22:15:41

29.6.2013 Nějak jsem o víkendu zase nechtěla sedět doma - Martinovi se nikam nechtělo, byl mooooc utahanej a tak jsme vyjeli s babičkou a Marečkem. Nejdřív jsme si ulovili nějakou krabičku, ale už dopředu jsme věděli, kam směřujeme.  Nějakým nedopatřením jsme na místo určení přijeli až v půl dvanácté - tedy skoro na obídek. Mára nám usnul v autě a já nechtěla odjet před tím, než si to všechno prohlédne. Nechaly jsme ho spinkat - vyndali jsme ho jen z auta do kočárku a povídaly si s tetou. Nakonec nás ještě pozvali na obídek. Sice jsme říkaly, ať si nedělají starost, jdou se nabaštit, ale to by nám teta nedovolila. Je&... »

První kroky + odřenej nos článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 27.06.2013 15:49:40

26.6.2013 První kroky Jsem na něj tak hrdá :o). Tak konečně to začíná vypadat, že už nebudeme líst jen po čtyrech, ale že se z nás stane člvoěk vzpřímený a začneme chodit. Ale hezky od začátku.  Seděli jsme spolu v předsíni a hráli si. Chtěla jsem zrovna vstát, ale jak malej viděl, že vstávám, chytil se mě za ruku a stoupnul si taky. Chtěla jsem, aby se mě pustil a tak jsem mu ručku sundala z kalhoty, které se držel. Zůstal stát a jen na mě koukal. Zarazila jsem se, bylo mi ho najednou tak nějak líto a tak jsem roztáhla ruce. Jak zahlédl, že tam s ním zůstávám a ještě k tomu roztahuju ruce, udělal ťap, ťap, ťap, ťap ... čty... »

Máme pátý zoubek (Po narození miminka)

zveřejněno 22.06.2013 11:15:00

18.6.2013 Tak máme dalšího zubana. Už jsem se bála, že se zarazily a už nikdy neporostou, ale jak se zdá, tak to tak nebude. Zase nás potrápil, mizera jeden. Ale teď řeším úplně jiný problém. Koukala jsem, v jakém pořadí mají ty zoubky růst a nemůžu si pomoc, mám pocit, že nám vylezl nějaký, který rozhodně nebyl na řadě.  A teď právě řeším dilema, co s tím. Jestli to nechat svému osudu a doufat, že to bude prostě OK a nebo jestli nás mám objednat k zubařce, aby na to mrkla. Jako říkám si, že ty zoubky se tam prostě pak nějak porovnaj a taky nechci hrotit. Jen se prostě bojím, že se t... »

Odběry krve - Kačenka (11. týden těhotenství)

zveřejněno 21.06.2013 11:34:04

21.6.2013 Tak v tom mám zase bordel. Opět nevím, jak mám počítat, v jakém týdnu jsem. Já osobně si myslím, že když je to třeba 10+3, tak že je člověk v 11. Ale jak jsem se objednávala do nemocnice na UTZ, tak tam 12 týden počítají až od 12+něco. Chjo :oD Nicméně dneska jsme se vypravila na odběry krve. Přemýšlela jsem, jak to udělat, když tam mám být mezi 7:00 a 7:30 a přesně v tu doba Mára vstáva. Babička je na dovolené, stejně tak teta. Ostatní chodí do práce a tahat ho sebou, zvlášť v tom vedru - budit ho - je to by bylo rozmrzelé mrně. Nakonec mě napadlo, že bych mohla říct bráchově dceři. M... »

Na koupáčku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 19.06.2013 08:05:34

18.6.2013 Jelikož hlásili, že má být opravdu horko, domlouvali jsme se, že půjdeme na koupáčko. Je ovšem pravdou, že hned ráni mi Martin říkal, že mám přihlédnout ke svému aktuálnímu zdravotnímu stavu a k vyčerpání :o). Ta naše malá potvora totiž v noci víc jak tři hodiny nechtěla spát, musela jsem ho furt chovat, k nám do postele nechtěl a já nebyla ochotná si s ním jít v jednu hodinu v noci hrát. Když konečně po čtvrté hodiny usnul, zaplula jsem i já do postele a snažila se dohnat, dospat to, o co jsem byla ošizena :oD. Kolem sedmé ráno začali sekat trávu a tak jsem jak ura... »

Focení v 11 týdnu - Kačenka článek má přiložené obrázky (11. týden těhotenství)

zveřejněno 13.06.2013 21:16:38

13.6.213 Jako vůbec jsem nemohla najít kolonku, kam bych mohla vkládat fotečky pupíčku :oD. Tak jsem vybrala moje rodina - jo tam by to mohlo být :o).  Říkala jsem si, že když s Márou nemám skoro žádnou těhu fotečku, budu se snažit u Kačenky nějaké udělat - možná udělat i fotoseriál vždy po nějaké konkrétní době udělat fotečku v tom samém postoji, v té samé pozici. Ale už teď vím, že to bude velice náročné.  Dneska jsem vytáhla fotopozadí, že se do toho pustím. Jenže jsem tam měla takového malého záškodníka. Vyndala jsem stojánky a už mi je schazoval. Vyndala jsem prostěradla a... »

Kačenka II článek má přiložené obrázky (9. týden těhotenství)

zveřejněno 04.06.2013 14:03:18

13.5.2013 Byla jsem u paní dokotry - na běžné prohlídce - ale podle příznaků jsem si tak nějak říkala, že by mohla být Kačenka na cestě. Paní doktorka mi potvrdila, že jsem 5-6 týden :o), ale já neměla odvahu to tady prásknout, dokud nebude srdíčko :o) 4.6.2013  Dnešní kontrola u paní doktorky je za námi. Jsme 8+3 a srdíčko nám krásně tluče (tedy dle slov paní doktorky - já tam zase opět nic neviděla :oD, stejně jako u Máry). Dostala jsem jednu fotečku a tak doufám, že to bude teda Kačenka :oD. Znovu jsem si poslechla, jaká vyšetření máme před sebou, na co se mám připravit - taky to, že pan&iacut... »

První letošní teráska článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.06.2013 11:03:16

17.6.2013 Loni jsme se párkrát na terásku dostali, dokonce tam měl Mareček oslavu, když ho vítali mezi kačery (geocaching), ale letos jsme nebyli ještě ani jednou a já si vůbec nedokázala představit, jak by to mohlo vypadat. Ten kdo má děti ví, o čem teď mluvím. Malý nevydrží chvíli na jednom místě a že by si hezky hačal v kočárku, tak s tím se taky nedá vůbec počítat! Přijeli jsme na místo a bylo supr, že tam nebylo moc lidí a ani moc pejsků - vlastně ani jeden. Výhodou také je, že na zemi jsou všude kamínky, ale je fakt, že představa, že si Mára hraje zrovna s těmito kamínky mi také nedělala nejl&iac... »

Prvně na písku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.06.2013 11:03:04

13.6.2013 Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Doposud si Mareček hrál třeba u tety na zahradě (zde si teda hrál především s trávou, kterou rval, ale taky s hlínou, která ho naprosto dostala) a nebo jezdil kočárkem - halt když neumí ťapat, tak mě ani nenapadlo, ho někde \"vypustit\".    Dneska jsme do kočárku přibalili \"pracovní kalhoty\" a vyrazili jsme ven. Nejdřív jsme teda sjeli na poštu, kde na nás čekal balíček z těhotníčku - :o) přišly prášečky pro maminku a Kačenku (mooooc děkujeme, milý těhotníčku) :o). Pak jsme se vydali nakoupit a potom tedy konečně přišla řada na cvrčka. Na sídlišti máme... »

Výlet do parku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.06.2013 11:02:54

7.6.2013 Už delší dobu jsem se s kamarádkou domlouvala, že k ní s Márou zajedeme a půjdeme se projít do parku. Ona má dvojčátka - dva kluky - a tak bychom si to všichni mohli hezky užít. Je to zvláštní, ale obě máme strašlivě nabitý rozvrh :oD - ty ženské na rodičovské mají tolik práce :oD. Ale nakonec se nám zadařilo vybrat jeden den a co víc, v ten den se i sejít.  S Márou jsme přijeli přesně na čas, byla jsem na nás tak hrdá, to si ani nedovede představit. V poslední době opravdu jezdíme furt všude pozdě. Kamarádka zrovna vycházela s kočárkem ze vchodu. Rychle... »

Prstýnky (9. týden těhotenství)

zveřejněno 01.06.2013 11:02:42

5.6.2013 Tak dneska jsme se tedy vypravili vybrat prstýnky. Už jednou jsme byli v prodejně. Stejně je to psina, navštívili jsme tři zlatnictví a všechna tři patří jedné osobě - prostě, jak to tu maj ty lidi obšancovaný! Nechali jsme si ocenit zlato, které jsme měli sebou. A pak to začalo. Prostě před nás dávali různá platíčka s prstýnky a my jsme systémem vyrazovaní a práva veta vybírali. Vždy, když jsme všechny prstýnky z platíčka vyřadili, dostali jsme další platíčko :oD. Nakonec jsme se shodli asik na třech prstýnkách. Pak je před nás rozložili a my začali kšeftovat :oD a každý o... »

Zkoušení šatů článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 30.05.2013 17:27:34

Lítáme s babičkou po různých půjčovnách - to je tak, když chcete konkrétní druh šatů - nikde je nemůžu sehnat a tak nevím, co dělat. Jestli si vzít nějaké, které mi nabízí - ale samozřejmě, každému se líbí něco jiného - nebo si teda nechat nějaké ušít, ale co když se to nestihne, nebo to nebude ono?? :oD to jsou problémy, to jsou problémy.  Jediný, kdo je z toho opravdu nadšený, je Mareček. Moc se mu líbí, jak všechny ty paní prodavačky v těch krámech, se na něj smějí a dávají mu různé úplatky, aby byl hodný. Tudle si dokonce mohl hr&aa... »

Návštěva u kamarádky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 26.05.2013 17:25:10

22.5.2013 Tak nějak jsme se delší dobu s kamarádkou domlouvaly, že se sjedeme i s prckama u nich na zahradě a uděláme si prima odpoledne. Nějak nám to furt ne a ne vyjít. Tento den sice bylo pod mrakem, ale slovo dalo slova a já k ní vyrazila. Zase jako vždycky jsem si nebyla jistá, který baráček to je. Vždycky, když k nim jedu, ten barák vypadá jinak :oD. Teď už měl hotovou fasádu, vepředu udělanou verandu, ozdoben kytkama - nějaký pán dělal příjezdovou cestu. Přibrzdila jsem a ptala jsem se ho, jestli tam bydlí ta rodina. On mi jen řekl, že neví :oD. Taky po mě chtěl, abych zaparkovala někde jinde, že mu tam dovezou písek a prej jestli to zvlá... »

Valdštejnské slavnosti článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 19.05.2013 22:18:10

19.5.2013 Venku bylo nádherně a tak jsme začali přemýšlet, co podnikneme. Někde jsem četla, že tento víkend mají být Valdštejnské slavonsti. Nelenila jsem a rychle jsem začala na netu hledat podrobnosti. Našla jsem krásný odkaz, bohužel jsem nikde nemohla najít program. Musel nastoupit Martin, aby mi ho ukázal (mimochodem, přesně na té stránce, co jsem našla já - já tam prostě jen to slovo PROGRAM :oD, tučným písmem prostě neviděla :oD).  Domluvili jsme se, že vyrazíme dopoledne, tam se naobídkujeme a pak půjdeme na bitvu. Mareček nám usnul cestou do Frýdlantu, takže to byla docela pohodovka. Když jsme dorazili, M&a... »

Svatba na obzoru (Po narození miminka)

zveřejněno 19.05.2013 22:16:06

14.5.2013 Takže dneska mě přítel šokoval. Hned po noční se vypravil do města a něco šel zařídit. Já jela s babčou a Marečekm na výlet ke známým a když jsem se v podvečer vrátila, tak mi dal do ruky velkou obálku. Po nahlédnutí do obálky mě polilo. Nevím, jestli radostí a nebo obavou, chtělo se mi brečet a zároveň se smát - prostě v obálce byly papíry ke svatbě. Také tam byl i zamluvený termín a tudíž vím, že náš velký den by měl mít datum: 23.8.2013 v 12:00 Takže maličko přes tři měsíce na veškerou přípravu a to do toho ještě přijde dovolená. Neví... »

Kačenka (5. týden těhotenství)

zveřejněno 14.05.2013 23:14:48

13.5.2013 Byla jsem u paní dokotry - na běžné prohlídce - ale podle příznaků jsem si tak nějak říkala, že by mohla být Kačenka na cestě. Paní doktorka mi potvrdila, že jsem 5-6 týden :o), ale já neměla odvahu to tady prásknout, dokud nebude srdíčko :o) 4.6.2013  Jdu na další kontrolu, tak uvidíme. ... »

Den rodiny ve Vesci (Po narození miminka)

zveřejněno 01.05.2013 21:44:09

12.5.2013 Den rodiny, nebo tak nějak se jmenovala ta akce, které jsme se s Marečkem a babičkou zúčastnili. Jako měla jsem dost. Je fakt, že tomu dělali ohromnou reklamu, ale nečekala jsem, že tam bude tolik lidí. Nemáme to daleko, ale jet tam jen s kočárkem, na to je cestou moc silnic, velký provoz a museli bychom nějak objet dálnici. Takže jsem vyrazila - jako spousta jiných - autem. Vím, že tam jsou ohromná parkoviště a hned několik, ale už když jsem se bližila, viděla jsem, jak je naprosto plno, Chtěla jsem tam dojet hned na začátek, ale naše výprava s Márou zabrala víc jak půl hodiny a tudíž jsme to prostě nemohli stihnout.  Najíždím na parkovi&sca... »

Plaváníčko XX článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.05.2013 21:43:22

12.5.2013 Další plavání za námi a já se opravdu modlím, aby byl už konečně konec tohodle kurzu. Marečkovi se plavání opravdu vůbec, ale vůbec nelíbí. Netuším, co se stalo, vlastně tři poslední plavání byla s pláčem. Chci s ním začít chodit samostatně do bazénu - teda to jsem měla v plánu i před tím, než nám tam začal brečet. On je jak klíště, drží se vás, nechce se pustit a nedej bože, když ho mám dát té cvičitelce. To je fakt neuvěřitelná scéna.  Na druhou stranu jsme se museli smát tomu, jaký je to herec. Brečí, brečí, brečí a... »

Dortová spoušť - aneb focení v Praze článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.05.2013 21:42:01

6.5.2013 Tak a máme to za sebou. Musím říct, že se nám nějakým neuvěřitelným zázrakem podařilo vyhrát profifocení - k prvním narozeninkám prcka. Na FB jsem u jedné fotografky viděla, že vyhlásila soutěž pro tydle malé prcky, kdo v daném termínu má narozky, tak ať se přihlásí a ona následně z přihlášených vybere jednoho výtěze - a světe div se, byl to Mára. Přiznám se, že jsem to i obrečela - tak nevím, jestli furt ty hormony??!! :oD První termín nevyšel, protože paní, co chystala dortíka nějak nezvládala. Byla jsem tak neuvěřitelně zklamaná, ale ří... »

Výlet na Sychrov - svatební dny článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.05.2013 21:41:05

04.05.2013 Na Sychrově se (pokud vím, tak prvně) konaly svatební dny. Když jsme tudle byli na procházce, prohlížela jsem si na takovém tom plakátovacím prkně (které samozřejmě nevím, jak se jmenuje), co se kde bude dít. Tento plakát mě vysloveně upoutal a tak jsem si řekla, že bychom mohli zajet. Martin byl pak teda nemocnej, ale babča se rozhodla, že pojede s náma a tak jsme si udělaly hezký den. Při příchodu na Sychrov se nás hned ujal pořadatel, všechno nám vysvětlil, dal nám nějaké slosovací lístky a pak už nás nechal svému osudu. Bylo to myslím od devíti, my přijeli po desáté a ještě v&sc... »

Čarodějnice článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.05.2013 21:40:41

30.04.2013 Moc jsem se těšila, jak si tyto čarodějnice užijeme. Ale když se na něco těším, tak to vždy nevyjde. Krom toho, že táta byl nemocný (zánět horních i dolních cest dýchacích :o(, chjo), tak nám ještě začalo pršet. Nicméně, přeci si tím nenecháme zkazit den.  Domluvila jsem se se známými, že pojedeme společně. Oni mají dvě děti, sice obě starší, než Mára, ale to prckovi vůbec nevadí. V domluvený čas jsme to samozřejmě nestihli - ale oni taky ne :oD, takže se vycházelo o něco později. Hned po výjezdu začalo pršet - jako velká legrace. Máme druhý kočár (taky je z ... »

První cigareta (Po narození miminka)

zveřejněno 27.04.2013 22:59:05

27.4.2013 Začala bych asi dotazem, kdy jste prvně vyzkoušeli cigaretu a nebo jestli jste vůbec někdy vyzkoušeli cigaretu? Mě bylo tak možná 18, naši oba kouřili a tak jsem jednou tajně ukořistila cigaretku, zapík a zkusila to. Myslím si, že tak rychle, jak jsem začala, jsem zase skončila. Nechutnalo mi to, špatně mi po tom sice nebylo, ale fakt mi to nic nedalo. Občas, když jsem chtěla vypadat jako velká holka, jsem si před nějakým klukem zapálila. Ale teď, co jsem "dospělá" mě to fakt neláká. Takže téma cigarety jsme probrali a co dál?   Dneska ráno, když jsme šli s Marečkem budit tatínka - tatínek je spáč, takže chodíme kolem des&aacut... »

První prodřené kalhoty na kolenou článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 26.04.2013 22:04:20

23.4.2013 Tak už je to tady, malému se podařily prošoupat kalhoty na kolenou. V poslední době je z něj opravdu "tryskomyš". Ty mety, kterýma tu lítá po pokoji si ani nedokážete představit. Jak se udělalo hezky, začala jsem ho brát i ven - k tetě na zahradu - a tam ho vypustím a jen pozoruji. Na zahradě je to samozřejmě lepší, tam si trhá sedmikrásky, sbírá si klacíky a zároveň u toho pobíhá sem a tam. Směje se jak divej.    Ale zpátky k těm kalhotům. Tak si tu pobíhal a já si tak říkala, že ty kalhoty jsou nějaké řídké. Že mu skrz vidím snad kolínka. Ale hned jsem to zavrhla, ž... »

Prvně na kolotoči článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.04.2013 22:23:41

22.4.2013 Máme před barákem takový nádherný kolotoč. Tedy nádnerhý kolotoč. Když jsme se nastěhovali do paneláku, tak byl nic moc, ale v průběhu doby se s ním dějí divy. Technické služby města se nám tu starají o lavičky (doplňují dřevo, když ho někdo zniční) a písek (pravidelně, přinejmenším jednou do měsíce vyměňují písek v pískovišti) a pustili se i do kolotoče (vyměnili mu dřevo, natřeli ho ... a mimochodem, dneska ho odmontovali a někam odvezli, jen doufám, že ho zase vrátí, když se na něm Marečkovi tak líbilo).  Když byl Mára úplné miminko, tak mě ani nenapadlo ho na kol... »

Plaváníčko XIX článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.04.2013 22:23:29

21.4.2013 Tak za sebou máme další probrečené plaváníčko. Ale tentokrát to bylo ještě horší a o hodně, než posledně. Vůbec nevím, co se děje. Dám ho do vody a je v pohodě, hrajeme si tam a je v pohodě. Na začátku se říká uvítací básnička, je v pohodě a rozdává úsměvy. Začneme dělat první cvičky a stále je v pohodě. Ve chvíli, kdy se má položit na záda začne pláč a ten pláč vydrží až do konce plavání. Vůbec nepomohlo, že jsem donesla dudlíka, že jsem ho chovala, že jsem ho i vyndala z vody.  Když jsme s ním dál dělali cviky, které jsme měli, ta... »

Tajemná záhada (Po narození miminka)

zveřejněno 08.04.2013 22:23:14

22.4.2013 Tak dneska se u nás stala jedna, pro mě naprosto nevysvětlitelná, událost. Každé ráno se snažím cvičit, je to náročné a skoro vůbec mě to neba :oD. Je to vždy na 30 minut, takže tech 30 minut má Mareček pre. Pochoduje si po bytě, dělá lumpárny  a má ode mě prostě pokoj.  Dneska jsem si tak cvičila a slyšela jsem ... naprosté ticho. Ne nadarmo se říká, že když je ticho, tak se něco děje. Už jsem chtěla vypnout cvičení a jít si drobka zkontrolovat, ale to jsem už slyšela to jeho "plác, plác, plác, plác" - jak ručičkama tluče do lina a cupitá zpátky ke mě do obyváku. Jen jsem po něm hodila oč... »

Výlet s babičkou za Ještěd článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 22:43:52

14.4.2013 Zase jednou byla nádherná neděle a nám bylo moc líto zůstat doma. Přemýšlela jsem, kam by se dalo vyrazit, protože za ten rok, co je malý na světě, tu mám sježděno snad úplně všechno. Také jsem si pamatovala, že jednou jsme jeli za kopec a tam jsme objevili louku plnou bledulí. Byla to nádhera, ale přesně jsem si nepamatovala, kde to bylo. Nebyla jsem si jistá, že to znovu najdu. A proto jsme se s babčou, Márou a kočárkem vypravili Buautím za kopec s tím, že to prostě najdeme. Když jsem tak projížděla jednou vesničkou, uvědomila jsem si, že to je přesně to místo. Zaparkovala jsem před hospůdkou, před kterou jsme parkovali tenkrát a pl... »

Focení Terezky a Janičky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 22:43:35

16.4.2013 Tak jsme zase jednou fotili dvě nádherné princezny, ale bylo to docela dost náročné. Obě holčičky byly trošku nachcípané a tak jsem požádala babičku, jestli by mi nepohlídala Máru. Ale jak to tak bývá, tak babičku začaly bolet zoubky, proto ráno rychle utíkala k zubařce. A co čert nechtěl, tak paní zubařka ji rovnou tři zuby vytrhla. Přišla celá oteklá, tak jsem jí chtěla poslat domů, ať si lehne a že to s Márou nějak zvládnem. Ale ona trvala na svém, vzala si ho ven, sedla si s ním do stínu a tam relaxovala, pak se šli ještě kousek projít. Když se vrátila, pusina už nebyla tolik otekl&... »

Hrajeme si s Legem a Duplem článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 22:23:17

11.04.2013 Nedávno jsem se dočetla, že v nákupním středisku, které máme kousek od baráku (přibližně dva kiláčky), se mají konat "dny s legem", nebo tak nějak se to jmenovalo. Je to otevřené každý den až do začátku dubna, každou sobotu a neděli jsou tam nějaké soutěže, ale jinak se tam dá dojít každý den a děti si mohou pohrát.  Nedalo mi to a chystala jsem se tam hned první den, kdy to měli otevřít. Přiznávám ovšem, že ani první, ani druhý den nějak nebyli lidi, kteří by tam šli a tak jsme se tam vypravili až třetí (taky není kam spěchat, když to tam má být tak dlouho). Doufala jsem,... »

Plaváníčko XVIII (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 22:23:02

7.4.2013 Tak jsme opět po pěti týdnech vyrazili na plaváníčko. Je to strašné, jak to letí, ale opravdu je to tak. Mára byl totiž nejdřív nemocnej - respektive, nejdřív jsem si myslela, že to je od zoubků, ale když pak začal kašlat jak tuberák, bylo mi jasné, že to nebudou jen zoubky. K doktorce jsem s tím nevyrazila, protože by mi řekla, přesně jako minule, že to je jen kašel. Mára opravdu teploty neměl, nechutenstvím netrpěl, jen měl věčně ucpaný nos a kuckal. Nakoupila jsem tedy sirup proti kašli a léčili jsme doma. A aby toho nebylo málo, dostal pak nějaký průjem, což znamenalo, že nesmí jít na koupání ... a hle, ... »

Už je nám rok článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 22:22:48

6.4.2013 Mareček se sice narodil až 7.4.2012, ale oslava se konala den před, protože v neděli většinou chodíme plavat (teď jsem sice asik 5x vynechali, protože malej byl "infekční" :oD). Pozvali jsme celou rodinu a snažili se to udělat co nejlépe. Což ovšem znamenalo především hodně starostí pro mě.  DORT - chtěla jsem nějakého pejska. Mareček je prostě miluje a tak jsem si říkala, že by to mohlo být supr. Našla jsem si na netu obrázek dortu, který se mi moc líbil a ukázala jsem ho kamarádce, jestli by něco podobného nezvládla udělat. Její odpověď byla, že samozřejmě ano. Chtěla jsem takového menšího a tak jsem se ješ... »

Tak teď už tu Kačenku :o) (Před těhotenstvím)

zveřejněno 02.04.2013 22:22:37

Takže Marečkovi bude za pár dnů jeden rok a tudíž se u nás stále dokola omlývá otázka druhého miminka. Já osobně bych chtěla, aby prcky dělily ty dva roky a jelikož nám to u Máry trvalo 8 měsíců, tak už jsme vlastně dávno měli začít :o).  Tatínkův názor byl poměrně dlouho nerozhodný, ale nakonec neodolal mojí argumentaci :oD a svolil, že teda druhé mimi ano.    Stejně je to strašný, když se nad tím zamyslím, protože rozhodující jsou prostě finance. Když se vrátím do práce šéf všem snížil o 8.000,- výplatu mě by určitě dal základ, co... »

Velikonoce článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 19:28:10

2.4.2013 Konečně nadešel ten velký den, na který se všichni chlapi v rodině moc těšili:o). Mareček se probudil ráno první a udělal celé naší rodince budíček. Zkoušela jsem ho ještě chvíli "dusit" v mojí posteli, ale byl rozhodně a zásadně proti. Začala jsem se pomalu oblékat a hlavou mi proběhlo, že letos se táta ani nenamáhá, abych dostala nášup ještě v košili. Pak jsem periferně zahlídla, jak se pomalu, ale jistě krade z postele. Neváhala jsem a v rychlosti se narvala do džín :oD, tak snadné to mít nebude. Takže to byl první nabušený zadek.  Mára na to j... »

Velikonoční My článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 19:27:57

30.3.2013 Jelikož jsme chtěly s babičkou ještě něco nakoupit, vydali jsme se všichni tři i s Marečkem do MYje. Také jsem chtěla Marečkovi koupit k narozeninkám ještě míček a taky větrník (ten se nám bohužel vůbec nepodařil ulovit). Je to docela dlouhá cesta do města - jdeme to klidně i třečitvrtě hodiny a zpátky až hodinu, protože je to furt do kopce :oD. Nákupy se nám podařili, ještě jsme se chtěli zastavit pro veku v Lidlu, ale tu jsem si všimla něčeho zvláštního.  Uviděla jsem stoleček a okolo něj čtyři děti a jednu dospělou paní. Na stole byly všude ty barvy, jak se s nimi dá kreslit na obličej. Nedalo mi to a šla jsem blíž. Jo... »

Zdobení vajíček článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.04.2013 19:27:40

31.3.2013 U nás doma je to docela zajímavé, při snídani pozoruji, jak to tu máme krásné a co to na tom stole vlastně všechno je. Maminka tudle byla natrhat větvičky z břízy - mě se moc líbily, trhal jsem je na malé kousky, ale maminka mi je vzala a doma je dala do vázičky. Divili byste se, ale po pár dnech se na nich objevilo cosi zelené - maminka mi vysvětlila, že to jsou lístečky. Jindy jsme zase šli a maminka u cesty natrhala takové proutky, doma je pak s babičkou nějak spletly dohoromady a řekli mi, že je to pomlázka - s tou si moc rád hraju, vždycky u snídaně - a máma se směje a říká, jo ty trénuješ na Velikonoc... »

Přejeme krásné Velikonoce :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 31.03.2013 09:32:15

Tak holky, přejeme krásné Velikonoce :o) ... »

Pečeme perníčky na Velikonoce článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.03.2013 07:44:29

28.3.2013 Nedalo mi to a i letos jsem se pustila do pečení perníčků. Loni jsem stihla perníčky upéct, nazdobit, ale rozdávat je už musela babička, protože my byli v porodnici. Leto jsem se rozhodla, že do pečení zapojím i Marečka, aby z toho něco měl.  Byla to docela legrace a já si to užila skvěle a mám pocit, že ani Mára nebyl zklamaný, jen se mu teda nelíbilo, že nepečené "polotovary" opravdu nemohl ochutnávat.  Nejdřív jsem si na stůl připravila kuchařku. On v ní okamžitě začal listovat, jako kdyby věděl, co se bude dít a co má vlastně hledat. Pak jsem vyndala všechny ingredience na stůl a tak mě tak zamyšleně pozoroval. Navážil... »

Cvičení dobrovolných hasičů článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.03.2013 07:43:15

23.3.2013 Martin přišel s tím, že v sobotu dopoledne má být na Liberecké přehradě cvičení dobrovolných hasičů a že by se tam rád podíval. Stejně se měl dostavi do města k zubařovi a tak jsme se rozhodli, že spojíme příjemné s užitečným. Bylo to zajímavé i z toho důvodu, že tam kolem desáté hodiny měl přiletět vrtulník a měli nacvičovat záchranu tonoucího. Sice jsem si nebyla příliš jistá, jak bude na takový rámus reagovat Mareček, ale na druhou stranu, přehrada je veliká, můžu s ním odjet stranou a co víc, bude to příjemná procházka.  Kolem desáté hodiny... »

Výlet na Libereckou výšinu článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.03.2013 07:42:35

17.3.2013 Už delší dobu máme informaci, že Liberecká výšina byla opravena a v tuto chvíli je tam výletní restaurace. Nedalo nám to a udělali jsme si tam výlet. Tedy výlet, výlet to byl podle Martina a nejspíš i podle jeho matí, ale podle mě jsme si prostě pozadí dovezli nahoru a pak zase svezli dolů.  Byl docela větrný, ale krásný, sluneční den. Cestou nahoru jsme potkávali rodiny i jednotlivce, jak jdou buď nahoru, nebo dolů. Zkusila jsem zaškemrat, jestli nenechám autí u cesty a zbytek nedojdeme pěšky, ale neměli jsem sebou ani kočár a tak to Martin zamítl.  Při příjezdu naho... »

Už jezdím v autě jako velkej :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.03.2013 07:40:37

15.3.2013 Po konzultaci s holkama na BOLu, jsem se rozhodla, že je na čase změnit "přepravní prostředek" pro Marečka. Tudle jsme byli nakupovat a jako vždy nám Mareček usnul ve vajíčku. Neváhala jsem, nandala jsem vajíčko na vozík a uháněli jsme nakupovat. Když jsem se s nákupem vrátila k autu a nandávala Máru do auta, tak na něj tak koukám a říkám si, že už se do toho vajíčka nevejde tak, jako když byl malej :o). A bylo rozhodnuto. Sedajdu jsme měli už poměrně dlouho doma. Jedna kamarádka nám ji přenechala spolu s mnoha dalšíma krásnýma věcičkama - hračkama - pro Marečka. Vytáhla jsem ji z podpostele. Utřela, nastudovala návod a... »

Poslední zimní focení ... doufám :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.03.2013 07:40:22

16.3.2013 V sobotu jsme se s Marečkem a babičkou účastnili jednoho blešáčku a ten se konal ve Vratislavicích, na Nové Rudě. A jelikož do našeho fotícího parku to byl jen kousíček, nedalo mi to a vyrazili jsme tam. Bohužel Mareček byl moc unavenej a usnul nám v autě. Když jsme přijeli k parčíku, Mára tvrdě spal, tak jsme se s babčou rozhodly, že si dáme kafíčko. Mno jo, ale když kluk spí, přeci ho nenecháme v autě. Utíkala jsem do kavárny, jestli by nebyli tak nesmírně hodní a nedali nám to vypít do auta. Smilovali se nad námi a dali mi jak kafíčko pro babičku, tak čajdu pro mě. Zhruba půl hodinky jsme tam jen tak seděli. St... »

Jaro :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.03.2013 07:40:03

Jaro Copak se to leskne v trávě? Zeptal se mě synek právě.   Probudila se bílá kytičky,  vytažená silou sluníčka. Malý posel jara je to,  vyprávím mu jednou větou.    Příjde blíž a na ní kouká,  ať jich je tu celá louka.   To však nejde hochu milý,  to bychom si jich tolik nevážili.   Tak mamka se dala i do básnění :oD. Při našich procházkách probouzející se přírodou, se nám podařilo nafotit spousta krásných jarních kytiček a tak je sem, k této básničce, přidáme. Už by bylo docela fajné, kdyby při&scaron... »

Jak probíhá focení článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.03.2013 06:55:46

Rozhodla jsem se, že Vám popíšu, jak probíhá naše foceníčka. Doufám, že se u toho pobavíte stejně jako vždycky já a jestli se rozhodnete pro vlastní nafocení prcka, tak se vyhnete stejným chybám jako dělám já a vždy se je pak snažím odstranit.  1) Představová fáze - nejdřív musí být nějaký nápad, když je nápad, určitě představa, je už jen kousek k provedení. Dneska jsem se rozhodla nafotit Máru s harmonikou - máme takový rodinný klenot, je pravda, že máme i klávesy, ale s tou harmonikou to prostě vypadá lépe. Jako vždy to doplním nějakou kože&... »

Výlet na Ještěd článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.03.2013 06:27:09

5.3.2013 Nedalo nám to, sice jsme s Márou stále nachcípaný, ale když se konečně venku ukázalo sluníčko a udělalo teplíčko, nějak jsem nedokázala být zavřená za okny bytu. Babča také říkala, že malému určitě prospěje vycházka na čerstvém vzduchu.  Tátu jsme vyzvedli po práci, všechno v autě už připravené - kočár naložený, teplé oblečení sebou pro jistotu a dobrou náladu v baťůžku. První rána byla, že nahoře nebylo žádné místo k zaparkování. Ale tak na druhou stranu, stejně jsme se chtěli projít a vybavení jsme měli sebou. Martin s námi tedy ... »

Druhý zub (Po narození miminka)

zveřejněno 04.03.2013 19:32:43

Od 2.3.2013 máme druhý zub, ale teda vůbec jsem netušila, že to může být taková fuška. Ten první byl naprosto v pohodě, teda aspoň oproti tomu druhému. Jen jsem vůbec netušila, že to může být takový zápřeh.  Průběh mi ze začátku připadal naprosto stejný, jako v prvním případě. Mára byl ukňouranej. Schválně jsem se šla podívat do Deníčku miminka a zjistila jsem, že je to fakt měsíc a že se nám asi klube druhý zoubek. Pak mu začala velikánská rýma, ale to jsem si pro změnu říkala, že u kamarádky mají rýmu u každého zubu, že to nebude nic neobvyklého. Sice kvů... »

Plaváníčko XVII článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.03.2013 12:18:00

24.2.2013 Na plaváníčku opět proběhly změny. Viki s námi přestala chodit, nechala si hodini přesunout na léto (protože byla stáne nemocná) a tudíž v naší hodině byl jinej klučík. Tato hodina byla zvláštní i tím, že se Márovi vůbec, ale vůbec nelíbila.  Martin byl nachcípanej, tak s nám a ni nešel. Proto jsme vzali babičku, která s Márou vždy dělá legráci, ale moc to na jeho náladu nezabralo. Naprosto a totálně stávkoval. Před plaváníčkem si totiž nezdřímnul a tudíž všechno, co po něm chtěli ho štvalo, bylo mu proti srstí, mno prostě se nelíbilo. Vla... »

Sněhová radost článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.02.2013 21:24:16

Říkala jsem si, že malej už je dostatečně velkej :oD, aby z toho snížku něco měl. Sice pro něj nemám žádnou pořádnou kombinézu, takovou tu, která by vydržela množství mokra pronikajícího ze snížku, ale říkala jsem si, že když ho tam nenechám dlouho, tak by to mohlo vydržet.  Probudili jsme tátu, oblíkli se a šli jsme ven. Mám strašně ráda tu bílou nádheru, hlavně tu, do které ještě člověk nešlápl. Co tím myslím?? Když na prostraství je pouze sníh a nikde nejsou vidět žádno stopy od člověka. A jelikož včera celou noc sněžilo a přes den také, bylo před barákem b&iac... »

Cvičení rodičů s dětmi I článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.02.2013 22:02:34

Tudle jsem si na Baby on line četla, co všechno zvládala Julinka na 10 měsících a všimla jsem si, že chodili na cvičení rodičů s dětmi. Hned mě napadlo, že by to mohlo být prima i pro Máru. Zatím nepřicházíme moc mezi děti, nanejvýš na plaváníčku a tady by se mohl s někým seznámit, pohrát si a vůbec naučit se nové věci. Zkusila jsem na netu pohledat, jestli je i u nás v Liberci nějaké cvičení pro tak malé děti, jako je Mára. A světe div se, objevila jsem. S velkou chutí jsem to psala kamarádce, jestli s prckama nezajdeme a ukázalo se, že ona na to cvičení přišla o týden před ná... »

Píše nám zoubková víla článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 20.02.2013 07:43:33

Tak jsem se konečně rozhoupala a vytvořila dopis od zoubkové víly. Vůbec jsem neměla nějakou ideu, jak by to mělo vypadat. Hledala jsem nějaké obrázky víly, ale moc se mi nedařilo - takže tam je nakonec takové "vánoční strašidlo" :oD. Také mi tam na konec moc neseděly ty zoubky, ale myslím si, že svému účelu to bude sloužit. Nezapomněla jsem tam napsat, že si prcek má pravidelně čistit zoubky. Že mu s tím ze začátku bude pomáhat maminka, ale pak že si je bude čistit sám :oD.  Také jsem si to nechala rozpracované, kdybych náhodou našla hezčí vílu a nebo mě ještě napadlo něco dalšího, co bych tam cht... »

PROJEKT LIFE článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 17.02.2013 23:44:00

Nedalo mi to a nakonec jsem se i já přidala do tohoto projektu. Jen v krátkosti, projekt je určen pro všechny lidičky, kteří se věnují scrapingu. Já už si se scrapováním nějakou dobu hraju, ale stále mám ohromné mezery a neustále je toho hodně, co bych měla zdokonalit.  Scraping jsem si našla na stránkách mimibazaru v části scrapbook. Ani nevím, co jsem tam hledala - asi nějaké oblečeníčko pro malého - a zajímalo mě, co se pod tímto pojmem vlastně skrývá. Když jsem si tu záložku otevřela, koukala jsem na to s otevřenou pusou a říkala si, tak to musím taky zkusit. Shodou okolností, jednou z v... »

Jinak dodatečně krásného Valentýnka všem ... ale holčičkám nejvíc :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.02.2013 13:58:46

Sice jsme to nestihli podle plánu, protože jsem Valentýnské fotky chtěla mít nafocené ještě před Valentýnkem, aby je mohl Mareček dát babičkám, nic méně, babičky jsme včera stejně neviděli, takže jim to budeme dávat buď dneska a nebo až o víkendu. Přináším aspoň maličkou ochutnávku a musím říct, že jsem se u toho strašlivě moc nasmála.  To že Mareček miluje kytičky, tak to vím už dáááávno, ale kdybyste viděli, jak se pustil do té růže, to bylo něco. Nejdřív ji začal trhat lístečky, mno prosím, tak halt budeme mít holý stoneček, ale pak se pustil do okvětních l&iac... »

Nisa Valentýn :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 14.02.2013 21:33:45

Vím, že řeknete, že je to americký svátek a že ho pravděpodobně neslavíte. Mě je jedno, jaký je to svátek, klidně bych ho brala, stejně jako MDŽ, den matek, či cokoli jiného. Je to totiž hezká příležitost, kdy mi mladý koupí kytku. Řeknete, že vám nosí miláčkové kytičky během roku a že nepotřebují žádný předem daný den. Bohužel u nás to tak prostě nefunguje :o).  Taky je pravdou, že kytičku, kterou jsem dostala od přítele, koupila jeho mamina. Udělala i dortíka :oD, njn, halt si to umí zařídit. Já mu koupila pravé pralinky. Chtěla jsem také udělat srdíčkového dortíka, ale jelik... »

Plaváníčko XVI článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 13.02.2013 07:55:39

10.2.2013 Další plaváníčko za námi. Dneska jsme na něm bohužel byli sami - jak se zdá, tak naše Viktorka přeruší kurz a bude chodit až v létě - až bude tepleji, protože se jí stále vrací rýma. Dobrá zpráva pro nás je ovšem ta, že my se nebudeme muset přesouvat na jiný čas, ale že nafasujeme Honzíka. :o) Bylo to supr, Mára krásně lezl v baráčku, lektroka ho moc chválila a řekla, že kdy je taková šikulína, tak že zkusíme něco nového. Baráček složila, že se na něm dala sedět. Dala ho na břeh a Marečka jsme posadili na kraj. Odpočítala 3-2-1 a pak mě Mára skočit do vodičk... »

Nejzvědavější chlap na světě, aneb maminko já stojím (Po narození miminka)

zveřejněno 06.02.2013 20:41:59

5.2.2013 Už vím, kdo je tím nezvědavějším chlapem na světě. Vždycky jsem si tak nějak podvědomně myslela, milý Marečku, že tím nejzvědavějším chlapem na světě, je tvůj tatínek. Co to čteš, kam to píšeš, kdo ti volá, co bude k obědu atd. to jsou nejčastější otázky tvého tatínka, kterým chce zjistit, co se kde děje. Ale uznávám, že si ho naprosto a totálně překonal!!! Jako vždy jsme se vydali do knihovny, vzali jsme ti sporťáčkový kočárek a ty jsi jako vždy rozdával úsměvy na všechny strany. Já jsem si v knihovně krom knížek o focení půjčila i třetí díl tr... »

Návštěva Naivního divadla (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2013 20:44:20

2.2.2013 Jelikož jsme tento měsíc moc zajímavých akcí nenavštívili, bylo to především z toho důvodu, že jsme všichni byli tak trošku nemocní (někteří dokonce na chcípnutí - tatínek :oD), neodolala jsem a když jsem viděla nabídku podívat se do zákulisí Naivního divadla v Liberci, neodolala jsem a požádala tatínka, aby nám rezervoval dva lístky. Začátek byl v jedenáct, před tím tam byla nějaká pohádka a mě ani v nejmenším nenapadlo, že tam bude tolik lidí. Jako vždycky jsme dorazili totiž pozdě a tak jsme se museli prodrat skrz ty davy k pokladně, zaplatit lístky... »

Plaváníčko XV článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2013 20:28:49

27.1.2013 Z tohodle plaváníčka jsem opět měla zvláštní dojem. Sice bylo něčím výjimečné - a to tím, že bylo řečeno, že nám kluka budou fotit pod vodou, ale také bylo divné z toho důvodu, že nám napsali, ať dorazíme o půl hodinky dřív. Jelikož jsem věděla, že je Viki zase nemocná, tak jsem si říkala, že nás asi spojí zase s jinou rodinkou. Když jsem však dorazila na místo, zjistila jsem, že už tam dvě miminka jsou. Byla jsem docela překvapená a také když to viděla cvičitelka, tak rychle utíkala volat paní vedoucí, ale ta jí pravděpodobně řekla, že když jde jen o hodinu s focením, že se svět nezbo... »

Plaváníčko XIV článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2013 20:23:11

20.1.2013 Tak čtrnácté plaváníčko a proběhla nám malá změna. Viki byla zase nemocná a tak nám přidali malého klučíka, tedy on byl vlastně stejně starej jako Mareček, ale ve vodičce to byl začátečník. Jako vždycky, nebo skoro vždycky, jsme dorazili na poslední chvíli. A tak jsme rychle vtrhli do převlíkárny, kde už tato zvláštní rodinka byla a snažila se připravovat. Podle jejich chování a toho, že nevěděli, co kde jak, nám bylo jasné, že tam jsou poprvé. Rychle jsem jim teda podala základní info. Ještě rychleji jsem připravila prcka, sobě natáhla plavečky. To se k nám už přidal také... »

Plaváníčko XIII článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2013 20:15:19

13.1.2013 Ty jo, to to letí, ale je to hezká a zajímavá kombinace. Takže, třináctého ledna v roce 2013 jsme absolvovali naše třinácté plaváníčko :o). Opět dorazila i Viki a tak měl Mareček o kamarádku postaráno. Je úžasné pozorovat, jak na sebe ty dětska reagujou. Jak se na sebe smějou, mračí, jak se navzájem snaží upoutat pozornost. Jsou prostě neuvěřitelně útasní. Dneska Mára nebyl utahanej a tak se i ve výkonech vysloveně překonával. Plaval pod vodou jak o život. Lovil hračky a vozil je přidělat na stěnu. A co víc, když se nakonec dělalo berany, berany, duc, tak se snažil být vždycky první. Nevím, j... »

Plaváníčko XII článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2013 20:10:21

6.1.2013 První plaváníčko v tomto krásném roce končícím třináctkou. Na plaváníčko po dlouhé době dorazila i Viki a bylo to moc prima. Děcka ukazovala, co dalšího už umí. Teda spíš Viki, protože Mareček se nechtěl ani postavit na kolínka a ani prostě nic jiného. Jediné, co mu opravdu šlo, bylo potápění. Mě osobně se moc líbilo, když v bazénku byli prcci a tatínkové. Byl na ně takový krásný pohled - neodolala jsem a rychle jsem je vyběhla fotit. Ke konci plaváníčka byl ovšem prcek už tak strašně utahanej. Postupně přestávla spolupracovat. Mno co, tak jsme ... »

Máme první ZUB (Po narození miminka)

zveřejněno 03.02.2013 19:59:08

1.2.2013 Hurá, tak už nejsme bezzubáci ... už jsme zubáci!!! V pátek jsem s Márou došla pro jistotu k paní doktorce, protože k těm teplotkám se mu přidal i kašlík. Byly jsme 6 na řadě, dorazila jsem tam před desátou a dom jsem došla v půl třetí a to podotýkám, že to k doktorce máme tak maximálně pět minut. Prostě, šlo jim to jak psovi pastva. Jak jsme tam tak čekali, nejdřív Mareček spinkal a tak ho babička dvě hodiny vozila venku a já čekala frontu u paní doktorky. Pak se ale Mára probudil a byl celej studeňoučkej a tak jsem zavelela, že se jde dovnitř. Moc se mu v čekárně líbilo, krom spousty hraček, tam byla i spousta ... »

Maminko, já lezu článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 30.01.2013 23:51:56

14.1.2013 Už jsme se pomalu začínali bát, že ten náš klučík nebude nikdy lést. Ale všechny nás hezky překvapil. On naprosto vynechal plazení a rovnou se pustil do lezení po kolínkách. Shodou okolností se mi zadařilo zachytit jeho první pokusy. Velice ho motivoval stromeček a pod ním spousta dárečků (samozřejmě už dávno rozbalených, ale stále velice přitažlivých). Fotky bohužel nejsou příliš kvalitní, protože jsem celou akci v prvé řadě natáčela a v druhé řadě, už bylo pozdě a tak nám místnost nasvětlovala jen stropní světla. A takhle nějak to vypadalo z jeho pohledu:  Maminko, j&aa... »

Maminko, já už umím hačat článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 30.01.2013 23:39:18

18.12.2012 Ty jo, ani nevím, jestli jsem se už pochlubila, že ten náš malej čipera umí sám hačat. Docela mu to jde, prvně se posadil u babči na návštěvě. Seděli jsme na gauči a on na něm ležel. Najednou se ozval zvonek a po schodech se k nám hrnul brácha s rodinou. A Mareček jako správně zvědavej chlap, chtěl vidět, co se to tam děje a kdo se to k nám žene. A tak prostě zabral cvalíkama a hups a už seděl a viděl. :o) On bráchu zbožňuje, protože brácha má na bradě fousky a Mára se s nima velice rád mazlí. Když si někdy Martin nechá trošku strniště, tak mu na to strniště Mára sahá a dostává záchvaty sm&... »

Teplotka (Po narození miminka)

zveřejněno 30.01.2013 23:33:24

29.1.2013 Tak a je to tady. Mareček má svou první teplotku. Toto stále smějící se a totálně zdraví dítko má najednou teplotu. A co víc, má 38,5. Musím říct, že jsem netušila, jak z toho budu úplně mimo. Dokonce jsem vyjela na přítele, když nechtěl okamžitě jet do lékárny a koupit něco, co mu teplotku sníží. Tomu se asi říká panika ... prej: "... máš divně nastavené priority, to kafe si klidně můžeš vypít až potom, náš syn je snad přednější ... ". Opravdu histerie nejvyššího ražení.  Zatím jsem s ním u doktorky nebyla, ale pro ji... »

Jak na Nový rok, tak po celý rok článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 09.01.2013 21:45:56

1.1.2013 Tak kdyby toto pořekadlo mělo skutečně platit, tak bych byla hezky utahaná a furt bez Martina :oD. Ale hezky od začátku. Když jsem se koukala na geocaching, všimla jsem si, že jako tradičně je tam uveden Novoroční výstup na Ještěd. Loni jsem tam tak nějak s tím svojím pupíkem nedorazila, ale letos, když už není pupík, tak by to přeci mohlo jít. Zkusila jsem nahodit háček u Martina, ale tam se to teda fakt neujalo. Mno co, tak půjdu sama. Přihlásila jsem se k pochodu s poznámkou, že budu ale potřebovat nějakého silného muže (silné muže), aby mi pomohli s Márou nahoru. Chtěla jsem si ho vzít do klokánka, ale abych to táhla sama, ... »

Silvestr článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 05.01.2013 21:16:09

31.12.2012 Moje rodina je sice prazvláštní, ale snaží se hodně držet pospolu. Proto i na Silvestra se scházíme na pozdní obídek (nebo brzkou večeři, kdo ví). Ale hezky od začátku. Ráno jsme vstávali poměrně pozdě, Mareček spal skoro do osmi, světe div se. Na druhou stranu to byla trošku čára přes rozpočet - zbývalo nám méně času, než jsme doufali. Taťka vstal pak kolem deváté, to my jsme už byli převléklí a už jsme trošku uklízeli, Mareček byl nabaštěnej. Kolem desáté konečně taťka vyrazil na nákup, chybělo nám pívo :oD a další dobrůtky. Já osobně jsem si myslela, že ... »

30 prosince :o) ... poslední opékací akce v roce 2012 článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.01.2013 21:40:06

30.12.2012 Opět jedna z našich tak říkajíc rodinných tradic. Předposlední den v roce se scházíme u bráchy na zahradě a opékáme buřtíky :o). Je to takové milé, sejít se s rodinou, baštit dobrůtky a u toho koukat do ohýnku :o). Každý rok jsme všichni nabalení jak cibulky, všude pod nohama nám křupe sníh. Brácha se synátorem "zastanují" pergolu s krbem (nebo prostě tím místem, kde se dá grilovat) starým stanem, aby nám dovnitř netáhlo a my se tam všichni nacpem, pojeme grog a opékáme.  Tento rok byl trošku jinej - on vlastně každý rok při... »

Výlet do Prahy článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.01.2013 16:00:00

29.12.2012 Snažím se každý rok dostat v době vánoc do Prahy. Moc to tam miluju, sice není extra příjemné, prodírat se tolika lidma, ale prostě ten "strom" je pro mě ohromný symbol vánoc a já si prostě nemohu pomoci. Po tom, co jsem se dala dohromady s přítelem, začali jsme tam jezdit společně a co víc, on tam má příbuzné, tak to máme vždy s takovou hezkou a milou zastávkou. Bohužel v loňském roce nám to jaksi nevyšlo - vůbec s tím pupíčkem (čekacím) nám nevyšlo více věcí. Ale letos jsme to chtěli určitě zvládnout a udělat z toho takovou krásnou tradici. S příbuznými jsm... »

Štědrý večer článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.01.2013 23:01:30

24.12.2012 Náš první štědrý večer, první štědrý večer s Marečkem, první velký den. Těšila jsem se na to skoro celý rok a rozhodla jsem se, že si to nenechám ničím (a nikým) zkazit! Všichni mi totiž říkali, že se mám opravdu na co těšit, že to bude kouzelné - prckovi první vánoce - že bude nadšenej, bude hodně vnímat, stromeček s ozdobičkami a světýlky pro něj bude alfou a omegou, že to prostě bude jeho velký den. Ano, prckovi první vánoce, ale také zároveň první vánoce bez mého tatínka. Spouštěčem pro houf slz se stávaly různé podněty... »

Zdobení stromečku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 27.12.2012 21:00:17

24.12.2012 Každý rok jsme zdobili stromeček před štědrým dne (teda, když jsem byla malá, tak samozřejmě ne), ale letos jsme to chtěli udělat jinak. Přeci jen Mareček nejlépe vnímá očičkama a tak aby měl z celé události radost a bylo to pro něj dostatečné překvapení, musel stromeček vidět až těsně před rozdáváním dárků.  Na vánoce k nám měly přijít obě babičky, takže by se dalo říci, že pomocníků bude dost. Vymyslela jsem to tak, že po obídku, až prcek usne, zavoláme babičkám, aby mi pomohly. Kdyby Mareček do dvou hodin neusnul, tak by ho táta vzal na procházku ven a my bychom vše připravily.  Dosta... »

Dopis od Ježíška článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 26.12.2012 09:53:53

20.12.2012 Tudle jsem si něco prohlížela na netu a narazila jsem na stránku, která nabízí - Dopis od Ježíška. Hned jsem si říkala, že to je přeci krásný a úžasný nápad. Chtěla jsem udělat sobě i Marečkovi radost, ale když jsem zjistila, že cena za jeden dopis je 200,- Kč, tak jsem měla opravdu dost. A přitom to není nic vyjímečného.  Stránku jsem si dala do záložek, že se k tomu ještě vrátím a promyslím. Když jsem šla na vánoční večírek, tak se tam kolegové také bavili o Dopisu od Ježíška. Ale tentokrát to vypadalo jinak - na netu se dal stáhnout dopis a vy jste ... »

Štědrovečerní snídaně článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 25.12.2012 21:27:03

24.12.2012 Měla jsem pocit, že prcek ví, že se blíží Vánoce. Protože to, jak nechtěl 23tího vůbec usnout, čumákoval snad někde do čtvrt na jedenáct - to už i táta spal - a kluk se culil, povídal a že by nechal zavřený oči, to ho ani nenapadlo. Výhoda byla v tom, že se dalo očekávat, že bude ráno spinkat dlouho. A taky že jo - v prvé řadě se v noci vůbec neprobudil a ráno vstával až kolem osmé, takže i já jsem se skvěle vyspala :o).  Taťku jsme chtěli nechat maloučko postap, ale měli jsme hodně úkolů - i táta a tak jsme ho museli vzbudit v devět. Vím, že nemá rád vstávání a co víc, takhle "brzo" a ... »

PFko a přáníčka článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 25.12.2012 20:18:56

21.12.2012 Teda aspoň si myslím, že jsme to tento den fotili. Měla jsem v hlavě představu, že bych na našem přáníčku a PFku chtěla mít nás tři na sáňkách, ale problém byl v tom, že nebyly sáňky. Pak mi babička řekla, že prý Ježíšek přinese Marečkovi sáňky. A aby se s tím Ježíšek nemusel tahat, tak poslal sáňky dopředu a já je měla jen uložit pod postelí. To jsem samozřejmě udělala, nicméně předtím jsem nás nahnala a udělala pár foteček.  Vytiskla jsem přáníčka a rozdala je do rodiny, příbuzenstva a známým. Vůbec jsem ovšem netušila, jaký ksichtík uděl&aacu... »

Těhulína článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 25.12.2012 19:39:44

Tak jsem si před vánoci udělala radost a jela si nafotit jednu těhulínu. Byla to docela legrace, protože kromě těhulky tam dorazila i kamarádka s dvojčátkama. O jak já byla ráda, že jsem tentokrát mohla Marečka nechat doma babičce! On je opravdu zlatíčko, ale jak se mu člověk dostatečně nevěnuje, tak se hned projevuje.  Nicméně, museli jsme brzo vstávat a co víc, babička si taky musela dát budíčka, aby k nám dorazila načas a aby mamka načas zase dojela k těhulíně :oD. Všechno jsem si poctivě připravila večer, abych na nic nezapomněla (nakonec se ukázalo, že jsem toho měla ještě o hodně víc, než bylo potřeba). Ale stejně jsem dorazila pozdě. Jako dobře, ... »

Plaváníčko XI článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.12.2012 09:10:23

16.12.2012 Opravdu poslední plavání v tomto roce jsme si moc užili. Bohužel ani tentokrát se nám nepodařilo přelíst domeček - halt lezení nebude naše silná stránka. A přitom Mareček se tak snaží. Doma tak plete těma nožičkama, staví se na čtyři, ale u toho vždycky taky skončí. Neví, co má pak dělat :o(. A to mu to s Martinem tak poctivě ukazujeme :oD.  Paní instruktorka mi několikrát Marečka potopila, abych si ho mohla vyfotit pod vodou. Uznávám, opět se mi moc nedařilo :oD, ten foťák je prostě brzda a nebo jsem brzda já, že nedokáži zmáčknout čudlík ještě ve chvíli, kdy je Mára nad vodou. Nicm&ea... »

Plaváníčko X (Po narození miminka)

zveřejněno 21.12.2012 08:46:06

9.12.2012 Jedno z posledních plaváníček v tomto roce jsme absolvovali s babičkou. Tátu totiž totálně zkolila angína a tak nám nezbylo nic jiného. A to jsem měla půjčený podvodní foťák, ale mě se nějak se mi nezadařila ani jedna fotečka. Jako já vím, čím to bylo. Babička se bála plavat s Márou - strkat ho pod vodu, skákat s ním do vody a tak, takže jsem s ním musela "plavat" já  a tudíž jsem logicky nemohla fotit. Babička se moc snažila, udělat aspoň nějakou fotečku, jenže ten prcek do té vody skáče tak rychle a tak rychle vyplavává, že světe div se, ani na jedné babiččině fotečce už nebyl :o).  Nicm... »

Osm měsíců po porodu (Po narození miminka)

zveřejněno 18.12.2012 22:28:46

4.12.2012 Dnes je to přesně osm měsíců po porodu a já si dovolím zhodnotit, jak na tom jsem, jsme :o). Zdravotní stránka: Mám pocit, že jsem jak znovuzrozená. Záda přestala bolet, což je pro mě asi největším úspěchem. Pravdou je, že se to stále zhoršovalo, až jsem si došla k paní doktorce, ta mi předepsala prášky a také nějaké ozařování, nebo co to bylo. Vždy když jsem odcházela z toho ozařování, bolelo to ještě víc. Když skončilo oněch deset opakování a furt to bolelo, bylo mi do breku. Ale čtrnáct dní na to všechno přestalo bolet. Jako kdyby mě začalo něco pořádně ... »

Focení s Jituškou článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 17.12.2012 11:14:27

14.12.2012 Tento příspěvek píši již potřetí - vždy mi spadla stránka :o(   Dohodla jsem se s Jituškou - bráchovou dcerou - že jí udělám pár foteček. Konečně se mi ji podařilo nalákat před objektiv :oD. Myslela jsem si, jaký prima den si to uděláme. Připravila jsem všechno na focení, pro lepší náladu jsem udělala čajík. Když Jituška dorazila, dala jsem ji prostor, aby se upravila a oblékla si to, co chtěla. Já si mezi tím připravila svoje nástroje - foťák :oD a dala se do práce.  Nejdřív všechno vypadalo, že půjde naprosto v pohodě. Pár cukrbliků, nějaká ta póza, ... »

Vánoční večírek aneb babička hlídala (Po narození miminka)

zveřejněno 16.12.2012 19:17:09

13.12.2012 Shodou okolností na můj svátek byl i podnikový večírek. U nás se vždy dělá v týdnu, pravděpodobně z toho důvodu, aby se nikdo moc neopil, protože druhý den jde opět do práce :oD. Nicméně, já jsem také dostala pozvánku a tak jsem tam dorazila.  Domluvila jsem se s babičkou na hlídání. Upravila se, zabalila dárky pro kolegy a vyrazila směr Ztráty a nálezy. Na zastávce jsem krásně vymrzla - dvě tramvaje, co měly jet, nejely a tak jsem si tam v tom hnusném mrazu postála 20 minut. Když konečně přijela tramvaj, bylo jasné, že dorazím pozdě (zhruba o deset minut). Měla jsem z toho takové špatn... »

Strom splněných přání článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 12.12.2012 20:47:09

11.12.2012 Mám takovou tradici, každý rok chodím ke Stromu splněných přání, vždy si vyberu nějaké přáníčko nějakého prcka a snažím se jeho přání vyplnit (teda jeden rok mě prcky vybrali a tak jsem nafasovala 16letou hočinu, která chtěla varnou konvici, ale tak proč ne). Letos jsem se zase hrnula ke Stromu, ale po otevření peněženky, jsem se otočila na podpoadku a odcházela spolu s myšlenkou, že kdyby mi někdo ukradl peněženku, tak by si fakt vůbec nepomohl.  Nevím, jestli to je tak i u vás, ale u nás je ještě jeden Strom splněných přání, je umístěn na radnici a každý tam může dojít a pověsit sv&... »

Coca Cola kamion článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 11.12.2012 23:34:39

10.12.2012 Dnešní den byl tím dnem D, kdy měl do Jablonce přijet Coca Cola kamion spolu se skřítky a Santou. Sice u nás doma nebyla moc atmosféra, účastnit se takových akcí, na druhou stranu jsme si říkali, že je zapotřebí se nějak odreagovat.  Akce začínala v 16:00 a v 16:30 měl dorazit kamion. Celá rodinka jsme se docela těšili. V Jablonci byl nejdříve problém s dopravou a parkováním, ale nakonec se nám podařilo najít místečko nedaleko Horního náměstí, kde měla celá akce probíhat. Hned po příchodu jsme se začali rozhlížet a pozorovat. Na mě se nahrnula spousta dotazu tipu - co se bude d... »

Plaváníčko IX článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.12.2012 23:20:59

25.11.2012 Další originální plaváníčko za námi. Jelikož tatínka skolila angína, tak jsme tentkrát vzali babičku. Myslela jsem si, že s nám půjde babička do vody, ale ona mě převezla. Vzala si jen kraťasy a tričko, sedla si tam na lavičku a pozorovala. A jak tam tak seděla, popadla pak foťák a fotila, fotila a fotila. Takže tentokrát mám spoustu foteček ve stylu máma-kluk, ale ty sem raději dávat nebudu :oD.  Zase s námi byla Terezka - dcerka Marečkovi doktorky - ta holčička je mladší, ale zdá se být prostě šikovnější. Na druhou stranu mě pobavilo, že když je dala paní cvičitelka do domečku, ani jeden z prcků ne... »

Čert, Anděl a Mikuláš ... poprvé článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 05.12.2012 23:47:42

5.12.2012 Dneska si Mareček opět prožil něco poprvé. A musím říct, že si to opět hezky užíval :o). A tím, že je tak malý a nevěděl, co to je, tak se ani maličko nebál. Ale hezky popořádku.  Chtěli jsme Marečka vzít někam, kde bude Mikuláš, anděl a čert, proto jsme s babičkou vyrazily do Intersparu. Bohužel tam nám řekli, že původní hodina neplatí - mělo to začínat od desíti - a že tam budou až ve dvě. Tolik času jsme neměli a tak jsme smutné jely domů.  Když přišel taťka, měli jsme ohromnou radost, ale už se nám nikam nechtělo. A ještě ke všemu taťkovi nebylo moc dobře, takže to vypadalo, že Mareček neuvidí ani jednoho z t&... »

Tak a věnce máme hotové článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.12.2012 20:01:24

2.12.2012 Ufff, stihlo se to, mám velikou radost!!!   Nevím, proč jsem zrovna dělání věnců nechala na poslední chvíli, ale prostě asi jindy nebyl čas, nebo chuť a nebo ... jo nebyly větve :oD, prostě výmluva se vždycky našla. Jednoho dne jsme se s babičkou a Marečkem rozhodli a vyrazili jsme do lesíčka na větvičky. To byl ještě krásný podzim, bez sněhu. Nasbírali jsme opravdu krásné větvičky a já si pak našla chvilku a nafotila si pár foteček. Větvičky jsme si dovezli domů, dali je na balkon a nechali je nějaký ten den odpočinout :o). Pak začalo sněžit a já měla velkou radost, že máme větvičky pod střechou, ale místo dělá... »

Píšeme Ježíškovi článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 01.12.2012 11:47:16

30.11.2012 Strašlivě se mi líbí tato tradice. Ani si nepamatuji, jestli jsem jako malá psala Ježíškovi a nebo ne. Sice si myslím, že určitě ano, ale žádná záznam o tom nikde nemám :o). Proto jsem se rozhodla, že Mareček bude psát Ježíškovi a já mu budu všechny jeho dopisy schovávat. Sice ho nejspíš nebudou zajímat, až bude větší, ale pro mne to bude nádherná vzpomínka na dobu, kdy byl ještě prcek. Dobře, takže máme cíl, ale jak se vlastně takový dopísek píše? Ještě, že se zajímám o scrapování a podobné věci. Hned jsem vě... »

Focení Radímka a Marečka článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 30.11.2012 23:11:57

20.11.2012 Jak už jsem mnohokrát říkala, velice ráda fotím a v poslední době mě vysloveně přitahuje focení dětí (nebo maminek těhulek, ale to se mi nějak nedaří :oD, protože přede mnou všechny utíkají :o)). Začala jsem chodit do kurzu focení a snažím se zdokonalit se ve své technice focení. Na každou hodinu si nosím dotazy, co, jak, proč. Učitel ze mě má opravdu radost. Po dokončení tohoto kurzu se chci přihlásit do nějakého "spolku" fotografů, jestli mě teda vemou :oD. Muím také říct, že současná moderní fotka mi nic neříká. Přijde mi spíš, že to jsou rozostřené obludnosti. M&aacut... »

Prvně v knihovně článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.11.2012 16:47:06

Dneska byl opět jeden z našich velkých dnů. Přišla na řadu knihovna. U vítání občánků jsme totiž obdrželi poukázku na chození do knihovny pro prcka na rok zdarma a tak jsem rozhodla, že je na čase udělat výlet do knihovny a zjistit, jak to tedy bude. Babička mi cestou hrdě pózovala i s Marečkem, který nám stihl usnout, než jsme tam dojeli. V informacích jsem zjistila, že tedy opravdu můžeme chodit do knihovny, ale že to platí pouze pro dětskou část. Z toho důvodu jsme založili "účet" pro dospěláka, abychom mohli i do dalších částí a prckovi to zaregistrujeme až za rok, až bude opravdu něco z těch knížek mít. Když jsme by... »

Plaváníčko VII článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.11.2012 16:32:36

11.11.2012 Hrajeme si na potápku. Dneska to bylo zvláštní z toho důvodu, že Simča s malou dorazila déle a tak jsme měli opět ze začátku bazének jen pro sebe. Paní instruktorka toho hned využila a s pomocí signálku začala Marečka potápět. Samozřejmě až po tom, co se s ním básničkou přivítala. Vůbec, ty básničky jsou supr, říkáme si je i doma. V poslední době vidím i posun v tom, že je Mareček ochotný nechat si dělat a ukazovat ručičkama to, co se říká v té básničce. Jeho oblíbená je o bramboře: Koulela se ze dvora, takhle velká brambora. Neviděla, neslyšela, že od někud se shora, spadl... »

Plaváníčko VI článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 19.11.2012 19:53:13

4.11.2012 Další skvělé plaváníčko. Opět jsme byli v plné sestavě (tedy táta, máma, kluk a u kamarádky táta, máma, holka). Zase jsme se s Martinem střídali v tom, kdo fotí a kdo plave s klukem. Byla to paráda a myslím si, že tento den zůstane zapsán v Marečkově hlavičce. Co se stalo? Mareček se prvně potápěl. Na signálek reagoval velice hezky - zavoláme: "Marečku a hop" a on už automaticky zavírá papulku. Když to viděla cvičitelka, tak si ho půjčila, my řekli signál a ona ho potopila. Byl z toho sice vylekaný, ale nezakuckal se nijak extra a bylo vidět, že vyfoukl nosem vodičku. V průběhu plaváníčka ho ještě je... »

Plaváníčko VIII článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 19.11.2012 19:48:37

18.11.2012 Toto plaváníčko bylo opět velice zajímavé. Když pominu to, že dneska nedorazila Simča s malou, ale byla zde naše dětská paní doktorka, bylo i tak velice zajímavé. Mareček se totiž několikrát potápěl. A co víc, měla jsem půjčený "podvodní" foťák od bráchy a mohla udělat podvodní snímečky. Byla jsem naprosto překvapená, Mareček plave s otevřenýma očičkama a co víc, vypadá to, že i s otevřenou pusou. Nicméně, vždy když se vynořil, měl pusinku zavřenou a vůbec nekuckal. Takže asi konečně všechno probíhá tak, jak má. A musím říct, že na signálek reaguje úplně úža... »

Zkoušíme malovat článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 13.11.2012 23:09:14

12.11.2012 Jelikož chci opravdu Marečkovi dopřávat všechno, co by se mu mohlo líbit, přišla dneska řada i na malování. Jasně, řeknete si, co asi tak může ten prcek namalovat, vždyť je mu teprve sedm měsíců. Ale nedokážete si představit, s jakou slastí si nechává štětečkem natřít ručičku a s jakou kuráží plácá ručičkou na papír. A co teprve ta radost, když zjistí, že na papíru zůstávají otisky.  Vytiskla jsem medvídka, hezky jsem mu ho ukázala. Je pravdou, že on začne vždycky papíry cupovat, ale tendle jsem mu nedovolila zlikvidovat. Ze stolu jsem sundala ubrus a připravila papíry. Na jeden papír... »

Jsme stále obratnější článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 09.11.2012 08:48:52

Mareček se má řádně k světu. Musím uznat, že je na něm vidět skoro každý den. Babička ho jeden den nevidí a už říká, že zase vyrostl. A co teprve teta a strejda, ty ho vidí jednou za týden a těm se zdá, že roste jako z vody. A druhej teta a strejda, který ho vidí když tak jednou za dva měsíce, těm se zdá, že roste raketovou rychlostí.    Každý den se naučí něco nového: Ponědělí - jak se správně zapasovat mezi žbrdlení postýlky, aby se nemohl pohnout ani na jednu stranu, pak nadávat tak dlouho, až si ho přijde někdo zkontrolovat, aby hned na to mohl rozdávat úsměvy, jak filmová hvězda Úter... »

Vítání občánků článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.11.2012 14:52:24

Mareček už je občánek 2.11.2012 Konečně nadešel den D a na řadu dne přišlo "Vítání občánků". Dlouho jsme přemýšleli, v čem Mareček půjde. Asi jako každá maminka i já jsem chtěla, aby mu to moc slušelo. Po vyzkoušení mnoha džín, košilí a svetříků mě napadla spásná myšlenka. Kamarádka koupila svému kličíkovi úžasné dupačky (já o ně měla také zájem, ale ona byla rychlejší), které vypadali, jako kdyby na sobě měl frak i s motýlkem. Neváhala jsem a požádala jsem ji, jestli by nám je napůjčila. A světe div se, ona řekla ano (tímto Lucce ta... »

Plaváníčko V článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.11.2012 10:26:21

28.10.2012 Toto plaváníčko bylo něčím zvláštní. Dostavili jsme se totiž v plné sestavě. Co tím myslím? Táta, máma a kluk a u kamarádky táta, máma a holka :o). My jsme dorazili dřív, než Šimča s prckem a manžílkem. Rychle jsme se osprchovali a vydali jsme se pozorovat prcky, co plavou před námi. Jsou to dvojčátka, dvě holčičky a jsou opravdu nádherné. Jedna byla tak strašně ukecaná. A ač jí říkali, že když se potápí, musí přestat povídat a zavřít pusinku, stejnak povídala dál - halt je to ukecaná ženská, mno. Pak jsme tedy nastoupili na řadu my. Prckov&e... »

Pozvánka na vítání občánků článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 29.10.2012 08:50:22

19.10.2012 Hurá, hurá, tak už nás konečně chtěj taky vítat. Mám z toho obrovskou radost, už jsem začínala být napnutá, jestli na nás náhodou nezapomněli. A aby toho nebylo málo, vyndával to Martin ze schránky a pak mi doma říkal, hele, přišel nám dopis. A já se ptám, jaký? A on na mě, je nadepsaný na nás oba. Tak přemýšlím, co by mohlo být nadepsáno na nás oba? Vůbec nevím. Hlavou mi lítají samé nesmysli. Nechávám se podat. A on, rodičové Marka Dostála a v tu chvíli mi to došlo. Začíná přemýšlení co ... »

První setkání se sněhem článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 29.10.2012 08:47:40

27.10.2012 Dneska se nám krásně rozsněžilo. Včera odpoledne padala vločka jen sem tam a hned roztála. Během noci ovšem muselo víc sněžit, protože ráno jsme s taťkou odhazovali sníh z auta a proběhla velká sněhová bitka. Odpoledne jsme pak vzali babičky na kafíčko a tak se Mareček mohl opravdu dobře seznámit se snížekem. Zatím se mu tedy moc nelíbí - studí, když jede Mára v kočáře, tak kvůli snížku má přehoz a tak moc nevidí a když už se mu náhodou dostane snížek do ruky, tak ta potvora hned roztaje .oD. ... »

Plaváníčko III článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 29.10.2012 08:38:07

14.10.2012 Kluk s tátou Tentokrát jsme na plaváníčko vyrazili ve složení táta, máma, kluk a nikoho jiného jsme sebou nevzali. Simča s malou také nedorazily a nikoho jiného - náhradního - nám do dvojky nedoplnili. Tudíž se Zuzka věnovala celou dobu opravdu jedině nám. Před námi tam byla dvojčátka a ta už zvládala potápění, teda jestli my se někdy do této fáze dostaneme, tak budeme dobrý!!!! Zase jsme se kousek posunuli. Zase jsme se naučili něco nového. Táta jako tradičně sbalil kluka a mamka mohla jen koukat. Kdyby si ho pak také neurvala, tak ho snad vůbec neměla. Legrace byla v tom, že Mára, jak ho... »

Plaváníčko IV článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 29.10.2012 08:06:05

21.10.2012   V neděli jsme šli opět na plaváníčko. Teda šli, Mareček s taťkou a sebou si vzali babičku. Já jsem byla nastydlá. Bylo to první plaváníčko, na kterém byla i Simča s malou. Dětska si to prej hezky užila. V bazénku s nimi byli taťkové :o). Do konce tohoto kurzu zbývají dvě hodiny - pak budeme dokupovat další lekce, protože se nám to líbí a chceme, aby Mareček uměl potápění :o) ... »

Podzimní focení článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.10.2012 19:59:44

Včera bylo naprosto LUXUSNÍ POČASÍ a tak jsme neodolali a rozhodli se, že uděláme pár foteček. Jeden malý problém se ovšem objevil. Kdo nás nafotí? Chtěla jsem totiž fotečky, kde budeme celá rodina, ale to pak já nemůžu být za fotoaparátem. Martin navrhl bráchovu dcera a tak jsem jí v rychlosti písla a ona souhlasila. O hodinku později už jsme ji vyzvedali a jeli do jednoho nádherného parku ve Vratislavicích. Sebou jsme táhli velký koš s různými věcmi, které jsme během focení používali. Musím říct, že fotky jsou opravdu FANTASTICKÉ!! Mám z nich ohromnou radost. Ještě si s nimi... »

Vánoční focení - budeme dělat kalendáře pro babičky článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.10.2012 19:51:51

Tak jelikož se nám pomalu, ale jistě začínají blížit vánoce a já pak nechci všechno na poslední chvíli řešit, shánět, připravovat, balit ... tak jsme aspoň vánoční fotečky udělali teď. Sice by se mi víc líbilo, kdyby měl na sobě Mareček takový ten klausovský obleček, ale když jsem viděla, že za něj chtěj dvě stovky, tak je hezky v bílem, to naše zlatíčko. ... »

Židlička článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.10.2012 19:35:59

14.10.2012   Další velký milník ve tvém životě, Marečku, je zde. Konečně nám taťka dovezl židličku od tety a strejdy. Sice jak se zdá, budeme ji muset ještě trošku upravit, nic méně ty si ji samozřejmě už vyzkoušel. Židlička je ještě po mamince, takže toho hodně pamatuje a je pravdou, že po mamce jí mělo ještě hodně dětí, při nejmenším tři další a každý se na ní nějak podepsal. Chybí tam stupačka, takže taťka bude muset být šikulka a nějakou stupačku udělat. Taky je tam odřený lak a tak budeme celou židličku nejdříve obrušovat a pak teprve lakovat (neboj se, je to vodovej lak, ten by ti neměl... »

Mareček spí sám článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 16.10.2012 19:15:31

14.10.2012 Dneska nadešel den D. Mareček spinkal prvně sám, jako velkej kluk ve svém postýlce ve svém pokojíčku. Nevím, kdo z nás z toho byl nadšenější, ale asi bych to popsala takto: Mamka: Kluka jsme okoupali, dali mu napapat a po tom, co si pomalu usnul ve vozíčku, ho táta přenesl do postýlky. Já jsem rozsvítila malou lampičku a dlouho jsem tam na něj koukala. Nemohla jsem uvěřit, že už je mu půl roku a že už jde spinkat sám. Co když ho neuslyším a on bude muset dlouho brečet, ale aspoň ho nebudeme rušit, až půjdeme spát. Pak jsem zhasla a šla ještě chvíli čumákovat na televizku. Když jsem šla do pel&ia... »

Hopsadlo článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 09.10.2012 18:15:11

8.10.2012 Tudle jsem si tak projížděla net a koukala se na dětské hračky, co že bychom tomu našemu drobečkovi mohli ještě dopřát. Marně jsem se snažila si ještě vzpomenout, co jsme to v dětství měli my. Zeptala jsem se i mamky a ta mi řekla, že jsme měli hopsadlo a chodítko. To je vlastně pravda, ale kde je jim teď konec. Proto jsem se začala pídit po nějakém úlovku na netu. Ale stále mě tak nějak nic neoslovovalo.  Nedávno jsme seděli u tety na zahradě, ještě jeden z mála posledních dnů, kdy se dalo sedět na zahradě, pít kafíčko a člověk se neklepal zimou. Postěžovala jsem si tetě, co sháním a že nemůžu najít to správno. Ona mi sk... »

Plaváníčko II článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.10.2012 22:51:06

7.10.2012 Tak dneska jsme zase vyrazili na plaváníčko. A opět jsme se nezklamali, ale hezky od začátku.  Vybírali jsme z několika firem, které pořádají plavání pro miminka, ale tato u nás nakonec vyhrála. Chtěla jsem tedy Marečka přihlásit, ale nedařilo se mi spojit s majitelkou. Psala jsem jí maily, zkoušela volat a nic. Až pak mi kamarádka řekla, že paní odjela do Řecka na dovolenou. Byla jsem smutná a říkala si, že holt začneme chodit až později a najednou mi přišla smska, že máme dorazit na jednu hodinu. Skvělé, měla jsem opravdu radost.  Hned jak jsem to řekla Martinovi, tak jsme se domluvili, že tam tentokrát vezmeme i ... »

Poděkování (Po narození miminka)

zveřejněno 07.10.2012 20:39:27

Milý těhotníčků,  já i Mareček ti moc chceme poděkovat za trojkolku.    Mareček je malej cvrček, ale já si myslím, že už po zimě ji budeme používat (dostane ji pod stromeček). Na trojkolce je sice napsáno, že je až od tří let, ale co si pamatuju, tak dětska u nás v rodině na ní jezdila, když uměla sedět. Byla to taková bombová trojkolka, celá červená s rukojetí. Jednou ji dětska neuložila a co se nestalo, sousedi - naši romští spoluobčané (nic proti nim) - se postarali o to, aby zmizela. To mi připomíná, že stejným způsobem zmizel i bráchův první pes. Ale toho se vzdát rozhodně nechtěl a tak po něm z... »

Návštěva u koníků článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 06.10.2012 21:11:14

6.10.2012 Dnešní den byl opravdu nádherný. Ráno jsme byli nakupovat, protože jsme byli pozváni na předposlední letošní grilovačku k bráchovi a odpoledne nás čekali koníci. Jelikož jsem Martinovi koupila loni pod stromeček poukaz na vyjížďku na koních, byl nejvyšší čas ji využít. Táta nejdřív hledal výbavu a pak ho Mareček vyzkoušel, jaký by byl koník.  Martin dřív jezdil hodně na koních, ale pak se tam nějak nepohodnul a přestal tam chodit. Když jsem hledala nějakou jízdárnu, jako první mě napadlá právě tato. Moc se mi líbí její umístěn&iac... »

Zoo podruhé :o) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 04.10.2012 22:08:38

4.10.2012 Tak jsme opět vyrazili do Zoo. Nasbírali jsme totiž KUPU KAŠTANŮ a chtěli jsme je tam odvést. Jenže (proč je vždy nějaké jenže??!!) táta nám nosil asi tři dny pernamentku a tudíž kaštany nebyly připraveni v tašce. Když pak táta napsal, že pernamentka je na vrátnici, rychle jsme s babí vyrazily ... a kaštany zůstaly doma :oD (potvory, to nemohly za námi do té zoo dojít??!!).  Když jsme zaparkovali, bylo asi kolem jedenácté, začalo nám pršet. Takže opravdu velká radost. Rychle jsme Máru přendaly, nandaly na něj přehoz a dohadovaly se, jestli dát i pláštěnku - tak moc nepršelo. Nakonec jsme nedaly... »

Plaváníčko článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.10.2012 21:30:48

30.9.2012 Dnešní den ať zůstane zapsán zlatým písmem. Objevili jsme totiž zábavu, která se ti strašně moc líbí. Už když jsem byla těhulka, tak jsem moc chtěla chodit na těhotenské plavání, ale bylo ve špatnou dobu a když už jsem mohla chodit, tak jsem měla vysoký tlak a opět to tedy nebylo možné.  Proto jsem si moc přála, abych mohla chodit na plavání alespoň s tebou. V Liberci je několik skupin, které pořádají plaváníčko pro miminka. Shodou okolností jsem měla v kufříku, který jsem dostala při odchodu z porodnice pozvánku na jednu hodinu zdarma do klubu Dudlík. Takže když se ti kone... »

Foceníčko článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 28.09.2012 08:49:42

27.9.2012 Strašně se mi líbí ty fotečky z těch různých ateliéru, ale když se podívám na cenu, kolik za to focení chtějí, tak se mi protáčí panenky. Požádala jsem tedy z toho důvodu kamarádku, která fotí, někdy i ty děti a která mě fotila v těhotenství, aby mi vyfotila "podzimního prcíka". Byly jsme na pevno domluvené, ale co čert nechtěl, špatně se pohnula a teď je doma a nemůže se skoro vůbec hýbat. A to jsem měla tolik nápadů a tolik podnětů. Ale hezky od začátku. Když jsem chtěla udělat podzimní focení, přemýšlela jsem, co vlastně patří k podzimu. Nedávno jsme byli u b... »

Nočníček ... aneb fialová obluda zdolána (Po narození miminka)

zveřejněno 23.09.2012 08:02:54

23.9.2012 Myslel jsem si, že babička je můj kamarád, že táhneme za jeden provaz, že jsme spojenci proti mámě, ale ona mě úplně zradila!! Když jsme u ní tudle byli na návštěvě, tak mamce dala tu studenou fialovou potvoru :o( (poznámka maminky - jedná se o nočník). Mamka se nade mnou vůbec neslitovala a hned jak jsme přišli domů, tak mě na tu lochnesku posadila. Ze začátku to bylo docela prima, měl jsem tak skvělý rozhled, dala ke mě spoustu hraček a já si hrál. To už mě přestala i ta fialová obluda studit. Ale pak mě to přestalo bavit a ona mě tam ještě chvíli nechala hačat. Ale ne dlohou naštěstí. V průběhu dne to několikrát ještě zkus... »

Poprvé v Zoo článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.09.2012 20:39:33

21.9.2012 Byl to pátek a bylo krásné počasí, sice zima, ale opravdu krásně. Shodou okolností k nám na návštěvu také dorazil bratránek od přítele, jehož manželka je těhulka a tak jsme se všichni na výlet do zoo těšili. Přítel dostal pernamentku z práce a tak jsme nemuseli platit ani vstup, což nás také potěšilo. Dokonce se k nám přidala i přítelova maminka, takže opět takový malý "hujerovci".  Já a Mareček jsme do zoo dorazili jako první, protože táta musel jet vyzvednout bratránka na autobusák. Musím říct, že těchto krásných 38 minut jsme si opravdu užili!... »

Fialová obluda ... ale budou z nás kamarádi článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 20.09.2012 13:21:11

20.9.2012 Fialová obluda Nedávno jsem se bavila s babčou a ta mi prozradila, že mě byl rok a jeden měsíc, když jsme jeli na dovolenou. Měla sebou ohromnou hromadu plín - tenkrát se používaly výhradně ty bavlněné - a já jsem "nevyužila" ani jednu jedinou. Co tím chci říct, na třinácti měsících jsem nepotřebovala plínky, chodila jsem na nočník.  Kdy je ale ten správný čas, začít dávat prcíka na nočník? Nočníček jsem sice pro Marečka nekoupila a ani ho od nikoho nedostala, nicméně u naši byly dva v peřiňáku (:o) čím to bude?? asi tím, že babi dělala ve firmě, kde vyráběli plastov&eacut... »

Děkujeme za výhru článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 16.09.2012 22:24:52

Milý těhotníčku,  chtěl bych ti moc poděkovat za oblečeníčko, které si mi poslal. Musím ti prásknout, že mamka byla celá nedočková a když konečně zazvonil pan pošťák, tak brala schody snad po dvou. Nechtěla mi to oblečeníčko ukázat, ale přesvědčil jsem ji - přeci ho budu nosit já a ne ona.  Sice nechápu, proč vybrala zrovna tento nápis, na druhou stranu, to, že vypadám skvěle je pravda a když se nad tím tak zamyslím, tak v podstatě jím ve dne v noci. Hm, asi na tom něco bude. Dneska mi to konečně vyprala, abych si to mohl oblíknout, tak ti sem pak vložím fotečku, aby si věděl, jak mi to sluší. Hele, koupila mi to vět&sc... »

Jak máma chtěla vytopit sousedy (Po narození miminka)

zveřejněno 15.09.2012 07:19:09

14.9.2012 Aneb, jak se nevyplácí dělat tisíc věcí najednou.   Ten den začal na můj vkus taky hekticky, ale musím to tu zmínit, protože jedno souvisí s druhým. Takže ráno jsme vstávali v půl sedmé. Normálně je Mára vzhůru v šest, ale tentokrát si přispal a my měli být v sedm u paní doktorky. Tudíž ohromné mety, ale ve třičtvrtě už byl oblečenej, nachystanej, průkazka v tašce, máma na sebe rychle hodila hezký oblečení a mohli jsme vyrazit.  U paní doktorky jsme byli jako druhý, ale byli jsme domluveni, že nás vezme přednostně, protože jsme šli pouze na očkování. Nicméně, ... »

Poprvé na houpajdě článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 12.09.2012 20:12:15

Poprvé na houpajdě 11.9.2012 Dnešní procházka s babičkou byla opravdu nádherná a dlouhá, ale zakončení bylo nejlepší. Zajeli jsme na zahrádku k tetě. Teta sice nebyla doma, ale jako vždy tam pro nás byly připraveny sedátka a stolek. Marečka jsme postavily jako tradičně pod třešeň, protože zbožňuje listy a foukání větru do listů (tak, jako snad každé miminko). Čekali jsme poměrně dlouho na tetu, ale ta stále nešla (byla na prvním tréningu vnučky v taneční skupině Takt). Jelikož jsem se tam hodně nudila, začala jsem procházet zahrádku a koukat se, co kde je.  Zastavila jsem se i pod třešní, kde stá... »

Vaříme přesnídávku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 10.09.2012 19:44:18

Ahojda holky,  nevím, jak jste na tom vy, ale já jsem se rozhodla, že malému udělám nějaké přesnídávky. Není nad to, když vím, z jakého ovoce přesnídávky vznikají, že se do nic nedává nic, co by se mi nelíbilo. Dlouho jsem hledala na netu nějaký vhodný recept. Když jsem našla recept, tak jsem ho i vyzkoušela, ale nikdy se mi to nezdálo úplně ideální. Ale konečně se na mě usmálo štěstí - našla jsem supr recept, který jsem si upravila podlé svého a co víc, výsledek chutná nejen malému, ale mě i Martinovi :oD. (Takže, když odpoledne otevřu mal&ea... »

Poprvé ve sporťáku (Po narození miminka)

zveřejněno 09.09.2012 22:40:12

9.9.2012 Dnešního dne jel Mareček poprvé ve sporťáku. Ráno byl docela rozmerzelý a tak jsem se rozhodla, že pojedeme ven. Jak jsem ho začala chystat do kočárku, koukal na mě a bylo vidět, že má něco zalubem. Když jsem ho přenesla do kočáru spustil šílený řev. Dalo se to očekávat, na dovolené jsme ho ve starém kočárku dávali sedat a tudíž když jsem ho teď položila, nebyl nadšený. Určitě to všechny znáte, když se pak uklidnil, tak mě přehlížel, nechtěl se na mě podívat, odstrkoval mou ruku. Nedalo se svítit, halt teda pojedeme na sedáka.  Vyndala jsem část kočárku, kterou má být... »

5 měsíců po porodu (Po narození miminka)

zveřejněno 08.09.2012 22:46:24

4.9.2012 Dnes je to přesně pět měsíců po porodu a já si dovolím zhodnotit, jak na tom jsem, jsme :o). Zdravotní stránka: Nevím, ale mám pocit, že se pomalu rozpadám. Krom toho, že mě začaly padat ve velkém vlasy – připisuji to podzimu – tak mě stále častě začínají bolet záda. Nejdřív pouze v kříži, ale teď už i za krkem. Od čeho to je? Od tahání prcka a od krmení. Jsem nad ním vždy skloněna, protože když ho krmím, mám ho na jedné ruce. Začala jsem trpět bolestmi hlavy – vysloveně migrény. Nikdy jsem na ně netrpěla, ale jak se prcek různě budí a když se pak já nevyspím, tak mě tře&scaro... »

Bojím se, že zapomenu (Po narození miminka)

zveřejněno 08.09.2012 22:14:09

Bojím se, že zapomenu Právě jsme na dovolené v Hamru, ležím v pelíšku a koukám do stropu. Mám na sobě tátovu bundu, ležím v postýlce, kde vždycky ležel on a najednou mám strašný strach. Bojím se, že zapomenu. Je to půl roku, co není s námi, ale já tomu stále nemůžu uvěřit. Když jsem na procházce a slyším někoho zakašlat, jako kašlal on, vždy se otočím – co kdyby náhodou. Není to tak dlouho, drandila jsem s kočárkem za nějakým pánem, který kráčel stejně jako on. Když jedu k našim vždy se koukám na balkon, jestli tam ne... »

Jak princ požádal princeznu o ruku článek má přiložené obrázky (33. týden těhotenství)

zveřejněno 08.09.2012 21:10:54

Milý Marečku, chtěla bych ti vyprávět jednu nádhernou pohádku o princovi (tatínkovi) a princezně (mamince).  Tato úžasná pohádka se odehrála 15.2.2012 na zámku Hrubá skála, ale hezky od začátku. Jednoho krásného dne se princ a princezna rozhodli, že si udělají nějaký krásný výlet. Tento výlet byl na počest jejich tříletého výročí – to znamená, že se již tři roky znají a mají se rádi. Dlouho si nemohli vybrat, kam se pojedou podívat, ale když se tak jednou dívali na obrázky v obrazovkové knížce (počítač) zaujala je právě Hrub... »

Mareček článek má přiložené obrázky (Porod)

zveřejněno 31.08.2012 22:16:25

7.4.2012 Dne 7.4.2012 v 2:10 musela zase mamka jít čůrat, tak jako každou noc. Ale tentokrát měla pocit, že jí po nožkách něco teče. Na záchodě zkoušela zastavit čůrání, a jelikož to šlo (říká se, že plodová voda se zastavit nedá), chtěla to pustit z hlavy. Ale pak si všimla, že i na prkýnku je divná voda s trochou krve. Celá nejistá se vrátila do ložnice k tátovi a ten se ptal – tak co je? Ona jen odpověděla, že neví a že snad nic. Táta ji ještě řekl, že nemohl usnout a když konečně zabíral, že ho vzbudila. Mamka si zase říkala – jestli to byla plodová voda, ta může odtékat až 48 hodin... »

24 minut strachu (Po narození miminka)

zveřejněno 28.08.2012 15:22:12

27.8.2012 24 minut strachu Milý Marečku,  jelikož jsme si všimli, jak moc ti chutnaj přesnídávky a jelikož jsme zjistili, jak neuvěřitelně drahé ty přesnídávky jsou, rozhodli jsme se, že ti nějaké uděláme. Jenže nemáme ani zahrádku, přiznám se, že kupovat ovoce je taky nechutně drahé a tak jsme přemýšleli a přemýšleli. Jednou jsme jeli na výlet a objevili jsme cestu alejí, která byla poseta hruštičkama. Hrušky byly všude na zemi, taky na stromech, bylo vidět, že je nikdo netrhá a tak jsme se druhý den vypravili s babičkou a natrhali jsme ti hruštičky. Já ti udělala přesnídávku a mu... »

Prvně jsme se otočili na bříško (Po narození miminka)

zveřejněno 26.08.2012 20:32:37

24.8.2012 Prvně jsme se otočili na bříško Myslela jsem si, že ten den snad nikdy nenastane. Také paní doktorka mi říkala, že budeme čekat dlouho, než se otočíš na bříško, protože máš dvě plínky navíc kvůli kyčličkám. Ale jak se zdá, dočkali jsme se.  V pátek jsme se spolu mazlili na gauči, hráli si, zpívali a povídali. Já ležela na boku a ty si byl kus ode mě. Sundala jsem ti plíny, aby se ti líp rochnilo a na to si čekal. Hodil si nožičky před sebe, pootočil ses, odrazil ses ode mě a hup, byl si na bříšku. Byla jsem na tebe tak hrdá, hned jsem to hlásila tátovi. On k nám přišel a z... »

Cvičili jsme pro pomoc článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 24.08.2012 12:56:52

23.8.2012 Cvičili jsme pro pomoc Nedávno jsem četla na facebooku jeden odkaz http://liberecky.denik.cz/z-regionu/matous-ceka-na-tasku-stepanek-na-nadeji-20120727.html?t=Matou%C5%A1+%C4%8Dek%C3%A1+na+ta%C5%A1ku%2C+%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1nek+na+nad%C4%9Bji.+Pomoci+m%C5%AF%C5%BEete+i+vy. Je to vyprávění a moc smutné o rodině, kterou potkalo mnoho a mnoho smutku a ten smutek se s nimi táhne tak nějak dál. Rodina se třemi dětmi, dva kluci a jedna holčička. Holčička umřela na leukemii. Najednou nejmladší klučík začal mít stejné příznaky a ukázalo se, že má také leukemii. V tuto chvíli dojíždí do Prahy a snaží se ho vyléčit. A já moc doufám,... »

Neurologie (Po narození miminka)

zveřejněno 22.08.2012 22:22:52

22.8.2012 Neurologie Dneska jsme šli na to vyšetření, na které nás poslala paní doktorka. Bylo mi řečeno, že tam pan doktor je jen ve středu od devíti do jedenácti a že si sebou máme vzít baštu pro tebe a pokud možno knížku pro mě. Chtěla jsem na to vyzrát tím, že tam budeme opravdu brzy. Bohužel, nějak nám to celý den nevycházelo.  Babička měla dorazit na osmou hodinu, abychom tam v půl deváté už byli. Jenže ve třičtvrtě na osm přišla ohromná průtrž. Celé nebe zčernalo, sem tam se mihl blesk a ve mě byla malá dušička. Moc se mi líbilo, jak si to zvládal ty, Máro. V pohodě sis baštil svoje... »

Máma si musí umět poradit (Po narození miminka)

zveřejněno 21.08.2012 14:53:07

21.8.2012 Máma si musí umět poradit Dneska jsme my tři, já, babička a Mareček, vyrazili na hrušky. Chceme je zavařit Marečkovi - buď jako kompotek a nebo jako přesnídávku (pro správnou variantu jsem se zatím nerozhodla, najdu nějaké recepty a vyberu ten jednodušší :oD). Babička dorazila kolem osmé, Mareček se zrovna vztekal u jídla. Já pak připavila vodičku, lahvičky, přesnídávku a vyrazili jsme. Cesta utíkala pohodově a na místě bylo opravdu fůra hruštiček. Nasbíraly jsme s babičkou skoro plnej kufr Buautíčka (takže toho nebylo zase tak moc :oD). Nicméně, Mareček začal naříkat, že má hlad. A světe div se, nec... »

Netopýr (Po narození miminka)

zveřejněno 15.08.2012 15:26:35

9.8.2012 Netopýr U nás prostě nic nemůže být naprosto v pohodě :oD. I když, mno aspoň poznáváme zviřátka, že??!!   Seděla jsem u počítače a dodělávala nějakou zprávu do práce. Mareček už byl vykoupanej, nabaštěnej a uloženej do pelíšku. Jenže tam furt tak halekal, že se táta slitoval a šel si k němu na chvíli lehnout. Po celém dni jsem byla tak utahaná, že bych si tam šla také lehnout. Ale už zbývalo dodělat jen pár větiček, takže jsem se šla zeptat táty, jestli mám pak vypnout počítač a půjdeme si lehnout. Táta mi řekl, že chce ještě něco prozkoumat na internetu.  Proto jsem se zas... »

Začínáme líst (Po narození miminka)

zveřejněno 14.08.2012 21:20:29

14.8.2012 Dneska se nám zase povedl určitý pokrok. Už je to asi tak týden, co jsem si všimla, že když tě dám na bříško, tak si začneš dávat nožičky pod zadeček a děláš jakoby stříšku. Byla legrace tě pozorovat. Hned jsem si vzpomněla na tvou sestřenku, která v podobné poloze spinkala, když byla malá.  Nic méně, když jsem to chtěla ukázat tátovi a dala tě na bříško, tak ses na mě vybodl a jen ses tak placatil. Dneska, když jsme se vrátili z procházky, seděli jsme na gauči a milískovali se. Začal si najednou hlasitě povídat a já ti stejně hlasitě odpovídala. Pak cvakly dveře a táta při&scaron... »

Paragán článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 13.08.2012 10:10:40

11.8.2012 Paragán Tak je to tady, já nemůžu mít normální dítě, já musím mít pořádně praštěné dítě a už jsem na tom začala pracovat :o(. To že já mám na hlavě jizvu, jak mě pustila na klíč sestřenka a jsem tedy praštěná asik od dvou roků je vedlejší téma. Ty začínáš sám a mnohem dříve, než já, ale co víc, Marečku, z tebe bude Paragán. Je to jasné.   Pohled maminy V sobotu dopoledně jsem něco kuchtila v kuchyni a ty si byl s tátou v obyváku. Táta si šel zakouřit a ty si dost nadával, tak jsem si tě šla ještě zkontrolov... »

Mrkvička (Po narození miminka)

zveřejněno 10.08.2012 16:39:07

10.8.2012 Jak jsem zjistila, kašičky nám opravdu chutnaj a tak jsem ti chtěla tvůj jídelníček trošíčku oživit - uvařila jsem ti mrkvičku. Netušila jsem, že vařit jen mrkev, je tak náročné. Představ si, co se mi stalo. Vybrala jsem ti jednu krásnou mrkvičku - z mrkviček, které ti poslal strejda ze zahrádky. Oloupala jsem ti ji a nakrájela na kostičky. Vyndala nejmenší hrnec, vložila do něj mrkvičku a začala jsem přemýšlet, kolik vody se tam asi tak dává. To není, jako když dělám polívku - tam se může dát hodně vody. Takže jsem tam tak trošku cvrnkla, aby se neřeklo. Hrnec jsem dala na sporák a nechala to vařit. Po ch... »

Tvoje první kaše (Po narození miminka)

zveřejněno 03.08.2012 21:16:54

3.8.2012 Milý Marečku,  opravdu dneska nastal den D a ty si dostal první kašičku. Vím, že ti ještě nejsou čtyři měsíce (až za 4 dny), ale hlad je nejlepší kuchař a jak se ukázalo, ty chceš vařit jako divý.  Dneska přišla velká nadílka - dorazily všechny mňaminky, které jsem ti objednala. Nevím, jak to skladují jiní lidé, ale nám se to opravdu nikam nevešlo a tak jsem vyklidila jednu knihovničku a naskládala jsem do ní všechny ty kašičky, mlíčka, sušenky a samozřejmě tvůj oblíbený nutrilonek.  Tvoje první kašička byla rýžová. Po okoup&aac... »

Usínání článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.08.2012 20:43:29

Nevím, jak jste na tom vy s usínáním, ale pro mne to byl vždy velký problém. Nepomáhaly osvědčené metody – teplé mléko (jak by mohlo, když jsem na něj alergická), číst si knížku (to bych se pročetla do rána), počítat ovečky (do tolika snad ani neumím počítat) a nebo pořádně se utahat (i to byl jeden z důvodů, proč již od mala chodím několikrát týdně cvičit). Jednou, když jsem byla trošku starší, jsem se před usnutím koukala na tah sportky (nebo jak se to tenkrát jmenovalo). Pak jsem šla spát a říkala jsem si, jak by to bylo supr vyhrát. Ale co bych s těmi penězi... »

Vozejček za kolo článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.08.2012 20:38:16

24.7.2012 Na naší první dovolenou jsme si také půjčili vozejček za kolo. Dlouho jsme se nemohli rozhodnout, kde jej vlastně vezmeme. Nejdřív jsem hledala na aukru, že bych nějaký koupila. Ale taťka byl proti, protože ho prý nebudeme tolik využívat. Pak jsem ho chtěla půjčit od bratránka, ale ukázalo se, že ten ho má velký rozměry a že by se nám nevešel do auta. Nakonec jsme si ho půjčili od sousedů. Sice byl také dost veliký, ale dali jsme ho do auta k babičce, takže s přepravou nebyl problém.   Když nastal den D – tedy den, kdy se měl vozejček prvně přidělat za kolo, začala jsem být mírně nervózní. Nejdříve se voz... »

Přesnídávka poprvé článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.08.2012 20:24:46

23.7.2012 Zlatíčko moje, tak dneska si poprvé baštil přesnídávku. Snad se na mě jednou nebudeš zlobit, že si ji dostal už před koncem čtvrtého měsíce, ale když vidím, jak se na tu baštu úplně klepeš, tak mi to nedalo. Mno, ono těch důvodů ale bylo vlastně víc. V prvé řadě to, že jsme byli na dovolené a já ti ji chtěla nějak zpestřit a v druhé řadě to, že jsme pár přesnídávek vyhráli v jedné soutěži a tak jsem ti chtěla dát tvou vyhranou odměnu.   Jako správná matka jsem na netu nastudovala, jak ti mám baštu podávat. Plastová lžička je základ. Dál se m&aa... »


Nové články
  • Jaké je těhotenství

    Za pár let si už nebudu nic pamatovat, jen to hezké, klasika, a tak si shrneme jaké je to být těhotná. Nejkrásnější období, to platí hlavně u prvního těhotenství, kdy máte čas na čtení článků, studování jak miminko roste, chodíte na předposlední kurzy, kde potkáte další těhule. Máte čas na odpočinek... Když už máte doma nějaké škvrně, už není moc čas na tyhle věci, musíte se věnovat dítěti, musíte víc uklízet, vařit, chodit na hřiště, učíte ho zvládnout školku, nějaký ten kroužek a pokud vám dítě nespí přes den, tak pro sebe nemáte ani minutu. A s přibývajícími měsíci tu jsou i nějaké ty další negativa - zvednout se ze země - ohnout se zavázat boty, ostříhat nehty, oholit nohy, sebrat cokoli co upadne a že toho najednou padá 10x víc než normálně a co teprve, když vám spadne něco pod gauč... - roztahování pánve, neustálý tlak dole - kyčle, chápu ty protivné důchodce, protože spát lze jen na boku a když bolí kyčle tak, že vám bolest vystřelují až do kolene, je to peklo. Stejně jako chvíle než to rozchodíte. - neustálý výtok - ráno musíte hlídat, abyste se neprotahli, jinak vás chytne křeč do nohy - postupem času přijdou otoky - Hamiltonův hmat, fakt chuťovka - pálení žáhy - dojít si na velkou bez zácpy nebo zaječích bobků - V noci 2x-3x vstáváme na záchod (mám podezření, že to je trénink na následně kojení) ... a to si máte před porodem odpočinout a nabrat síly... - vlézt a vylézt z vany  - krvácení dásní - únava, ať se snažíte sebevíc, už toho nezvládnete tolik jako dřív - bříško vám přijde, že váží aspoň 20kg, jakmile se máte zvednout, otočit v posteli apod. ====================================== A nějaké ty klady? - nemáte menstruaci - vrátí se vám prsa :-)  - občas jsou k vám lidí víc ohleduplní než normálně   Tak tedy takto... kdyby náhodou mělo být další, ať víme do čeho jdeme :-D ... »

    petra1303 | 07.10.2020 14:24:31

  • Už to tlačí...

    Zatím bylo vše v pohodě, sice jsem byla občas pomalejší, ale pořád se vše dalo zvládnout... Týden zpět jsme už lehce zazimovali chatu, přeci jen termín se blíží a je toho spousta ještě potřeba dodělat doma. A to mi teď prvně začaly natékat nohy a i malý se začal tlačit do všech stran. Najednou mi vše začalo trvat o mnoho dýl...  už jsem zažila i jeden večer, kdy jsem čekala, že se to spustí, jak jsem nemohla hnout a nemít kojící polštář na kterém jsem spala, tak jsem snad ani neusla. Takže teď peru, peru, peru, čeká mě žehlení,  doobjednávám nějaké věci z lékárny, využila jsem slevu dny Marianne a ušetřila 25% na přebalovák, prostěradla atp. Není to tolik, jako když jsem kupovala kočár, vajíčko atd. ale i tak pár ušetřených stovek potěšilo.  Mám za sebou už první kontrolu v nemocnici, jelikož řádí Covid-19, tak návštěvy nejsou teď každý týden, ale 1x za 14dnů, monitor mi taky ještě nedělali a až budou, tak to prý bude zkrácené než normálně.  Taky jsem dostala uvítací balíček, což bylo moc příjemné, hlavně oproti minulému je v něm spousta praktických věcí cca 5plenek, podložka, vložky a krémy jak pro miminko tak i pro maminku do porodnice, to se moc hodí, než sebou tahat celý sprcháč, šampón atp. ... »

    petra1303 | 18.09.2020 10:21:59

  • Kontrola a dovolená

    Máme za sebou další kontrolu, ultrazvuk s měřením a vše dobré. Vzala jsem sebou i může, aby se na prcka taky podíval, tentokrát už byl ale hlavičkou dolů a ještě prdelkou na nás natočený, takže jsme byli rádi, že vidíme ucho :-D ... Tak si musíme počkat naživo, ale to je ještě čas...   A tenhle měsíc jsme vyrazili na dovolenou. Kvůli Covid byl letos výběr jasný, Čechy, ale my je máme rádi, takže žádný problém. Vybrali jsme si Mariánské lázně a úplně super, nečekaně tam bylo spoustu vyžití i pro malou 4roky, dětské parky, lanovka, zpivající fontána ji úplně odrovnala, tam jsme museli být každý večer :-) A i procházka přes rezervaci Kladská měla velký úspěch. Pro mě občas náročnější výprava, ale zvládla jsem s nimi držet krok. :-) ... »

    petra1303 | 19.08.2020 18:17:28

  • Oggt test a jak rosteme

    Test na těhotenskou cukrovku mám za sebou, vše v pořádku, tentokrát jsem se vyloženě těšila, že si užiju 2hodiny v klidu a sama, klidně bych z toho udělala 5ti hodinový test :-)  Každopádně od toho přidělu cukru mi v bříšku mimčo pořádně ožilo a to nejlépe mezi 11h večer a 01:30 :-) Takže sbohem spánku. Přijde mi, že už mám mega břicho a že první těhotenství bylo víc na pohodu a tak jsem tady zapátrala v deníčcích a opravdu mě uklidnilo, že už jsem si taky stěžovala, že občas v bříšku zažívám pořádný cirkus. Výhoda byla v tom klidu doma, teď se opravdu od rána do večera nezastavím a ve volných chvilkách třídím oblečení a vymýšlím jak předělat byt.  Taky už jsem objednala první čepičku, teploměr do vody a koupila ponožtičky. Jinak se dost těžko zařizuje v létě výbavička pro zimní miminko, tohle prodejci docela podceňují a já začínám být lehce nervózní, že nemám kombinézu atp. když v říjnu rodím...   ... »

    petra1303 | 16.07.2020 12:15:55

Nejčtenější články
  • Úplný začátek

    Těhotenství jsem plánovala téměř přesně na den. Až Barborka oslaví druhé narozeniny, chtěla jsem doma malé miminko. Jelikož mě mé zaměstnání vždy bavilo a nechtěla jsem mezi dětmi velký věkový rozdíl, přišlo mi to ideální. Být doma 4 roky, mít mezitím 2 děti a pak už si s nimi jen užívat a plánovat. Do 10 měsíců jsem kojila Barunku, po ukončení kojení jsem zašla za doktorkou jestli je vše v pořádku a že bych tak za půl roku chtěla začít další miminko. Doktorka řekla že klidně můžu, že jsem v pořádku. Vysadila jsem proto antikoncepci, po které jsem po ukončení kojení začla špinit a s tatínkem jsme v nějaké slabé chvilce rozhodli, že nemáme na co čekat, že je beztak cyklus rozhozený, že nemám menstruaci tak není žádný důvod se nějak víc hlídat. Opravdu osvědčená antikoncepční metoda, jak se ukázalo za 14 dní na těhotenském testu. Rozdýchávali jsme to oba :) Proto bude mezi dětmi 19-20 měsíců  Jojo, člověk míní, život mění. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:35:41

  • Dovolená s bříškem

    „A kdy jako pojedeme na dovolenou?!??“ To byl první a nejdůležitější dotaz mého manžela, když se dozvěděl, že konečně čekáme miminko. Protože bydlíme v horách, neumí si léto bez alespoň dvou týdnů na prosluněné pláži, představit. Nevím, jestli si uvědomil, že za početí našeho broučka může taky on, ale dával to za vinu mě, že jsem naplánovala špatně termín.  „Tak já pojedu sám s holkama“ bylo jeho poslední rozhodnutí, když si uvědomil, že červencové miminko do Chorvatska opravdu vláčet nemůže. Na to jsem hodně zvědavá. Je nervní, jen když jedeme pár kilometrů a Verunka není zrovna naladěná na cestování. Nakonec jsme po dlouhých debatách zamítli i leteckou dovolenou do tropů – nějak se mi do toho s bříškem a dvěma dětmi nechtělo a rozhodli jsme se jet na prodloužený víkend do Aquaparku Babylon v Liberci. Jelo nás šest – já, tatínek, Eliška 9, Verunka 2, neteř Terezka 9 a brouček dobře schovaný v bříšku. Cesta autem byla dlouhá, ale i když už jsem byla ve 23tt, přežili jsme ji s miminkem dobře. S bříškem se nastupuje do auta hůř. Vyplatilo se taky vzít si pod záda polštářek. Na recepci hotelu jsou na rodiny s dětmi zvyklí. Nabídli nám krásný rodinný dvoupokoj, takže jsem mohla s mimčem v jednom pokoji odpočívat a v druhém si hrály holky. Doporučuji naši vychytávku – vymysleli jsme jim bojovku, která je každý den na nějakou dobu zabavila běháním po celém Babylonu. Dostali objevitelské deníčky a plnili různé úkoly, zjišťovali legendu o Babylonu, kreslili obrázky a zkoumali okolí. Tak jsme my měli čas i na odpočinek a další zábavné činnosti :)   Jako těhulka jsem si nejvíce užila hotelové snídaně. Veliký raut, kde byl výběr jídla od teplé snídaně, masa, vajíček, zapékané zeleniny, salátů, obložených mís, zeleniny, až po různé druhy müsli, jogurtů, koblih, buchet, ovocných salátů a dalších pochoutek. Na snídani jsme strávili spoustu času a s bříškem mi nebylo ani trapné zkusit od všeho něco, aspoň jsem vše mohla svést na těhotenské chutě. Dny jsme trávili nejvíce v aquaparku. Nasoukala jsem bříško do plavek a užívali jsme si vodních atrakcí. Miminku se ve vodě moc líbilo, plavání i lenošení v různých zákoutích aquaparku bylo příjemné. Hodně času jsme strávili ve vířivkách s teplou vodou. Jediné, co mimču moc nevyhovovalo, byly sauny. Taky jsme si samozřejmě netroufli na tobogány. Protože jsme schválně pro dovolenou vybrali jarní prázdniny a ne víkend, nebylo ve vodě moc lidí a taky jsme měli k dispozici spoustu volných lehátek na odpočinek. Když nás vodní svět přestal bavit, zašli jsme si do IQ parku a Lunaparku, kde se vyřádili hlavně děti. Já s miminkem povýšila na roli hlavního fotografa a dodavatele svačinek. S bříškem se totiž na kolotoč ani do autíčka vlézt nedá. Večeře v dinner bufetu byla opět záběr. Snažili jsme se jíst střídmě, ale takovému výběru jídel se nedalo odolat. Vyzkoušeli jsme spoustu dobrůtek, nakonec jsme si dali zmrzlinový pohár a odkulili jsme se do pokoje. Zvláštní bylo, že ač jsme my dospělí byli zralí na spaní, děti chytly druhý dech a vyžadovaly zábavu. Takže jsme se rozdělili. Tatínek dostal na starost holky a já mimčo. Starost o drobečka v bříšku byla jednoduchá – otáčet se na správnou stranu, ať si může hezky kopat a občas pohladit nebo poškrábat na zádičkách. Dovolenou v aquaparku jsme si moc užili a nastávajícím maminkám doporučuji! Až se brouček v létě narodí, zeptám se ho, jak se mu v Babylonu líbilo :) ... »

    jezurka | 23.04.2012 00:37:08

  • Výbavička pro miminko

    Mou jedinou omluvou je, že máme věcičky po dvou dětech a ještě od hodných sestřenic a tet. Jinak si neumím ani vysvětlit, kde jsme toho tolik vzali. Sepsala jsem a se svýma modelkama Eliškou a Verunkou nafotila, co jsme pro naše mimčo přichystali. Kromě kočárku máme snad všechno. Oblečeníčka je opravdu hodně, po zkušenostech, kdy miminko ze všeho asi po 3-5 týdnech vyroste, opravdu stačí 6 bodyček, 4 dupačky, 2 kabátky, 2 overalky na spaní, pokud je zima a nějaká čepička, ponožky. Pokud děťátko věci zašpiní, je nejjednodušší večer během minutky vyprat. Plínky budem používat jednorázové, i přesto mi moje hodná babička postupně nakoupila asi 50 látkových, takže těch máme opravdu velkou zásobu. Máme asi 3 zavinovačky (úplně stačí 1) a perfektní je heboučká žirafí zavinovačka do autosedačky, tu jsme u poslední dcerky využili opravdu hodně. Postýlku máme v ložnici. Zvedli jsme ji do nejvyšší polohy, ať se nemusím k miminku moc naklánět. K postýlce dáme ještě chůvičku. Polštářky a peřinka jsou zezačátku spíš jako dekorace a aby na miminko nefoukalo. Povlečení jsme ušili nové se starší dcerkou, kapsář je výborný na plínky, náhradní oblečení, dudlík a krém, hned je všechno v noci po ruce. Proutěný koš bude mít miminko v obýváku, aby mělo kde spát a odpočívat ve dne. Koš nám půjčila babička a konstrukci na kolečkách vyrobil šikovný tatínek. Koš vydrží asi do 3 měsíců, potom už se bude batolit na dece. V košíku se zatím usadily hračky, které mají dvě starší dcerky nachystané pro miminko do porodnice. Až se děťátko narodí, určitě sestřičkám taky nějaké hračky na památku přinese. Vaničku jsme koupili novou i s molitanovou koupací podložkou, přebalovací podložku máme ještě po Elišce. Na kojení a jako ohrádku pro mimčo je nachystaný krásný kojící polštář s puntíkama, který jsem vyhrála jako dárek od Mamaja group za článek v Těhotníčku. Autosedačka – vajíčko je po mladší dcerce, uvnitř je vložka pro novorozence. Koupili jsme taky nosítko, nejvíc se zalíbilo Eli, takže už víme, kdo bude prďolku nosit. Kosmetiku i potřebné věci z lékárny už máme taky nakoupené. Moc jsme to nepřeháněli, i tak je toho dost. Uvidíme, co bude miminku nejvíce vyhovovat a později dokoupíme. ... »

    jezurka | 11.06.2012 11:20:35

  • Jak se stává z pidi ducha dálnice :D

    Konečně uběhl alespoň týden od embryotransferu :D Embryotransfer byl 16.5.2013 a já jelikož jsem hrozný nedočkavec tak už sem zkusila zatestit ráno 23.5.2013 a to i přesto že mi v Repromedě dřívější testování nedoporučily a testovat se má nejdříve čtrnáct dnů po zavedení embryjka :) Něco mi ale říkalo ať test udělám a jelikož jsem měla divné pocity a bolesti v podbřišku tak jsem to riskla a test udělala.K mému velkému úžasu jsem uviděla slaboulinkého dušíka,kterého ale nikdo kromě mě neviděl.No zašla jsem do lékárny a nakoupila testy do zásoby na každý den jeden(pravda některý den jsem si udělala test ráno a i večer :) ale důležité bylo že miminkovská čárka byla den o dedne tmavší a tmavší a můj pocit že to klaplo silnější :D na kontrolu a potvrzení těhotenství jsem měla jít až 30.5.Večer 26.5. jsem ale začala trošku špinit tak jsem měla strach abych to náhodou nedostala apocit radosti a štěstí že se nám zadařilo již na první pokus neodešel s menstruací :( Hned druhý den ráno jsem proto raději zavolala do Repromedy a zdělila jim že mám již pozitivní testy ale že začínám trošinku špinit.Milá recepční mě objednala ihned na druhý den na krev a ultrazvuk.Hned ráno jsme s přítelem vyrazili do Brna na kontrolu,kde mi byla nabrána krev ,ze které mi pan doktor zdělil že jsem těhotná jelikož mám hodnotu Hcg 619 IU/l což je prej na 12.den po ET víc než slušné :D poté ještě zkontroloval vše ultrazvukem a řekl že nic zatím nejde vidět že je brzo ale že to je na 4 týden těhotenství obvyklý nález.Z Brna jsme s přítělem odjížděli s blaženým pocitem že si domů v bříšku vezem konečně vytouženého prďolku :) ... »

    fafule | 18.07.2013 18:45:38

Nejlépe hodnocené
  • Maminka

    Maminka Moje nejoblíbenější členka rodiny. Hraje si semnou na schovávanou, pokud se nudím a začnu se krapet vrtět, hned mě začne hladit a utěšovat. Pokud náhodou se zabývá něčím jiným, po chvilce mé snahy narovnat si nohu v koleni ihned nastává první fáze hlazení a utěsování. Prostě nám to klape:) Také si semnou ráda povídá a ujišťuje mě, že v noci se prý má spát. Chacha, to jí ještě vysvětlím. Všude ticho a tma jako v kostele a já bych měl nevyužít té skvělé šance na nové taneční číslo?? Rád poslouchám její hlas a ještě radši bych už konečně viděl, jak vlastně vypadá. Bude se mi líbit? Jaké má oči? Vlasy? S postavou prý nic moc, vzhledem k tomu že každý kdo k ní v posledních týdnech přijde tak tvrdí, že má velké břicho. Ale nevadí. Budu jí mít rád tak i tak. O tom jestli se budu líbit já jí, o tom nepochybuju. Jsem totiž ohromnej fešák. Nevím sice jak to poznala, ale odhalila že mám pindíka. Asi jí to práskla ta zrádkyně doktorka. Jsem holt chlap a protože jsem parádně ješitnej, nebudu se ukazovat jen tak kdekomu. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:28:40

  • Úplný začátek

    Těhotenství jsem plánovala téměř přesně na den. Až Barborka oslaví druhé narozeniny, chtěla jsem doma malé miminko. Jelikož mě mé zaměstnání vždy bavilo a nechtěla jsem mezi dětmi velký věkový rozdíl, přišlo mi to ideální. Být doma 4 roky, mít mezitím 2 děti a pak už si s nimi jen užívat a plánovat. Do 10 měsíců jsem kojila Barunku, po ukončení kojení jsem zašla za doktorkou jestli je vše v pořádku a že bych tak za půl roku chtěla začít další miminko. Doktorka řekla že klidně můžu, že jsem v pořádku. Vysadila jsem proto antikoncepci, po které jsem po ukončení kojení začla špinit a s tatínkem jsme v nějaké slabé chvilce rozhodli, že nemáme na co čekat, že je beztak cyklus rozhozený, že nemám menstruaci tak není žádný důvod se nějak víc hlídat. Opravdu osvědčená antikoncepční metoda, jak se ukázalo za 14 dní na těhotenském testu. Rozdýchávali jsme to oba :) Proto bude mezi dětmi 19-20 měsíců  Jojo, člověk míní, život mění. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:35:41

  • Odkud jsme a kam jdeme

    Ležím potmě, dívám se na vedle mě stojící postýlku a hladím si břicho. Človíčku, zdalipak ty víš, že o tom, co teď prožíváš, tvůj život zdaleka není? Že za chvilku opustíš to relativně bezpečné, teplé hnízdečko a budeš bojovat s takovými věcmi jako je gravitace, bolavé břicho nebo neznámý, šišlající, culící se obličej tvé matky? Zázrak zrození mi přijde na jednu stranu strašlivě absurdní, na druhou stranu neskonale dokonalý. Kdo to jen vymyslel?     ... »

    danicka84 | 10.04.2012 20:12:22

  • Jak na to

    "Potvoráci",oslovili jsme něžně s manželem své dva potomky,budete mít ještě jednoho bratříčka,nebo sestřičku.Oba potomci(4 a 5 let)se zarazili,nasadili výraz nasvědčující tomu,že se zrovna pokoušejí vyvrátit teorii relativity a po chvíli vydali jasný povel.Naše holčička chce  sestřičku,kluk pro změnu brášku.Jako bych to netušila.No nic,hlavně že se myšlence jako takové nijak nebrání.Maličkosti už přeci jen nějak doladíme. Uplynulo pár týdnů a já vím  naprosto přesně,že ten další potomek bude holčička.Nezbývá tedy nic jiného,než to oznámit potvorákům.Ach,díky Bože za mužskou ješitnost projevující se už v ranném věku.Stačilo našemu chlapečkovi polichotit,vysvětlit mu jak je bezvadné,že bude náš jediný princ a určitě si s dvěma holkama poradí. Od té chvíle má náš malý vetřelec jméno Janička a oba starší sourozenci se každou chvíli ptají,kdy že už bude to miminko.Mají smůlu,ještě si 5 měsíců počkají. ... »

    Val.J35 | 11.04.2012 07:13:17

Nejnovější diskuze
  • Ano tak určitě je dobré nejdří...

    dřív konzultace s doktorem, a taky záleží na druhu masáže, určitě by se neměly provádět nějaké náročnější masáže. Ale zajímalo by mě jestli by třeba taková erotická masáž h ... »

    Kája U | 29.06.2022 12:48:52

  • 30tt

    Super díky za rady měla jsem to podobně když jsem byla těhotná tak nějak v tom 30tt měla jsem opravdu jen základní věci pro malého a zbytek už jsem nakupovala po tom co se narodil. Třeba taková https://www.miminu.cz/nebesa/ nebesa nad postýlku a nějakou kosmetiku no prostě co jsem pak potřebovala a věděla že mi chybí tak jsem dokupovala. ... »

    Kája U | 20.04.2022 15:40:12

  • Šťastná budoucí maminka

    Já jsem v naprosté psychické pohodě. A je to asi zejména díky tomu že se o mě můj chlap tak báječně stará. Dokonce mně říkal, že jakmile se vrátím z porodnice, tak pro mě s chlapama nachystají překvapení. Jsem celá bez sebe co to bude. Jestli se třeba konečně našly v rodinném rozpočtu peníze na designé krby od https://rocal.cz/designove-krby? To by mně udělal velkou radost. ... »

    ludmila1985 | 31.03.2022 13:25:53

  • Strava a tělo

    Mně zase na zdraví pomáhají v poslední době doplňky stravy a samozřejmě pohyb. S kamarádkou chodíme po Havlíčkových sadech každý druhý den a vždy si vykládáme o tom co jsme poslední dny dělaly. Je to moc příjemné. Nedávno mi na telefonu Věra ukazovala, jak se jí zalíbila na https://eshop.guaranaplus.cz/vilkakora vilkakora jako doplněk stravy. Asi objedná. ... »

    ludmila1985 | 26.03.2022 11:12:40

více novinek » Z redakce
Citáty o výchově a vzdělání: Havaj ve škole s předškolní přípravou

„Neuvěříte, jakou Havaj má po nástupu dítěte do školy rodič, který věnoval část předškolního roku 5 minut 4x týdně předškolní přípravě,“ říká autorka Předškolákových týdeníčků doktorka Jana Martincová ... »

Kolik českých maminek nechalo děti naočkovat proti pneumokokovi a kdy?

Jak v ordinacích lékařů vypadá situace s očkováním proti pneumokokům? Kolik dětí je naočkovaných, která vakcína je oblíbenější a jak je to s termínem aplikace ve vztahu k hexavakcíně? ... »

Citáty o výchově a vzdělání: Sexuální výchova patří do rodiny

„Sexuální výchova patří především do láskyplné rodinné atmosféry. Rodič, který na tuto svou krásnou pravomoc rezignuje, své dítě předhazuje informacím zkresleným, škodlivým a vztahům, které dítě mohou ... »

více novinek » Od maminek
Jak to u Lídy vypadalo v šestinedělí?

Lída prožila hektické šestinedělí a jak pěkně začalo, tak průběh se už komplikoval. Malý Dominiček si vyžaduje čím dál tím větší pozornost. František na jednu stranu svého mladšího brášku hladí a pusi ... »

Kačka zvládla zápis na jedničku

Na zápis do první třídy se Kačenka těšila a díky Týdeníčkům ji nic nezaskočilo. Poradila si hravě se stříháním, počítáním, provlékáním tkaničky, posloupností barev i dalšími úkoly s tématikou zoo. Za ... »

Nikolka má za sebou zápis

Jak zápis proběhl, v čem jí pomohly Týdeníčky a objevilo se mezi úkoly obávané zavazování tkaničky? ... »

více novinek » V diskuzním klubu
hyaluronové sérum

No aby to sedělo a ještě bylo cenově ok je dost věda :-) Já teď musela vyhodit řasenku za 600Kč kvůli zánětu spojivek, ten vir se drží i řasence   a bojím se koupit si zas nějakou dražší (už se mi ... »

Pátá nemoc

Ahoj, to je ta s fleky na tvářích? Moje děti ji ještě neměly, ale kamarádka mi nedávno psala, že jí to přinesly děti ze školky a chytla to i ona. ... »

Gloomhaven

Myslím, že je to velmi skvělá hra, když je tu kampaň, ale když jsem sám, miluji hazardní hry. Zde je https://mostbet-cesko.cz/myempire-casino.html Jsem velmi vděčný těmto stránkám za jejich objektivit ... »


 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace