Výpis článků spinisek »

Bříškové foto z 28 týdnů... (28. týden těhotenství)

Téma: Naše významné dny
zveřejněno 10.02.2013 22:21:23

Ve zdraví jsme přežili další 4 týdny a pokračujeme v tradici focení bříška.

5) 28 týdnů

Tentokrát máme pro změnu fotečku v leže smajlik.

Hodnocení: Hodnotilo: 4 uživatelů Počet zobrazení: 7452x Hodnotit může pouze přihlášený uživatel.

Diskuze ke článku:

Nový příspěvek    Celkem stran: 1  (diskuzí: )
  • jůů, to je fakt krásný :) budete mít parádní památku na těhotenství :) my dnes začínáme 21 tt :))
    l*u*s*s*y , reakcí: 28, poslední: 01.03.2013 13:15:43
    [ reagovat ] [ zobrazit všechny reakce ] [ URL příspěvku ]
    • RE:
      Děkujeme, jsem zvědavá, co tomu malej jednou řekne..:-D
      Tak to už jste taky za polovičkou.. Njn, my už jedem 29. týden a začíná to na mě čím dál víc doléhat..
      Rozhodli jsme se pro látkové plenky, tak teď brouzdám po netu a zjišťuji, co se dá, ale už jsme asi vybrali, tak si musím najít novou činnost.. Kdyby venku bylo aspoň hezky.. Jsem doma týden a až mi to leze na mozek.. A čím víc přemýšlím, tím víc se všeho bojím, ale zároveň se těším.., hrozný pocity!
      spinisek
      [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
      • RE:
        Já jsem doma taky týden a to jsem dva měsíce za Tebou :D ale přiznám se, že mi to doma utíká, přítel ráno odejde a než se naděju, je odpoledne. Dneska jsem si prala nějaký oblečení na prcka, co jsme dostali, ještě něco objednávala. Trošku jsem začala plašit, kdyby mě to nedej bože chytlo nějak hodně brzo, tak ať mám doma už věci, ale doufám, že prcek ještě aspoň tři měsíce vydrží. Každopádně když jsem doma, tak to bříško tvrdne míň, tak snad! Za týden jdeme na ten velký UZ, tak drž palce, ať se prďola ukáže, nějak začínám toužit po holčičce:D a neboj se, třeba budeš mít tak bezproblémovej porod, že se ani nenaděješ a budeš to mít za sebou. Nějak to zvládnem, jsme holky šikovný :) taky jsem přemýšlela o těch látkových, ale ta počáteční investice je teda taky masakrální :/
        l*u*s*s*y
        [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
        • RE:
          Njn, musíme to zvládnout, což nám zbývá??
          Já bych taky ráda prala, ale nechtěli jsme tahat věci z ČR do starého bytu a pak to zase všechno stěhovat do nového.., tak že to pak přivezem rovnou do nového..., ale asi to nevydržím a teď o víkendu (jedem na návštěvu k našim) si odvezu, co už mám a taky budeme přepírat a chystat.., Nebo se fakt zblázním..
          Já jsem spočítala, že nás plenky teď vyjdou na 9000,- (nevím, třeba pak budem muset dokupovat, ale teoreticky by to mohla být konečná cena..).. Je to na začátek víc, ale vrátí se to a přeci jen, bambus, biobavlna atd., mi zní lépe než chemikáliemi napuštěné plenky, o kterých pořádně nikdo neví, co se z nich, při kontaktu s teplou močí, uvolňuje a jde prckovi do těla...
          Tak pak musíš dát vědět, zda už víte!!!
          spinisek
          [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
          • RE:
            To souhlasím, já o nich taky přemýšlela, ale ta počáteční investice je na nás teď nějak moc :( já už mám vypráno a musím to ještě vyžehlit :)) nevím, co budu dělat ke konci mateřský :D:D jinak mám pěknej kašel a rýmu, už asi tři dny se chystám, že půjdu do lékárny a drogerky a furt si netroufám, napadl tu zas sníh, tak nechci ještě víc prochladnout.. Ale jsem ráda, že jsem doma a nikam nemusím, utíká mi to docela rychle, vždycky se zabavím nějak, v práci fakt trpím, kor ty poslední měsíce. Určitě napíšu, doufám, že už mi to někde řekne, přece jen už jsme skoro v šestém měsíci, to už by nám moli říct, kor když prcek není žádnej stydlín a hezky vždycky nožičky roztáhne :D jinak předevčírem jsme měli premiéru, přítel mi dával ucho na břicho a mrňous ho kopl přííímo do ucha :D:D
            l*u*s*s*y
            [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
            • RE:
              To je sranda!! Chtěl si popovídat a skrz tu vodu není ic slyšet, tak musel alespoň takhle..:-D
              Jak říkám, my už jeden moc pěkně sedmej měsíc a taky nevíme.., ale když to vaše spolupracuje, tak by to mohl někdo odhalit.. Každopádně porod to jistí!!
              Koukám, že ten pátej měsíc je nějakej začarovanej na nemoce.. Já měla mezi svátky takovou pěknou horčkující virózu! Léčila jsem to Paralenem na teploty (jelikož jsem měla pořád 38-39°C), zázvorovym čajíkem s medem a citronem a ovocem (hodně kivi..), jinak jsem se bála, abych při všech těch otřesech při kašli, kýchání.., horečce a ještě s nějakejma lékama, prckovi neublížila.. I tak si užil sauničku..:-D
              Uvidíš, pak ti poreferuju, jak jsme s plenkama spokojení a třeba si je postupně pořídíš taky.. Třeba jen dva kousky pro začátek a pomalu dokupovat..;-)
              spinisek
              [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
              • RE:
                Dobře, domluveno :)) No mě bolelo v krku z neděli na pondělí, pak jsem si to pěkně pomrvila, když jsem přes tři hodiny žehlila.. Rozbolely mě děsně nohy, hlava.. Šla jsem si lehnout a když jsem se vzbudila, bylo mi děsně.. Horečka, hejbat jsem se skoro nemohla, v krku mě bolelo. Nakonec jsem si vzala Paralen, ten zabral hned, ale v noci zase zimnice. Na Paralen jsem se už vybodla a do rána dobrý, od tý doby teplota žádná, jen ten krk zůstal. A až včera se mi začala rozjíždět rýma a kašel no. Ale jsem ráda, že jsem doma, taky to řeším jen čajíkama a zatím dobrý, musím se z toho vyležet :D při těch horečkách jsem se taky hodně bála, aby malýmu neublížily ty horečky a tak.. Ale prej když to není nad 38, tak se nemusí mamina bát, tak snad..
                l*u*s*s*y
                [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                • RE:
                  Jj, mně říkali, že klidně můžeš mít třeba tři až čtyři dny teplotu nad 38°C a malej dobrý, že je problém spíš s tím, že dlouhodobé silné infekce mohou způsobit předčasné porody, ale malej prý nic.., tak snad.
                  Tak si zavaž krk, hupsni do peřin a dopuj se vitamínkama..;-)
                  Praní a žehlení počká.., ještě budeš mít času, že nebudeš vědět, co s ním! :-D
                  spinisek
                  [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                  • RE:
                    Když mě to nebaví furt ležet, to určitě znáš.. Jeden dva dny dobrý, ale pak je to hrozný, furt bych něco dělala a přijde mi to jako ztráta času :D horší je, že dřív jsem vydržela uklízet klidně 4 hodiny i dýl a teď jsem za půl hodiny mrtvá :D to s náma to těhotenství dělá.. :D
                    l*u*s*s*y
                    [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                    • RE:
                      jj, děvče.. Bude hůř..:-D
                      Ale jak říkám, budeš mít čas.. Takže všechno s klidem a nepřetěžovat se.. Já taky vždycky chtěla mít všechno tip ťop, ale když to nejde, tak to prostě chvíli počká a navíc teď vidím, jak jsem jeden den udělala všechno a byla mrtvá a další dva dny jsem neměla do čeho píchnout a nudila se.. Tak raději pomaleji a pořád něco..;-)
                      Příští týden budu objednávat ty plenky.., už se na ně těším a fakt jsem zvědavá, jaký to s nima bude!
                      spinisek
                      [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                      • RE:
                        promiň, že píšu až teď, nebylo mi dobře, děsně jsem chrchlala, rýma jako kráva.. no paráda :D zítra jdeme na ten UZ, tak drž palce! :) pak řekni jak ty plenky vypadaj:) jinak s tim úklidem atd, to víš že to počká.. už jsem se za těch pár měsíců naučila, že práce neuteče a nezblázní se, když to udělám později :)
                        l*u*s*s*y
                        [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                        • RE:
                          Moc držím pěstičky, ať je vše v pořádku!! A pokud vám k tomu i prozradí, co je, jedině dobře...;-)
                          Já jsem si v ČR koupila Gravimilk, bumbám a chutná..:-D
                          Plenky jsem dneska objednávala, ale dostanou se ke mně, až zase pojedem do ČR, takže v polovině března..:-(, už se na ně těším a sama jsem zvědavá, jak nám to s nima půjde. Prcek dneska dělal psí kusy, když jsme je objednávali, tak nevím, zda se taky tak těší, nebo si myslí něco ve smyslu "No, to si ze mě snad děláš srandu, mámo..!" :-D, uvidíme..:-D
                          spinisek
                          [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                          • RE:
                            Ahoj!! A jakej máš, vanilkovej nebo čoko? Mně ten čokoládovej připomíná granko   jinak jsme v pořádku, všechno oka a bude to holčička!! Takže já jsem celej den dneska jak u vytržení, culim se, jsem z toho úplně nadšená, koupila jsem růžový botičky :D fakt je to nádhera, nemůžu se tý naší malý princezny dočkat, i přítel chtěl hlavně holčičku, tak jsme fakt šťastní   tak snad Vám to už taky povědí!
                            l*u*s*s*y
                            [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                            • RE:
                              Tak velikánská gratulace!!!
                              My uvidíme na další prohlídce, ale prostě se smiřuju s tím, že se to dozvíme u porodu..:-D, každopádně já jsem stále neoblomně přesvědčená, že čekáme klučíka..
                              Mám čoko, já vanilku moc nemusím a mlaskám si!
                              Už jsem taky začala prát a žehlit a chystat.. V dubnu bychom se měli stěhovat, tak aby to bylo připravené.., pak už možná nebude moc času..;-) Přítel teď ještě nastupuje do zdokonalovacího kurzu němčiny, tak bude na porodním sále pěkně překládat, jak nadávám, bude to ještě sranda! :-D
                              spinisek
                              [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                              • RE:
                                Jen nadavej, kdyz se Ti ulevi!! :) tak ja si furt rikam, aby to bevy omyl a jen si toho pindika nekam neschoval :D taky jsem byla presvedcena o klukovi, to az posledni dobou jsem pochybovala :)) ale mame ohromnou radost, pritel holcicku moc chtel :))
                                l*u*s*s*y
                                [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                • RE:
                                  Uvidíte..., většinou je to podle UZ docela spolehlivé, ale jistotu budete mít opravdu až po porodu, nebo po genetice, ale ta se vás na štěstí netýká..:-D
                                  spinisek
                                  [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                  • RE:
                                    To ne no :)) ale tak snad si tam toho pindíka někde neschovává proboha :D:D taky je u Vás tolik sněhu?
                                    l*u*s*s*y
                                    [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                    • RE:
                                      :-D, uvidíte, ale když vám řekli holčičku a tolik si jí přejete, tak snad...:-D
                                      Ty tady občas spadne nějaká vločka, ale co jsme četli, že se děje v ČR, to tu teda opravdu není... Ale už by se mohlo oteplit, abych mohla aspoň na nějakou procházku vyrazit.. V tomhle se člověku nikam nechce.
                                      Už je ti lepší?
                                      spinisek
                                      [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                      • RE:
                                        Tady to zas pěkně taje :/ je 11°C, ty závěje tady byly krásný, ještě když do toho svítilo sluníčko :) teď je hnusně, taje to a je zataženo, fuj, snad už bude lépe. Mně je teď docela fajn, po pravdě prožívám fakt nejhezčí týdny z celýho těhotenství, nemocná už nejsem, energie mám víc, není mi většinou špatně a bříško po Magnosolvu netvrdne tolikrát denně a navíc jsem doma, takže se nenervuju v práci, je mi fakt dobře :) navíc malá pořád kope, tak jsem klidná, včera večer jsme si pouštěli s přítelem Rachmaninova, tak se jí to evidentně moooc líbilo, kopala snad hodinu v kuse :D a co Ty, žádné obtíže?
                                        l*u*s*s*y
                                        [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                        • RE:
                                          Jj, jak můžeš být v klidu doma, je to fajn.. Já jsem taky teď mnohem klidnější, akorát že už bolí záda a jsem jak hrom do police..:-D
                                          Občas mi trochu tvrdne břicho, ale to je touhle dobou už normální, takže jsem v klidu, ještě abysme už byli přestěhovaní a bude dobře..:-D.
                                          spinisek
                                          [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                          • RE:
                                            A kdy se stěhujete? Mě taky trochu pobolívají záda, ale když si zacvičím, je to lepší, jen mám problém zvedat se z postele :D:D to tvrdnutí mám hlavně když ležím na zádech, tak se snažím přes den něco málo dělat, je to lepčí. Dneska jdu na těhotenskej kurz, tak jsem zvědavá, co se dozvím :))
                                            l*u*s*s*y
                                            [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                            • RE:
                                              Jé tak snad budeš nadšená, jako jsme byli my! Hodně mi to dalo.. Sice jsem sestra a porod jsme brali shora, zdola, ale ty praktický věci, které teď potřebuju, to nám nikdo neřekl! K čemu je mi vědět, jak rotuje v porodních cestách hlavička, když potřebuju vědět, jak se mám chovat při kontrakcích???
                                              Stěhovat bychom se měli v dubnu, takže pěkně v 9. měsíci..:-D, bude to komedie!
                                              spinisek
                                              [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                              • RE:
                                                Tak to budes mit vesely!! :D ja se nic moc nedozvedela :(( nicmene mala desne kope :D
                                                l*u*s*s*y
                                                [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                                • RE:
                                                  Ale tak budeš mít víc lekcí, ne?? My měli jeden individuální rychlokurs i s přítelem a jeden nás ještě čeká, pokud paní zrovna nebude rodit s nějakerou maminkou, má tam toho teď moc..
                                                  Tak hlavně, ať tě nekope, jako onehdy to naše zlato mě..., až jsem měla móňo..;-)
                                                  spinisek
                                                  [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                                  • RE:
                                                    No kope teda dost fest :D je vic hodin, ale asi dochodim jen to, co mam predplaceny, zatim jsem se fakt nic novyho nedozvedela no :/
                                                    l*u*s*s*y
                                                    [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                                    • RE:
                                                      Hodně záleží na koho natrefíš... Já se jí tam dvakrát rozbrečela, když popisovala roli partnera vysvětlovala mu, jak mi má pomáhat a pak o bondingu a já si to představila.. Mně to opravdu moc dalo.. Tak zkus pohledat sama.. Kdybys chtěla, pošlu ti materiály, co od ní mám.., sice je to už hodně kopírované a chvílema hůře čitelné, ale dobré.. A pak mě odkázala na http://www.poradkyneprikojeni.cz/
                                                      jsou tam dobré rady ohledně kojení..;-), videa atd.
                                                      Neboj, ona časem nebude mít malá tolik místa, tak i ta razance zvolní..:-D. Vrtět se bude pořád, ale nebude to s takovou silou..:-)
                                                      spinisek
                                                      [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                                      • RE:
                                                        No kdybys to mohla poslat, budu ráda:) tady se řeší každou hodinu něco jinýho, ale asi jak mám spoustu věcí pročtěných, tak možná proto jsem se nic moc novýho nedozvěděla, nevím :( si říkám, že to nějak zvládnu i bez kurzu a radši si zaplatím nějaký cvičení, ještě uvidím no, za tohle mi to přijdou vyhozený peníze, pak mě zvali na dvouhodinovku a ta stojí 600,- tak to mi přijde fakt přehnaný  
                                                        l*u*s*s*y
                                                        [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
                                                        • RE:
                                                          Hele, my jsme téhle paní dali za nás za oba 300,- a to, to bylo na 3 hodiny, měli jsme to individuál jen pro nás dva, v sobotu a i si mě vzala stranou, posadila mě na míč, Ríšovi ukazovala, jak mě má masírovat atd., prošla se mnou různé uvolňovací polohy, dýchání, zkoušela se mnou uvolňování pánevního dna a i praktické věci do porodnice.., abys měla pití ve flašce s takovým tím cucáčkem, plátěnej sáček s rýží, nebo polštářek s pohankovýma slupkama, který ti pak nahřejou a můžeš si s ním uvolnit bolest zad, břicha, nebo pak ho použít i na uvolnění hráze, aby nemuseli stříhat.. Fakt záleží, na koho natrefíš;-).
                                                          Tak mi na sebe dej nějakej kontakt, abych ti to naskenovala a poslala.., ju? Jsou tam i rady pro tatínky..:-D
                                                          spinisek
                                                          [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
  • Překrásné, fakt paráda. Miluju modrou a dost často takhle taky stylizuju fotky. A hlavně, já osobně si nemyslím, že byl přežitek dělat takhle fotky - jak to myslím, kamarádi, co fotí v ateliérech a tak, mi říkají, že dělat černobílou fotku s částí barevnou. Ale já si to nemyslím!! A řekla bych, že se to i lidem moc líbí! Jen tak dál.
    Buik , reakcí: 3, poslední: 12.02.2013 13:47:22
    [ reagovat ] [ zobrazit všechny reakce ] [ URL příspěvku ]
    • RE:
      Děkujeme..
      Na fotkách je krásné, že všechno je subjektivní.. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému, ale nám se tahle úprava líbila a pokud to té dané fotce sedne.., proč ne..:-D
      Ale ještě jednou děkujeme, takovéhle komentáře vždycky potěší!!! 
      spinisek
      [ reagovat ] [ URL příspěvku ]
  • hezké
    Angel0lika , reakcí: 1, poslední: 12.02.2013 11:03:41
    [ reagovat ] [ zobrazit všechny reakce ] [ URL příspěvku ]

Nové články
  • Jaké je těhotenství

    Za pár let si už nebudu nic pamatovat, jen to hezké, klasika, a tak si shrneme jaké je to být těhotná. Nejkrásnější období, to platí hlavně u prvního těhotenství, kdy máte čas na čtení článků, studování jak miminko roste, chodíte na předposlední kurzy, kde potkáte další těhule. Máte čas na odpočinek... Když už máte doma nějaké škvrně, už není moc čas na tyhle věci, musíte se věnovat dítěti, musíte víc uklízet, vařit, chodit na hřiště, učíte ho zvládnout školku, nějaký ten kroužek a pokud vám dítě nespí přes den, tak pro sebe nemáte ani minutu. A s přibývajícími měsíci tu jsou i nějaké ty další negativa - zvednout se ze země - ohnout se zavázat boty, ostříhat nehty, oholit nohy, sebrat cokoli co upadne a že toho najednou padá 10x víc než normálně a co teprve, když vám spadne něco pod gauč... - roztahování pánve, neustálý tlak dole - kyčle, chápu ty protivné důchodce, protože spát lze jen na boku a když bolí kyčle tak, že vám bolest vystřelují až do kolene, je to peklo. Stejně jako chvíle než to rozchodíte. - neustálý výtok - ráno musíte hlídat, abyste se neprotahli, jinak vás chytne křeč do nohy - postupem času přijdou otoky - Hamiltonův hmat, fakt chuťovka - pálení žáhy - dojít si na velkou bez zácpy nebo zaječích bobků - V noci 2x-3x vstáváme na záchod (mám podezření, že to je trénink na následně kojení) ... a to si máte před porodem odpočinout a nabrat síly... - vlézt a vylézt z vany  - krvácení dásní - únava, ať se snažíte sebevíc, už toho nezvládnete tolik jako dřív - bříško vám přijde, že váží aspoň 20kg, jakmile se máte zvednout, otočit v posteli apod. ====================================== A nějaké ty klady? - nemáte menstruaci - vrátí se vám prsa :-)  - občas jsou k vám lidí víc ohleduplní než normálně   Tak tedy takto... kdyby náhodou mělo být další, ať víme do čeho jdeme :-D ... »

    petra1303 | 07.10.2020 14:24:31

  • Už to tlačí...

    Zatím bylo vše v pohodě, sice jsem byla občas pomalejší, ale pořád se vše dalo zvládnout... Týden zpět jsme už lehce zazimovali chatu, přeci jen termín se blíží a je toho spousta ještě potřeba dodělat doma. A to mi teď prvně začaly natékat nohy a i malý se začal tlačit do všech stran. Najednou mi vše začalo trvat o mnoho dýl...  už jsem zažila i jeden večer, kdy jsem čekala, že se to spustí, jak jsem nemohla hnout a nemít kojící polštář na kterém jsem spala, tak jsem snad ani neusla. Takže teď peru, peru, peru, čeká mě žehlení,  doobjednávám nějaké věci z lékárny, využila jsem slevu dny Marianne a ušetřila 25% na přebalovák, prostěradla atp. Není to tolik, jako když jsem kupovala kočár, vajíčko atd. ale i tak pár ušetřených stovek potěšilo.  Mám za sebou už první kontrolu v nemocnici, jelikož řádí Covid-19, tak návštěvy nejsou teď každý týden, ale 1x za 14dnů, monitor mi taky ještě nedělali a až budou, tak to prý bude zkrácené než normálně.  Taky jsem dostala uvítací balíček, což bylo moc příjemné, hlavně oproti minulému je v něm spousta praktických věcí cca 5plenek, podložka, vložky a krémy jak pro miminko tak i pro maminku do porodnice, to se moc hodí, než sebou tahat celý sprcháč, šampón atp. ... »

    petra1303 | 18.09.2020 10:21:59

  • Kontrola a dovolená

    Máme za sebou další kontrolu, ultrazvuk s měřením a vše dobré. Vzala jsem sebou i může, aby se na prcka taky podíval, tentokrát už byl ale hlavičkou dolů a ještě prdelkou na nás natočený, takže jsme byli rádi, že vidíme ucho :-D ... Tak si musíme počkat naživo, ale to je ještě čas...   A tenhle měsíc jsme vyrazili na dovolenou. Kvůli Covid byl letos výběr jasný, Čechy, ale my je máme rádi, takže žádný problém. Vybrali jsme si Mariánské lázně a úplně super, nečekaně tam bylo spoustu vyžití i pro malou 4roky, dětské parky, lanovka, zpivající fontána ji úplně odrovnala, tam jsme museli být každý večer :-) A i procházka přes rezervaci Kladská měla velký úspěch. Pro mě občas náročnější výprava, ale zvládla jsem s nimi držet krok. :-) ... »

    petra1303 | 19.08.2020 18:17:28

  • Oggt test a jak rosteme

    Test na těhotenskou cukrovku mám za sebou, vše v pořádku, tentokrát jsem se vyloženě těšila, že si užiju 2hodiny v klidu a sama, klidně bych z toho udělala 5ti hodinový test :-)  Každopádně od toho přidělu cukru mi v bříšku mimčo pořádně ožilo a to nejlépe mezi 11h večer a 01:30 :-) Takže sbohem spánku. Přijde mi, že už mám mega břicho a že první těhotenství bylo víc na pohodu a tak jsem tady zapátrala v deníčcích a opravdu mě uklidnilo, že už jsem si taky stěžovala, že občas v bříšku zažívám pořádný cirkus. Výhoda byla v tom klidu doma, teď se opravdu od rána do večera nezastavím a ve volných chvilkách třídím oblečení a vymýšlím jak předělat byt.  Taky už jsem objednala první čepičku, teploměr do vody a koupila ponožtičky. Jinak se dost těžko zařizuje v létě výbavička pro zimní miminko, tohle prodejci docela podceňují a já začínám být lehce nervózní, že nemám kombinézu atp. když v říjnu rodím...   ... »

    petra1303 | 16.07.2020 12:15:55

Nejčtenější články
  • Úplný začátek

    Těhotenství jsem plánovala téměř přesně na den. Až Barborka oslaví druhé narozeniny, chtěla jsem doma malé miminko. Jelikož mě mé zaměstnání vždy bavilo a nechtěla jsem mezi dětmi velký věkový rozdíl, přišlo mi to ideální. Být doma 4 roky, mít mezitím 2 děti a pak už si s nimi jen užívat a plánovat. Do 10 měsíců jsem kojila Barunku, po ukončení kojení jsem zašla za doktorkou jestli je vše v pořádku a že bych tak za půl roku chtěla začít další miminko. Doktorka řekla že klidně můžu, že jsem v pořádku. Vysadila jsem proto antikoncepci, po které jsem po ukončení kojení začla špinit a s tatínkem jsme v nějaké slabé chvilce rozhodli, že nemáme na co čekat, že je beztak cyklus rozhozený, že nemám menstruaci tak není žádný důvod se nějak víc hlídat. Opravdu osvědčená antikoncepční metoda, jak se ukázalo za 14 dní na těhotenském testu. Rozdýchávali jsme to oba :) Proto bude mezi dětmi 19-20 měsíců  Jojo, člověk míní, život mění. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:35:41

  • Dovolená s bříškem

    „A kdy jako pojedeme na dovolenou?!??“ To byl první a nejdůležitější dotaz mého manžela, když se dozvěděl, že konečně čekáme miminko. Protože bydlíme v horách, neumí si léto bez alespoň dvou týdnů na prosluněné pláži, představit. Nevím, jestli si uvědomil, že za početí našeho broučka může taky on, ale dával to za vinu mě, že jsem naplánovala špatně termín.  „Tak já pojedu sám s holkama“ bylo jeho poslední rozhodnutí, když si uvědomil, že červencové miminko do Chorvatska opravdu vláčet nemůže. Na to jsem hodně zvědavá. Je nervní, jen když jedeme pár kilometrů a Verunka není zrovna naladěná na cestování. Nakonec jsme po dlouhých debatách zamítli i leteckou dovolenou do tropů – nějak se mi do toho s bříškem a dvěma dětmi nechtělo a rozhodli jsme se jet na prodloužený víkend do Aquaparku Babylon v Liberci. Jelo nás šest – já, tatínek, Eliška 9, Verunka 2, neteř Terezka 9 a brouček dobře schovaný v bříšku. Cesta autem byla dlouhá, ale i když už jsem byla ve 23tt, přežili jsme ji s miminkem dobře. S bříškem se nastupuje do auta hůř. Vyplatilo se taky vzít si pod záda polštářek. Na recepci hotelu jsou na rodiny s dětmi zvyklí. Nabídli nám krásný rodinný dvoupokoj, takže jsem mohla s mimčem v jednom pokoji odpočívat a v druhém si hrály holky. Doporučuji naši vychytávku – vymysleli jsme jim bojovku, která je každý den na nějakou dobu zabavila běháním po celém Babylonu. Dostali objevitelské deníčky a plnili různé úkoly, zjišťovali legendu o Babylonu, kreslili obrázky a zkoumali okolí. Tak jsme my měli čas i na odpočinek a další zábavné činnosti :)   Jako těhulka jsem si nejvíce užila hotelové snídaně. Veliký raut, kde byl výběr jídla od teplé snídaně, masa, vajíček, zapékané zeleniny, salátů, obložených mís, zeleniny, až po různé druhy müsli, jogurtů, koblih, buchet, ovocných salátů a dalších pochoutek. Na snídani jsme strávili spoustu času a s bříškem mi nebylo ani trapné zkusit od všeho něco, aspoň jsem vše mohla svést na těhotenské chutě. Dny jsme trávili nejvíce v aquaparku. Nasoukala jsem bříško do plavek a užívali jsme si vodních atrakcí. Miminku se ve vodě moc líbilo, plavání i lenošení v různých zákoutích aquaparku bylo příjemné. Hodně času jsme strávili ve vířivkách s teplou vodou. Jediné, co mimču moc nevyhovovalo, byly sauny. Taky jsme si samozřejmě netroufli na tobogány. Protože jsme schválně pro dovolenou vybrali jarní prázdniny a ne víkend, nebylo ve vodě moc lidí a taky jsme měli k dispozici spoustu volných lehátek na odpočinek. Když nás vodní svět přestal bavit, zašli jsme si do IQ parku a Lunaparku, kde se vyřádili hlavně děti. Já s miminkem povýšila na roli hlavního fotografa a dodavatele svačinek. S bříškem se totiž na kolotoč ani do autíčka vlézt nedá. Večeře v dinner bufetu byla opět záběr. Snažili jsme se jíst střídmě, ale takovému výběru jídel se nedalo odolat. Vyzkoušeli jsme spoustu dobrůtek, nakonec jsme si dali zmrzlinový pohár a odkulili jsme se do pokoje. Zvláštní bylo, že ač jsme my dospělí byli zralí na spaní, děti chytly druhý dech a vyžadovaly zábavu. Takže jsme se rozdělili. Tatínek dostal na starost holky a já mimčo. Starost o drobečka v bříšku byla jednoduchá – otáčet se na správnou stranu, ať si může hezky kopat a občas pohladit nebo poškrábat na zádičkách. Dovolenou v aquaparku jsme si moc užili a nastávajícím maminkám doporučuji! Až se brouček v létě narodí, zeptám se ho, jak se mu v Babylonu líbilo :) ... »

    jezurka | 23.04.2012 00:37:08

  • Výbavička pro miminko

    Mou jedinou omluvou je, že máme věcičky po dvou dětech a ještě od hodných sestřenic a tet. Jinak si neumím ani vysvětlit, kde jsme toho tolik vzali. Sepsala jsem a se svýma modelkama Eliškou a Verunkou nafotila, co jsme pro naše mimčo přichystali. Kromě kočárku máme snad všechno. Oblečeníčka je opravdu hodně, po zkušenostech, kdy miminko ze všeho asi po 3-5 týdnech vyroste, opravdu stačí 6 bodyček, 4 dupačky, 2 kabátky, 2 overalky na spaní, pokud je zima a nějaká čepička, ponožky. Pokud děťátko věci zašpiní, je nejjednodušší večer během minutky vyprat. Plínky budem používat jednorázové, i přesto mi moje hodná babička postupně nakoupila asi 50 látkových, takže těch máme opravdu velkou zásobu. Máme asi 3 zavinovačky (úplně stačí 1) a perfektní je heboučká žirafí zavinovačka do autosedačky, tu jsme u poslední dcerky využili opravdu hodně. Postýlku máme v ložnici. Zvedli jsme ji do nejvyšší polohy, ať se nemusím k miminku moc naklánět. K postýlce dáme ještě chůvičku. Polštářky a peřinka jsou zezačátku spíš jako dekorace a aby na miminko nefoukalo. Povlečení jsme ušili nové se starší dcerkou, kapsář je výborný na plínky, náhradní oblečení, dudlík a krém, hned je všechno v noci po ruce. Proutěný koš bude mít miminko v obýváku, aby mělo kde spát a odpočívat ve dne. Koš nám půjčila babička a konstrukci na kolečkách vyrobil šikovný tatínek. Koš vydrží asi do 3 měsíců, potom už se bude batolit na dece. V košíku se zatím usadily hračky, které mají dvě starší dcerky nachystané pro miminko do porodnice. Až se děťátko narodí, určitě sestřičkám taky nějaké hračky na památku přinese. Vaničku jsme koupili novou i s molitanovou koupací podložkou, přebalovací podložku máme ještě po Elišce. Na kojení a jako ohrádku pro mimčo je nachystaný krásný kojící polštář s puntíkama, který jsem vyhrála jako dárek od Mamaja group za článek v Těhotníčku. Autosedačka – vajíčko je po mladší dcerce, uvnitř je vložka pro novorozence. Koupili jsme taky nosítko, nejvíc se zalíbilo Eli, takže už víme, kdo bude prďolku nosit. Kosmetiku i potřebné věci z lékárny už máme taky nakoupené. Moc jsme to nepřeháněli, i tak je toho dost. Uvidíme, co bude miminku nejvíce vyhovovat a později dokoupíme. ... »

    jezurka | 11.06.2012 11:20:35

  • Jak se stává z pidi ducha dálnice :D

    Konečně uběhl alespoň týden od embryotransferu :D Embryotransfer byl 16.5.2013 a já jelikož jsem hrozný nedočkavec tak už sem zkusila zatestit ráno 23.5.2013 a to i přesto že mi v Repromedě dřívější testování nedoporučily a testovat se má nejdříve čtrnáct dnů po zavedení embryjka :) Něco mi ale říkalo ať test udělám a jelikož jsem měla divné pocity a bolesti v podbřišku tak jsem to riskla a test udělala.K mému velkému úžasu jsem uviděla slaboulinkého dušíka,kterého ale nikdo kromě mě neviděl.No zašla jsem do lékárny a nakoupila testy do zásoby na každý den jeden(pravda některý den jsem si udělala test ráno a i večer :) ale důležité bylo že miminkovská čárka byla den o dedne tmavší a tmavší a můj pocit že to klaplo silnější :D na kontrolu a potvrzení těhotenství jsem měla jít až 30.5.Večer 26.5. jsem ale začala trošku špinit tak jsem měla strach abych to náhodou nedostala apocit radosti a štěstí že se nám zadařilo již na první pokus neodešel s menstruací :( Hned druhý den ráno jsem proto raději zavolala do Repromedy a zdělila jim že mám již pozitivní testy ale že začínám trošinku špinit.Milá recepční mě objednala ihned na druhý den na krev a ultrazvuk.Hned ráno jsme s přítelem vyrazili do Brna na kontrolu,kde mi byla nabrána krev ,ze které mi pan doktor zdělil že jsem těhotná jelikož mám hodnotu Hcg 619 IU/l což je prej na 12.den po ET víc než slušné :D poté ještě zkontroloval vše ultrazvukem a řekl že nic zatím nejde vidět že je brzo ale že to je na 4 týden těhotenství obvyklý nález.Z Brna jsme s přítělem odjížděli s blaženým pocitem že si domů v bříšku vezem konečně vytouženého prďolku :) ... »

    fafule | 18.07.2013 18:45:38

Nejlépe hodnocené
  • Maminka

    Maminka Moje nejoblíbenější členka rodiny. Hraje si semnou na schovávanou, pokud se nudím a začnu se krapet vrtět, hned mě začne hladit a utěšovat. Pokud náhodou se zabývá něčím jiným, po chvilce mé snahy narovnat si nohu v koleni ihned nastává první fáze hlazení a utěsování. Prostě nám to klape:) Také si semnou ráda povídá a ujišťuje mě, že v noci se prý má spát. Chacha, to jí ještě vysvětlím. Všude ticho a tma jako v kostele a já bych měl nevyužít té skvělé šance na nové taneční číslo?? Rád poslouchám její hlas a ještě radši bych už konečně viděl, jak vlastně vypadá. Bude se mi líbit? Jaké má oči? Vlasy? S postavou prý nic moc, vzhledem k tomu že každý kdo k ní v posledních týdnech přijde tak tvrdí, že má velké břicho. Ale nevadí. Budu jí mít rád tak i tak. O tom jestli se budu líbit já jí, o tom nepochybuju. Jsem totiž ohromnej fešák. Nevím sice jak to poznala, ale odhalila že mám pindíka. Asi jí to práskla ta zrádkyně doktorka. Jsem holt chlap a protože jsem parádně ješitnej, nebudu se ukazovat jen tak kdekomu. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:28:40

  • Úplný začátek

    Těhotenství jsem plánovala téměř přesně na den. Až Barborka oslaví druhé narozeniny, chtěla jsem doma malé miminko. Jelikož mě mé zaměstnání vždy bavilo a nechtěla jsem mezi dětmi velký věkový rozdíl, přišlo mi to ideální. Být doma 4 roky, mít mezitím 2 děti a pak už si s nimi jen užívat a plánovat. Do 10 měsíců jsem kojila Barunku, po ukončení kojení jsem zašla za doktorkou jestli je vše v pořádku a že bych tak za půl roku chtěla začít další miminko. Doktorka řekla že klidně můžu, že jsem v pořádku. Vysadila jsem proto antikoncepci, po které jsem po ukončení kojení začla špinit a s tatínkem jsme v nějaké slabé chvilce rozhodli, že nemáme na co čekat, že je beztak cyklus rozhozený, že nemám menstruaci tak není žádný důvod se nějak víc hlídat. Opravdu osvědčená antikoncepční metoda, jak se ukázalo za 14 dní na těhotenském testu. Rozdýchávali jsme to oba :) Proto bude mezi dětmi 19-20 měsíců  Jojo, člověk míní, život mění. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:35:41

  • Odkud jsme a kam jdeme

    Ležím potmě, dívám se na vedle mě stojící postýlku a hladím si břicho. Človíčku, zdalipak ty víš, že o tom, co teď prožíváš, tvůj život zdaleka není? Že za chvilku opustíš to relativně bezpečné, teplé hnízdečko a budeš bojovat s takovými věcmi jako je gravitace, bolavé břicho nebo neznámý, šišlající, culící se obličej tvé matky? Zázrak zrození mi přijde na jednu stranu strašlivě absurdní, na druhou stranu neskonale dokonalý. Kdo to jen vymyslel?     ... »

    danicka84 | 10.04.2012 20:12:22

  • Jak na to

    "Potvoráci",oslovili jsme něžně s manželem své dva potomky,budete mít ještě jednoho bratříčka,nebo sestřičku.Oba potomci(4 a 5 let)se zarazili,nasadili výraz nasvědčující tomu,že se zrovna pokoušejí vyvrátit teorii relativity a po chvíli vydali jasný povel.Naše holčička chce  sestřičku,kluk pro změnu brášku.Jako bych to netušila.No nic,hlavně že se myšlence jako takové nijak nebrání.Maličkosti už přeci jen nějak doladíme. Uplynulo pár týdnů a já vím  naprosto přesně,že ten další potomek bude holčička.Nezbývá tedy nic jiného,než to oznámit potvorákům.Ach,díky Bože za mužskou ješitnost projevující se už v ranném věku.Stačilo našemu chlapečkovi polichotit,vysvětlit mu jak je bezvadné,že bude náš jediný princ a určitě si s dvěma holkama poradí. Od té chvíle má náš malý vetřelec jméno Janička a oba starší sourozenci se každou chvíli ptají,kdy že už bude to miminko.Mají smůlu,ještě si 5 měsíců počkají. ... »

    Val.J35 | 11.04.2012 07:13:17

Nejnovější diskuze
  • Ano tak určitě je dobré nejdří...

    dřív konzultace s doktorem, a taky záleží na druhu masáže, určitě by se neměly provádět nějaké náročnější masáže. Ale zajímalo by mě jestli by třeba taková erotická masáž h ... »

    Kája U | 29.06.2022 12:48:52

  • 30tt

    Super díky za rady měla jsem to podobně když jsem byla těhotná tak nějak v tom 30tt měla jsem opravdu jen základní věci pro malého a zbytek už jsem nakupovala po tom co se narodil. Třeba taková https://www.miminu.cz/nebesa/ nebesa nad postýlku a nějakou kosmetiku no prostě co jsem pak potřebovala a věděla že mi chybí tak jsem dokupovala. ... »

    Kája U | 20.04.2022 15:40:12

  • Šťastná budoucí maminka

    Já jsem v naprosté psychické pohodě. A je to asi zejména díky tomu že se o mě můj chlap tak báječně stará. Dokonce mně říkal, že jakmile se vrátím z porodnice, tak pro mě s chlapama nachystají překvapení. Jsem celá bez sebe co to bude. Jestli se třeba konečně našly v rodinném rozpočtu peníze na designé krby od https://rocal.cz/designove-krby? To by mně udělal velkou radost. ... »

    ludmila1985 | 31.03.2022 13:25:53

  • Strava a tělo

    Mně zase na zdraví pomáhají v poslední době doplňky stravy a samozřejmě pohyb. S kamarádkou chodíme po Havlíčkových sadech každý druhý den a vždy si vykládáme o tom co jsme poslední dny dělaly. Je to moc příjemné. Nedávno mi na telefonu Věra ukazovala, jak se jí zalíbila na https://eshop.guaranaplus.cz/vilkakora vilkakora jako doplněk stravy. Asi objedná. ... »

    ludmila1985 | 26.03.2022 11:12:40

více novinek » Z redakce
Citáty o výchově a vzdělání: Havaj ve škole s předškolní přípravou

„Neuvěříte, jakou Havaj má po nástupu dítěte do školy rodič, který věnoval část předškolního roku 5 minut 4x týdně předškolní přípravě,“ říká autorka Předškolákových týdeníčků doktorka Jana Martincová ... »

Kolik českých maminek nechalo děti naočkovat proti pneumokokovi a kdy?

Jak v ordinacích lékařů vypadá situace s očkováním proti pneumokokům? Kolik dětí je naočkovaných, která vakcína je oblíbenější a jak je to s termínem aplikace ve vztahu k hexavakcíně? ... »

Citáty o výchově a vzdělání: Sexuální výchova patří do rodiny

„Sexuální výchova patří především do láskyplné rodinné atmosféry. Rodič, který na tuto svou krásnou pravomoc rezignuje, své dítě předhazuje informacím zkresleným, škodlivým a vztahům, které dítě mohou ... »

více novinek » Od maminek
Jak to u Lídy vypadalo v šestinedělí?

Lída prožila hektické šestinedělí a jak pěkně začalo, tak průběh se už komplikoval. Malý Dominiček si vyžaduje čím dál tím větší pozornost. František na jednu stranu svého mladšího brášku hladí a pusi ... »

Kačka zvládla zápis na jedničku

Na zápis do první třídy se Kačenka těšila a díky Týdeníčkům ji nic nezaskočilo. Poradila si hravě se stříháním, počítáním, provlékáním tkaničky, posloupností barev i dalšími úkoly s tématikou zoo. Za ... »

Nikolka má za sebou zápis

Jak zápis proběhl, v čem jí pomohly Týdeníčky a objevilo se mezi úkoly obávané zavazování tkaničky? ... »

více novinek » V diskuzním klubu
Lovesexshop

20 % sleva při nákupu na lovesexshop.cz #Lovesexshop #Sexshop #Sleva #Slevy #Slevovykupoun https://slevovykupon.net/s/lovesexshop-cz/#29436096 ... »

hyaluronové sérum

No aby to sedělo a ještě bylo cenově ok je dost věda :-) Já teď musela vyhodit řasenku za 600Kč kvůli zánětu spojivek, ten vir se drží i řasence   a bojím se koupit si zas nějakou dražší (už se mi ... »

Pátá nemoc

Ahoj, to je ta s fleky na tvářích? Moje děti ji ještě neměly, ale kamarádka mi nedávno psala, že jí to přinesly děti ze školky a chytla to i ona. ... »


 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace