Ahojda holky,
nevím, jak jste na tom vy, ale já jsem se rozhodla, že malému udělám nějaké přesnídávky. Není nad to, když vím, z jakého ovoce přesnídávky vznikají, že se do nic nedává nic, co by se mi nelíbilo. Dlouho jsem hledala na netu nějaký vhodný recept. Když jsem našla recept, tak jsem ho i vyzkoušela, ale nikdy se mi to nezdálo úplně ideální. Ale konečně se na mě usmálo štěstí - našla jsem supr recept, který jsem si upravila podlé svého a co víc, výsledek chutná nejen malému, ale mě i Martinovi :oD. (Takže, když odpoledne otevřu malému velkou sklenici přesnídávky a večer mě honí mlsná a ženu se k lednici, většinou spláču nad vejdělkem - Martin byl rychlejší :oD)
Takže, jdeme na to! Co si musíme připravit:
- ovocíčko (dvě kilečka)
- skořici (či skořicový cukr - jestli ho máte rádi)
- cukr (není-li ovocíčko dostatečně sladké)
- puding
- pokud možno zručného loupače, kráječe, míchače, mixážníka a rozhodně žádného ujídače, ale ochutnavač může být :o)
Postup přípravy:

1) Připravit si ovocíčko, oloupat a zbavit jadýrek (někdo může tvrdit, že je to zbytečné, když se to bude pak mixovat, ale prcek tam nemá rád žádné hrubě věci a taky se to hůř rozvařuje, takže já poctivě všechno loupu a co víc, může to být i legrace!! - děti mohou pomáhat)

2) Ovocíčko hezky pokrájím na menší kousíčky, aby rozváření trvalo kratší dobu (i zde můžete zapojit děti, samozřejmě ty větší, když se jim dá plastový nožíček, mohou pomáhat s krájením, je pravdou, že většinou spíš větší část sní, ale proč ne, vždyť je to zdravé!!), podliji vodou (nemám přesné množství vody, prostě aby bylo ovocíčko pod vodou) a dáme vařit. Hrnec přikrývám pokličkou, aby to bylo rychleji. Když už je ovocíčko měkké, tak sleji šťávičku a připravím ovocíčko na rozmixování.

3) Štávičku vrátíme zpátky do hrnce a můžeme přidat buď skořicový cukr, nebo jen skořici a nebo jen cukr (je to opravdu na vás a také na ovocíčku). Když se cukr rozpustí, vezmeme jeden puding a vmícháme ho do šťávičky (menší množství šťávy dáme do skleničky, nasypeme puding a pořádně rozmícháme, aby nebyly žádné hrudky, následně vlijeme do zbytku šťávy) a necháme zhoustnout. Nakonec přidáme rozmixované ovocíčko a máme hotovíčko. Jako poslední část je nandání do sklenic a zavařování cca 20 minut na 80°C.

Doufám, že jsem vás inspirovala a že brzy budeme všichni papat přesídávky z vlastní výroby :o)!
Zatím žádné příspěvky.