Těhotenský deníček / spinisek

Naše statečné srdíčko (Po narození miminka)

zveřejněno 04.04.2016 22:08:56

  Když se žena stává matkou, má strach.   Od prvních okamžiků se bojíme o své dítě. V těhotenství, při porodu, po porodu a vlastně už celý zbytek života.   My jsme si teď odžili pěkný kus stresu a strachu a jsem vděčná, že to naše malinkaté sluníčko je tak statečné. Stát se to stejné starší Sophince, která má od narození panickou hrůzu z doktorů (po tatínkovi), asi bych zešedivěla i já. Ale Vanynka je v tomhle po mamince a díky Bohu zvládá pobyt ve zdravotnických zařízeních s přehledem.   Co se nám stalo?   Na preventivní prohl... »

Za měsíc rok (Po narození miminka)

zveřejněno 23.01.2016 22:11:11

  Když jsem si u Sophinky říkala, že to hrozně letí, netušila jsem, jak rychle se začnou otáčet ručičky hodin, když má člověk děti dvě.   Za měsíc to už bude rok, co jsem se klepala strachy, aby mi stihlo přijet hlídání pro Sophinku a přítel mohl být se mnou u porodu. Je to už rok, co jsem řešila, zda nadále chodit plavat do bazénu a je to rok, co jsem si velmi přála, aby mé těhotenství nikdy neskončilo - moc jsem si ho užívala..   A přitom je to tak nedávno, co jsem poprvé mohla spatřit naše druhé sluníčko a po devíti měsících čekání jsem zjistila, že máme druhou holč... »

Jak jsem rodiče překvapila (Po narození miminka)

zveřejněno 07.12.2015 21:17:23

  Vanesska je rychlík!   Nejprve si oproti Sofči dávala na čas s lezením a pak to začala brát hopem.   Nejen, že brzo mluví, posadila se v den, kdy začala lézt a postavila se nám 14 dní poté. Za dalších 14 dní začala obcházet nábytek a hned se naučila i dostat bezpečně ze stoje na zem, což Sophince tehdy dalo hodně práce a tréninku. V nočníčku byla tedy Sophinka o fous šikovnější, ale i Vanynka příliš nepokulhává.   Ale, co nás dostalo?   V 9,5 měsících smrkala s taťkou do kapesníku a slezla sama bez pomoci z postele. My si toho ani nevšimli. Byl s n&iacu... »

Stojím... (Po narození miminka)

zveřejněno 16.11.2015 21:50:04

Vanynka si dávala oproti Sofči s lezením na čas. Za to pak dohnala, co mohla! Ve stejnou dobu, co začala lézt, tak se i posadila. A za 14 dní se postavila. Hrozně jí zajímaly provázky na můj druhý šátek a sápala se na ně na gauč. Bohužel mě v tu chvíli vůbec nenapadlo, že se už začne stavět, když leze jen 14 dní a tudíž neměla protiskluzové ponožky. Já zrovinka nedávala pozor a už jsem jen viděla, jak padá. Dávno jsem zapomněla, jak hrozně zní, když dopadne ze stoje hlavička dítěte na plovoucí podlahu :-( Ovšem, Vanesska i já jsme se poučily. Já dávám stále protiskluz a Vanynka se od tá... »

Skok (Po narození miminka)

zveřejněno 19.10.2015 13:59:51

  Musím říci, že Vanesska po delší době takového stagnačního meziobdobí udělala včera ohromný skok vpřed.   Nejen, že se konečně rozlezla (za týden nám bude 8 měsíců), ale rovnou do toho začala žvatlat.   Včera to u nás tedy vypadalo tak, že se pod nohama motalo jedno dítě a hejkalo na celý byt "mamama, bababa, nenene". Jednou jsem zaslechla i "teta".   Druhé dítko, aby nebylo pozadu začalo napodobovat to první. Když z projevů mladšího mají rodiče takovou radost, tak aby jsme měli radost 2x. Takže se motalo pod nohama a vejskalo na druhou.   Večer ve vaničce jsem chtěla, aby Vanynka zase něco řekla. Tak na ní ... »

Plazolez a paní Brebtalová článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.10.2015 15:03:26

Dlouho jsme nepsali... Ne, že by se nic nedělo, ale mamka se v záchvatu akutní ataky syndromu Mateřské dovolené rozhodla předejít pomalému skluzu do šílenství a pořídila si tkalcovský stav. Nutně prý potřebovala dělat i něco, co bude vidět. Jinak se prý celý den nezastaví a druhý den by nikdo nepoznal, že včera něco dělala. Sice měla a má teď času ještě méně, než před tím, ale její stav se stabilizoval. Tká teď svůj první šátek na nošení dětí, má z toho radost a nehrozí u ní prolaps choroby vygradovaný skokem z balkonu třetího patra v pláštěnce Sup... »

Du bist aber süß článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 27.07.2015 13:02:13

  Ty jsi ale slaďoučká.....   Když jsem čekala Vanessku hrozně jsem se bála, zda jsem si s naší dokonalou Sophinkou nenasadila lať ku příliš vysoko. Je krásná, je moc šikovná, hodná... Co když druhé dítě takové nebude? Budu je mít obě stejně ráda?   Ano, druhé dítě takové není. Je úplně jiné. Vypadá jinak, rozvíjí se jinak.. Přesto je naprosto stejně dokonalé, jako to první. Vanynka je krásná, i když úplně jiným způsobem. Je šikovná, ale zcela jinak, než byla Sophinka a hodňoučká? Když nás něco netrápí a nejsme unav... »

Jak se připravit na normální porod (Porod)

zveřejněno 14.06.2015 21:58:56

Jelikož jsme na těhotníčku a všechny těhulky jednou čeká porod, tak si neodpustím dát sem odkaz na video, které mě totálně nadchlo... https://www.youtube.com/watch?v=f6ZCuvtizBQ Je tam více videí a myslím, že by mohly být taky přínosné, ale ještě jsem je neviděla...... »

Naše česko-německé brebentidlo (Po narození miminka)

zveřejněno 09.06.2015 13:40:30

  Sofča už nějakou dobu brebtá, ale co se přehouply dva roky, vzalo její mluvení nový rozměr. Chytá slovíčka, jak včely na med. Doplňuje básničky, zpívá se mnou. Nejoblíbenější písnička je „Bílá paní“ alias Na Okoř je cesta.. Uvažuju, že si přivezu kytaru, zmozolovatím si opět prsty o struny a začnu obšťastňovat sousedy :-). Vanesska taky ráda poslouchá písničky, takže jsou spokojení všichni. Sophinka zatím moc nerozlišuje mezi Češtinou a Němčinou. Tuhle mi jí bylo líto, když na hřišti naháněla děti se slovy „ahoj, houpy, hrát“ a nikdo nereag... »

Bylo, je a bude? článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 30.05.2015 21:57:56

  Vanesska dnes slaví mimo jiné svátek, ale spíš jsem se před pěti dny zamýšlela, co bylo za Sophinky... Vanynce byly totiž 3 měsíce a pamatuji si, jak se u Sofči vše špatné ve třech měsících zlomilo. Zlepšil se jí její příšerný reflux, už jsem se přestávala bát jíst, protože odeznívaly břichaboly…, ale začala mít první zoubkové příznaky, které bohužel nesouvisely s prořezáváním, ale s prostupem zoubků dásní a hodně Sofču trápily. Samotné prořezávání bylo pak už brnkačka.   Ale abych se dostala k Vanessce..... »

Vanesska čůrá do nočníčku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 21.04.2015 11:24:41

  Sophince bylo 2,5 měsíce, když se začala hlásit na čůrání. Vyžadovala rozbalení suché plenky a mimo plenku se mi pravidelně vyčůrala na přebalováku. Co jsem se jí navysvětlovala, že na sezení na nočníčku má čas, že musí ještě akceptovat plenku... Byly jsme nešťastné obě!   Až jsem se dozvěděla o BKM a bylo po problému. Začalo se čůrat a kakat do nočníčku. Sophinka byla spokojená a mně odpadlo hodně práce s plenkama (látkujeme).   Vanesska už pár dní taky ráda čůrá na přebalovacím pultíku. Sice tedy zatím nebyly scény a žadonění o rozbalení, prostě se vyčůrala,... »

Pereme - a nejen prádlo článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 10.04.2015 21:41:30

Sophinka je veliká pomocnice. Mimo jiné mi pomáhá dávat prádlo do pračky. Já ho připravím před pračku a ona ho naskládá dovnitř. Onehdy mi taky takhle pomáhala. Dobrá, prádlo v pračce, vše připraveno. Zapínám pračku, oblékat a jdeme ven. Obouváme si botičky a přišla otázka: "Sophí, kde máš čajíček?" Flaška a čajíček nikde. Hledáme, hledáme, kontrolujeme i ta nejzajímavější možná místa, ale flaška nikde. Až mi došlo, že to prádlo v pračce dneska nějak divně tříská.. No co, nehodlám to teď řešit, uvidí... »

Příchod Vanessky článek má přiložené obrázky (Porod)

zveřejněno 09.03.2015 21:26:58

Týden před příjezdem tety na porodní hlídání Sophinky, jsem už cítila, že se porod blíží. Modlila jsem se, abychom vydrželi aspoň, než teta přijede. A vydrželi jsme. Dokonce jsme se ještě  jeli koupat a v termálech mě potěšila jedna paní, když se mě zeptala, v kolikátém měsíci jsem a nevěřila, že jsem 2 týdny před termínem - to jsem ještě nevěděla, že jsme vlastně 3 dny před samotným porodem.   Dané tři dny po příjezdu naší drahé tetičky (mé sestřenky) už bylo vážně předporodně. Od poledne jsem měla pravidelné kontrakce po půl hodině. Ještě večer jsem si telefonovala s mamko... »

Asistentka :-D článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 04.02.2015 20:10:35

  Potřebovala jsem si umýt hlavu, a jelikož jí nechávám uschnout a nefénuju, tak jsem si vlasy chtěla umýt v čas, abych nešla do postele s mokrou hlavou a nebyla zítra jak rorejs. Máme totiž kontrolu s mimčem. Potřebovala jsem si tedy i oholit nohy a do sprchy jsem šla, ještě když byla malá vzhůru, což běžně nedělám.   Jen jsem pustila sprchu, slyším, jak bere někdo za kliku. Rozrazily se dveře a Sofča v nich (je to chvilka, co se naučila otevírat dveře za kliku). Samozřejmě po sobě už nezavřela, takže mi krásně vyvětrala báječně vytopenou koupelnu. Zjistila, že je mamka ve vaně a meje se. Prohlásila "mynky" a přinesla mi do vany svou koupac&ia... »

Konečně velké focení článek má přiložené obrázky (34. týden těhotenství)

zveřejněno 30.01.2015 13:37:19

... »

Krásný článek (Po narození miminka)

zveřejněno 28.01.2015 12:30:34

Omlouvám se za tento "deníček". Vlastně to není deníček. Je to jeden úžasnej článek. Snad nebude vadit, když si ho sem půjčím a třeba se vám taky bude líbit..   http://www.moje-pravdy.cz/z-jinych-zdroju/zajimave-clanky/35-neroztrideno/1630-deti-pro-nas-prestaly-byt-hodnotou... »

To dítě je snad náměsíčné... (Po narození miminka)

zveřejněno 20.01.2015 12:27:24

  Tak já nevím...   Můj taťka přerovnává v noci obrazy. Já už mám taky pěkných pár nočních kousků na svém kontě. Můj drahý ještě nebyl přistižen, ale kolem úplňku mívá docela zajímavé příznaky, které by k náměsíčnosti taky naváděly, a teď se zdá, že to podědila i naše malá beruška.   Onehdy spadla z postele. Což, to se může stát. Já taky byla každou chvíli dole. Ono, když se člověk v posteli kroutí, převaluje, dělá kotrmelce, pak je spíš zázrak, že občas nespadne. Ale ona spadla v místě, kde se prostě spadnout nedá. Je ... »

Zase to papírování! (33. týden těhotenství)

zveřejněno 13.01.2015 20:54:11

  Za dva měsíce budeme mít mimíska doma (s největší pravděpodobností). Za dva měsíce už budeme vědět, zda druhým naším potomkem bude chlapeček, nebo druhé děvčátko. A za dva měsíce nám to zase začne...:-(   Jelikož chci být připravená, zjišťuji si vše už teď. Předběžně se domlouvám na schůzkách, aby vše klaplo a zbytečně se nic neprotahovalo.   Myslela jsem, že po vyřizování náležitostí se Sophinkou mě už nic nepřekvapí, jenže... Dva roky jsou dlouhá doba, zákony se změnily a zase tápu a sháním informace.   Jeden řekne A, druhý řekne B. Aspo... »

Zrada... (32. týden těhotenství)

zveřejněno 07.01.2015 12:13:04

  Možná by bylo vhodnější napsat "zklamání".   Kdo byl někdy v těžké situaci, byla mu slíbena pomoc od člověka, se kterým má celoživotní krásný vztah, kterého má rád a věří mu a pak se na něj ten člověk vyprdne, ten ví, o čem mluvím...   Vím, že to nebylo úmyslné a nemůžu se na svou babičku zlobit. Ani nechci! Ale mrzí mě to...   Co se vlastně stalo?   Jelikož žijeme, kde žijeme a nemám tu pomoc (jen kamarádky s dětmi, po kterých nemůžu chtít, aby v době porodu naběhly hlídat mou dcerku), tak jsme se domluvily s babičkou, že v době očekávaného porodu bude... »

Adventní trhy v Linci článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.12.2014 11:59:17

  Včera jsme se byli podívat na adventních trzích v Linci a natolik nás to nadchlo, že to musím zdokumentovat!   Bohužel jsme neměli foťák, takže bez foteček, ale i tak...   Hlavní náměstí bylo krásné! Ovšem v lehce komerčním stylu a hlava na hlavě, jak to tak bývá.   Co nás ovšem uchvátilo, bylo druhé náměstíčko. Takové zapadlé.. Kdo o něm neví, nenajde ho, i když je 100-200m od hlavního náměstí.   Bylo tam podstatně méně lidí, rodinná atmosféra, u kostelíka výběh s ovečkami a hned vedle přístřešek na sl&aac... »

Nařízení častějších kontrol pokračuje (28. týden těhotenství)

zveřejněno 09.12.2014 12:05:35

Před 5-ti dny jsme absolvovali kontrolu u obvodního gynekologa a dnes v nemocnici. Dobrá zpráva je, že je více méně vše v pořádku. Dokonce i horší průtok krve k děťátku se prý normalizoval.. Jenže jsme prostě menší - 880g. Prý o 3% než je norma a to jsme minule kopírovali spodní hranici normy.. Další kontrola měla být za 14 dní, ale to je 23.12. a my jedeme 19. za rodinou do ČR. Naštěstí paní doktorka netrvala na přesném rozmezí 14-ti dnů (i když se tak chvíli tvářila) a mimčo skoukneme toho 19. ráno před cestou do Čech. Každopádně, je to zase pěkný raubíř. Točí se m... »

Dobrou noc, zlatíčko :-) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 25.11.2014 12:18:07

  Dokončili jsme pokojíček, poslední dodělávkou byl obrázek Krtečka a kamarádů. Jelikož jsem člověk, kterého kreslící múza opravdu nepolíbila, hrozně jsem se toho bála. Zvolili jsme i poměrně složitý obrázek, ale dle šablony to šlo krásně, nakonec musím říci, že mě tvoření i bavilo a brouček přidal ruku k dílu a moc mi pomohl!   Už dlouho jsem přemýšlela, kdy zkusíme dát Sophinku prvně do velké postýlky. Tedy, ve velké postýlce v pokojíčku už nějakou dobu zdárně hajá, ale jen po obědě. Snažila jsem se správně načasovat spaní v pokojíčku v ... »

Pupíček v roce 2012 a teď... článek má přiložené obrázky (24. týden těhotenství)

zveřejněno 14.11.2014 12:37:33

Tak jo, mimčo je větší, než byla Sofča, však jsem si to teď taky tak "pěkně" neodzvracela. Má tedy nárok být větší... Taky svaly a vazy jsou povolenější po prvním těhotenství... Bříšo mám prostě větší, než jsem měla prvně, ale když koukám na porovnávací fota.. Čekala jsem ten rozdíl ještě výraznější ... ROK 2012   SOUČASNOST Jen kdyby se mi tak báječně nerozvolnila pánev! Od 10.tt mě to bolí, na kalhotech to už znatelně cítím a mám pocit, že jsem pomalu "jak štýrskej valach"! Každopádně, kámoška fyzioterapeutka mě uklidnila, ž... »

Mávám a palec nahoru (23. týden těhotenství)

zveřejněno 04.11.2014 15:19:18

  Dnes jsme byli na orgánovém vyšetření.   Mimísek má vše na svém místě, dvě ručičky, dvě nožičky, jednu hlavičku, na každé končetině pět prstíčků a všechny orgány v pořádku. Máme 460g.   Když jsme prohlíželi ručičky, tak nám mímo jednou zamávalo a pak ukázalo palec nahoru - asi se mu v bříšku líbí :-).   Jediný problém je v horším prostupu živin mezi dělohou a placentou. Prý to extra velká komplikace není, ale při kombinaci s nízkým tlakem matky, což já mám, může být horší prokrvení plodu a odr... »

Mami, au, au... (Po narození miminka)

zveřejněno 13.10.2014 12:15:01

To se tak jednou stalo, že se mamka řízla do prstu. Ani nevěděla jak a kde, ale prostě byla řízlá. Aby si o to nezachytávala, tak si ránu přelepila náplastí.   Samozřejmě si toho Sophinka všimla a náramně se divila, co to na prstě ta mamka jenom má?   Bylo jí vysvětleno, že má mamka au, au a tohle je náplast. Ta se dává na au, au, aby au, au nebolelo.   Sophinka se zamyslela, odběhla do pokojíčku a začala brečet. Tak se mamka běžela podívat, co se stalo? Sophinka ležela na postýlce, držela si prstík, říkala "au, au" a ukazovala mamce na náplast, že potřebuje taky zalepit bolavý prstík.   Tak jsme prst&ia... »

Pohyby??? článek má přiložené obrázky (14. týden těhotenství)

zveřejněno 04.09.2014 12:26:19

Tak nevím, jsem z toho jelen. Zřejmě cítím první pohyby. Dost mě to vyděsilo, se Sophinkou jsem je cítila od 18.tt a to jsme měli prý špatně spočítaný termín, takže přepočteno, podtrženo ve 20.tt a teď? 13+4... Vím, že druhorodičky cítí pohyby dříve, ale až tak moc dříve? Něco jsem cítila už před týdnem, jenže to opravdu nedokážu říct, zda byla střeva, nebo mimčo. Ovšem za tohle dění teď určitě čočka, hrách, fazole, zelí a čerstvé pečivo nemohou.. No, Sophinka byla sice živější, ale "prcek" je asi o to silnější ... »

Kotrmelce článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 13.08.2014 12:46:19

Sophince je 15 měsíců. Nedávno se odvážila chodit a už dělá kotrmelce. Strašně jí baví udělat komín na gauči a čeká, až do ní někdo strčí, aby se překulila. Jen nám někdy moc nejde nasměrování a bez jištění bychom už byly pomlácené, odřené, možná polámané... Jeden den to trénovala a druhý už vystřihla kotrmelec úplně sama.. Dlouho měla zadek ke stropu, čekala, kdo jí překulí, až se překulila sama.. Bude to nadaná gymnastka..:-D Ale máme i lepší vychytávky.. Když mamka řekne "Sophinko, kde je miminko", tak Sophinka jde, zvedne mamce tričko a pohladí bří&... »

A je to tu zase článek má přiložené obrázky (6. týden těhotenství)

zveřejněno 11.07.2014 13:17:14

Doufám, že to nebude do třetice stejné..., jak se tak říká do třetice všeho dobrého a zlého. Máme známé. Když oni poprvé neplánovaně otěhotněli a porodili, v tu chvíli jsme otěhotněli se Sophinkou. Ještě, než jsme zjistili, že Sofču čekáme, koupila jsem si na trzích čaj proti bolesti hlavy - "začněte ho pít 10 dní po menstruaci"... Ale ta se tehdy konala až po roce. Naši známí podruhé otěhotněli, podruhé porodili. Já si koupila druhý čaj na trzích na bolest hlavy a????? Týden vyhlížíme menstruaci a za týden máme plánovanou prohlídku u doktora. Na prohlí... »

Juvenilní justice (Po narození miminka)

zveřejněno 28.05.2014 13:13:24

  Maminky,   úplnou náhodou jsem narazila na tento výraz   Juvenilní justice   Pokud jste ho do teď, stejně jako já, neslyšely, zkuste si o tom něco zjistit. EU tlačí, aby se tyto zákony prosadily i v ČR a co se kvůli nim děje ve světě, to je šílené! Stačí jedno udání třeba souseda, který vás nemá v lásce a chce se pomstít. Přijde sociálka, odebere vám děti a vy pak máte dokazovat, že udání není pravdivé. Mnozí takto poškození rodiče své děti již nikdy neviděli. Děti byli "adoptovány" (prodány) do USA, Británie atd.   Věř&iacut... »

Poslední článek článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.12.2013 12:19:18

  Milé maminky,       ráda bych se s vámi rozloučila a popřála vám krásné těhotenství, hezký porod, zdravé miminko a mnoho šťastných chvilek s ním.   Já už nejsem těhulka, takže bych tu podle názvu portálu neměla publikovat a asi se neumím srovnat se způsobem, jakým se tu bojuje o ceny. Snad by bylo lepší, kdyby tu ceny nebyly, dělá to jen horkou krev a z moc fajn lidí, lidi, kteří jdou přes mrtvoly .   Těhotníček je úžasný projekt a moc mu děkuji, že je! Určitě budu malé deníček dál psát, ale nebudu zveřejňovat. Nejsem dostatečně splachovac&i... »

Bezplenková komunikační metoda článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.12.2013 11:57:51

Nejeden článek jsem psala o tom, jak mi malá sabotuje plenky. Nechce do nich čůrat, pláčem si vynutí rozbalení a pustí mi to na přebalovacím pultíku. Díky jedné dobré duši se ke mně dostala informace o BKM (bezplenkové komunikační metodě). Nejde o to, že se dítě nechá bez plen, ale v ideálním případě je na látkovkách, aby nemělo báječný pocit sucha, jako u jednorázovek a dává se sklubíčkované i nad nočník, nebo jinou nádobu, kam může potřebu udělat. U nás se předpokládá, že je dítě schopné ovládat vědomě svěrače od 8. měsíce a d&e... »

Proč porod bolí? článek má přiložené obrázky (Porod)

zveřejněno 03.11.2013 20:51:01

Myslím, že tu je v poslední době dost maminek chvíli před porodem. Já touto dobou hodně přemýšlela o porodních bolestech, je to i váš případ? Od mala slýcháváme, jak porod bolí. Když zvládneme nějakou těžkou situaci, řekneme o ní "byl to porod". Ale proč vlastně porod bolí? Před porodem jsem našla hodně článků o tom, že porodní bolesti jsou silné, ale vlastně nikdo neví, proč porod ženu tak bolí. Že bolesti nemají valné opodstatnění, porodní bolesti k porodu prostě patří, ale vlastně jsou zbytečné.Tohle vysvětlení se mi zrovna dvakrát nelíbilo. Vždy jsem si musela v... »

Půl roku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.11.2013 20:47:55

Není to snad ani možné, ale už je tomu půl roku, co se nám naše malé, velké překvapení ukázalo. Uzlíček sotva do ruky a člověk nevěděl, jak na ní sáhnout, aby jí neublížil. A hloupých 6 měsíců poté? Leze, kde může, všechno zkoumá, dneska se zklubíčkovaná prvně krásně vyčůrala a vykakala do nočníčku, s taťkou dělá letadlo, leží na boku a hraje si, umí nás pohladit po tváři, aniž by štípala, nebo škrábala, když jí dá mamka obličej, před obličej, tak jí chytí za tváře a dá pusinku, když nastavím ruku a řeknu "Sophí, pl&aa... »

Prací gel pro miminka za "babku" článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.10.2013 20:51:55

Maminky, objevila jsem něco z čeho jsem nadšená! Nevím, jak se stavíte k praní věcí pro miminko. Zda používáte dermatologicky nedráždivé prací prostředky, nepoužíváte aviváž, nebo to neřešíte a vaše dítě se přesto neosype, ale třeba mu tím zakládáte na pozdější problémy s alergiemi, vždyť alergie vzniká až po několikerém kontaktu s alergenem, tak proč riskovat? Naše beruška je tak "trochu" osýpací. Teda spíš je tak nějak víc osýpací.. I když jsem od začátku měla prášek na bázi mýdla, který nemá dr... »

Zamkli jsme si Sophinku článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 30.09.2013 11:28:05

O možnosti zamknout si lásku ve Steyru jsem už psala. V loni jsme si zamkli tu naši a dali si tak netradiční dárek k výročí a konečně došlo i na Sophinku. Chtě, nechtě, máme už naší berušku zamčenou a pevně věříme, že nám záměčky lásku ochrání :-D... »

Na všech čtyřech článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 27.09.2013 11:07:07

Zrovna nedávno jsem přemýšlela, co napíšu malé do jejího "Deníčku našeho děťátka" k otázce, "Co už umím?" u pátého měsíce, který se nám blíží.. Vždycky udělala každý měsíc, co každý měsíc, spíš každý týden, takové pokroky a teď? Babráme se v zoubkách a naším největším výkonem je sosat rozpuštěná homeopatika z pipetky :-( Sice je sranda jí u toho pozorovat, ale pokrokem bych to nenazývala.. Ještě by se dalo poukázat na to, že když jí provádím ty neoblíbené věci, jako je ob... »

Kouzelný lék na zoubky... (Po narození miminka)

zveřejněno 13.09.2013 12:54:24

Pětidenní trápení, proslzené dny, spousta zoufalství a snahy pomoct.. Ale jen jsem zjišťovala, že nic nepomáhá, to byla do včera naše situace, jež vznikla kvůli zoubečkům naší princezničky, které si usmyslely, že už se chtějí podívat na svět. Pokud si někdo myslí, že jsme si to protrpěli do zdárného konce a zoubky už vesele na svět koukají, tak se mýlí. Zoubky nejen že nekoukají, ale asi ještě chvíli koukat nebudou a nedovedu si představit, že bysme neobjevili, co jsme objevili a měli trpět až do "zdárného konce" :-( I tak jsem byla na pokraji sil a dobře, že  malá neumí mluvit, nevím, co b... »

Pomsta musí být! článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 07.09.2013 14:21:48

Ležím v postýlce. Vzbudila jsem se a volám, že už spinkat nechci... Haloooooooo, už jsem vzhůru!! Halooooo!!!! Tak kde je??? Halooooooo!!!!!!!!!! Jo, konečně! To, to trvalo! Jooooooo, prý neslyšela.. Vaří, syčí jí to tam a neslyšela.. Já jí dám, že neslyšela! Já si tu můžu plíce utrhnout a ona neslyší! To se musí pomstít!!! Tak, už mě rozbaluje, paráda. Trocha soustředění vualá a čůr, ale jen malinko, né všechno.. Ták, povedlo se, fajn.. Jo, už to vidí, hlavně se tvářit, že jsem muzikant, to už umím.. Dobře, teď to všechno uklidí.., no, přesně, jak říkám. Už to ... »

Do roka a do dne! (Po narození miminka)

zveřejněno 03.09.2013 17:55:36

Datum 3. září je pro nás kouzelné. Dneska jsou berušce přesně čtyři měsíce, dnes má svátek a dnes před rokem jsem na namátkou udělaném testu objevila dvě čárky. Test jsem si dělala i pár dní před tím a nic tam nebylo, už jsem byla objednaná k doktorovi na vyvolávačku, ale pro klid duše jsem si ještě jeden test udělala a zítra před rokem jsem místo injekce na vyvolání menstruace dostala ultrazvukový obrázek našeho drobečka. Doktor tehdy řekl, že tak 2-3 týdny starého. Když si vezmu, co to bylo? Takové malé, kulaté, nicneříkající nic. Prostě bílá t... »

Naše "oslava" článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.09.2013 12:35:32

Ahoj lidičkové, tady Sophinka.. Pořád sem mamka něco píše, tak jednou budu mluvit já.   To mi teda povězte, co je tak báječného na tom mít svátek?   Každý kolem toho dělá, ale já to zatím vůbec neshledávám jako zábavné! V noci se mi trošku přicpal nosánek, což vůbec neznám, kýchla jsem, vylítla mi nudlička, což se mi vůbec nelíbilo, pak mamka vzala tu odpornou věc, co mi už párkrát strčila do nosu a dělala s tím to, co se mi absolutně nelíbí, když jsem pak všemožně ukazovala, že bych se šla ještě dospat, tak mě narvali do oblečení (což teda taky vůbe... »

První svátek v životě článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.09.2013 15:57:09

Když jsme vybírali jméno pro našeho drobečka, snažili jsme se, aby byly oslavy narozenin a svátku trochu rozmístěné a nebylo vše v jednu chvíli. Jelikož jsem byla přesvědčená, že čekáme Tobiáška, tak jsem to nikterak neřešila a vycházelo nám to báječně, jenže, jak jsem již mnohokráte řekla, po porodu jsme měli jedno velké překvapení a najednou jsme stáli před otázkou, zda Viktorie, Laura nebo Sophia, přičemž jsme si zjistili svátky jen pro Viktorii a Lauru, ale o Sophii jsme začali uvažovat až nějak těsně před porodem a nenapadlo nás hledat, kdy má svátek... Proč také? Vždyť jsme čekali Tobiáška.... »

Naše hnutí za život bez plen vyhlásilo novou vlnu odboje! článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 29.08.2013 10:04:45

O sabotování čůrání do plen jsem už psala, mimochodem s většími, či menšími úspěchy nás to stále drží, ale teď jsme vymyslely novou taktiku, jak být co nejdéle bez plenky.   Jelikož zjistila, že když měníme plenu, tak opláchneme zadeček, pak to necháváme "vyfoukat", takže je 10-15 minut rozbalená a dělají se kravinky, pak se mažeme, což je při její úrovni aktivity na dalších 10 minut a pak teprve přijde ta neoblíbená část přebalování..., plena.   Do teď to bylo tak, že počkala, až jí rozbalím a vyčůrala se ven. Nyní přišla na to, že to dělala špatně, že je výhodnější nechat mě udělat pěkně celou proceduru, při zabalování do pleny nevyvádět a nebavit sousedy, ale trochu se soustředit a vypustit jedno či druhé tak, aby to mamka zaregistrovala, takže nejlépe se zalepenou jednou stranou, a... »

Překrásné chvilky při kojení článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 22.08.2013 10:42:39

Ještě dávno před tím, než jsem otěhotněla, jsem chtěla své děti kojit a měla strach, že nebudu moci, když jsem kolem sebe slyšela všechny ty příběhy, jak se ztratilo mlíko atd. Hodně jsem se o to zajímala a zjistila, že to s těmi ztrátami mléka není tak horké, že je to spíše o tom, že mají ženy špatné informace a nejdůležitější je věřit si, že své dítě ukojím, dodržet dvoudenní intervaly pro vyrovnání potřeby dítěte s tvorbou mléka a hlavně zůstat psychicky v pohodě a pak to jde. Po porodu jsem opravdu mlíčko neměla. První den to šlo, malá byla utahaná porodem a... »

"Nesnáším děti"....???? článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.08.2013 22:27:00

Facebook je velice zajímavá věc a člověk žasne, co se občas dočte... Nedávno jedna známá, netvrdím kamarádka, ale tak nějak zapomenutá známá, zveřejnila na své FB stránce toto sdělení: Nesnáším děti. Nechápu, jak na to může mít někdo nervy. Napřed roztříská televizi a teď i počítač !!!! Dotyčná je matkou pětileté holčičky, kterou jí více, méně vychovává babička dítěte. Dítě měla v brzkém věku a tatínek se nehlásí. Na jednu stranu je asi těžké vychovávat dítě takto, ale na druhou?? Myslím, že kdyby dítě dostával... »

Tříměsíční hyperaktivní sangvinik (Po narození miminka)

zveřejněno 13.08.2013 21:38:08

Tři měsíce utekly jako voda, konečně se můžu přestat bát o mlíčko, protože prý pokud jsme dobře rozkojení 3 měsíce, tak už se mlíko jen tak neztratí, podstatně se nám zlepšil reflux, takže už nemusíme po kojení držet, držet a držet, aby malá v lepším případě všechno nevyzvracela, v horším se mi nezakuckávala a nedusila, když jí mlíčko zateklo, kam nemělo, prakticky už spíme celou noc, zkrátka vše se ohromně zlepšilo a konečně je prostor pro to, aby se beruška začala naplno projevovat. O tom, že je chytrá a vymýšlí si na mamku všelijaké kulišárny, jsem už psala, hyperaktivní je už od břicha, což báječně demonstrovala ve 27. tt, kdy mi udělala zevnitř modřinu, která byla vidět venku na břichu jak prosvítala pod kůží a pokud někdo tvrdí, že se osobnost nedá poznat u tříměsíčního miminka, tak... »

Na nočník ve 2,5 měsících??? článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 15.07.2013 14:41:51

Já se z ní picnu! Dneska přišla zase s něčím novým... Upřímně, to dítě začíná popírat, co jsem se učila ve škole.. Na střední v rámci pediatrie nám paní doktorka tloukla do hlavy, že dětičky jsou schopné držet moč a stolici a vědomě to spouštět, až v osmi měsících. Do té doby je zbytečné, a pro dítě frustrující, učit ho na nočník.Říkala jsem si, že to je dobré vědět a do osmi měsíců, či déle, máme dost času, vždyť je nám sotva 2,5 měsíce, ale... ...,ale to bychom nesměli mít tu naší rozumbradu! Třeba je to jen věc náhody a zítra to ... »

Konečně ateliérové focení článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 14.07.2013 14:33:17

Bylo nám 10 týdnů a konečně se nám podařilo spáchat ateliérové focení.. Byl to boj! Nevýhoda toho, že je tatínek zároveň fotografem je hlavně v tom, že trvá, než se ateliér připraví, což je, v případě třetí osoby, už hotové a nemusí se s mimčem čekat, než se vše nachystá. Takže to dopadlo tak, že tatínek chystal, my se hihňaly, pózovaly, pak začaly natahovat, tak jsme se přebalily, napapaly a chtěly jít hajat zrovna ve chvíli, kdy bylo vše připraveno a mělo se fotit.. Jelikož jsme jí nechtěli nechat spinkat, tak byla docela protivná.. V jednu chvíli jsme to chtěli už zabalit, ale pak s... »

Je to vůbec možné? článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 09.07.2013 11:25:23

Že jsou děti chytré, o tom se za poslední dva měsíce a šest dní přesvědčuji dnes a denně, ale co dokáží v nějakých dvou měsících vymyslet? To mě zaráží! Naše beruška teď druhou noc krásně spinkala. Nakojila jsem kolem desáté a pak až v šest ráno, takže měla během spaní spoustu času "přemýšlet" a taky vymyslet! Včera ráno jsem jí nakojila z pravého prsu a dala jí ještě k levému, zda se chce dopít.., začala brečet, tak jsem usoudila, že asi nechce, že spíš potřebuje krknout. Další kojení měla pít prvně z levého. Dala jsem jí tedy k prs... »

Látkové plenky? Nedám na ně dopustit! článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 07.07.2013 14:00:23

Jak říká moje mamka, já musím mít vždycky něco extra... Sice látkové plenky nejsou zase až takový výstřelek, ale stále ještě, nebo spíš UŽ, nejsou zase tak běžné.No, dostala jsem se k nim více méně náhodou. Zmínila se mi o nich švagrovka, mně to přišlo zajímavé, tak jsem začala pátrat... Zjistila jsem, že je jich hrozně moc. Dlouho trvalo, než jsem se tím prokousala, ale nakonec jsme vybrali českou výrobu, plenky od narození po nočník, bez svrchňáčků. Vlastně to byla tuším novinka loňského roku. Moc jsem se těšila, až se nám Sophinka (tehdy Tobiá&scaro... »

Jsou nám dva měsíce článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 02.07.2013 14:56:17

  Nedávno jsem rodila a dostala uzlíček, se kterým jsem nevěděla, jak hnout, jak na něj sáhnout a co dělat, abych mu neublížila a už jsou tomu dva měsíce, neuvěřitelné. Na jednu stranu je to krátká doba, ale na druhou..., utíká to hrozně rychle a pozorovat, co všechno se za ty dva měsíce změnilo. Když se prvně usmála, byli jsme z toho s přítelem oba na větvi, abychom zjistili, že to je spíše výraz blížícího se ublinknutí, když poprvé na rameni zvedla hlavičku, aby jí v tu ránu hned spadla a bouchla se do ní o naše rameno, když neuměla pořádně krkat a o to víc jí bolelo bříško, když jsem se nemusela bát, že se mi překulí na přebalovacím pultíku a spadne, když jsme si říkali, zda nás vůbec vidí... Prostě, jak je ta hláška z S tebou mě baví svět " Co jen ty naše ženy ty děti naučily? Jís... »

Fotečky v pěti týdnech článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 08.06.2013 22:59:28

Takťka si pořídil nový objektiv, tak jsme to hned museli vyzkoušet.. Bohužel chvilička pózování byla zpětně po zásluze potrestána a pomstěna... Uši dostaly pořádnou dávku decibelů, ale trochu nějaký úlovek je na světě.. naše typická pozice... Jak s nadsázkou časko říká: "To dítě nás jednou sežere i s králíkem". K tomu králíkovi bych jen doplnila, že máme doma 1kg vážící zakrslou králičí holčičku. No beruška, ale umí i...... ... »

Naše vítězství nad prdíkama (abych to nezakřikla) článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 03.06.2013 14:00:51

Padl třetí týden a, jak podle učebnice, se nám rozjely problémy s kojeneckými kolikami. Asi každý, kdo to zažil, ví, o čem mluvím. V noci sice prdelinka spinkala a náruživě tlačila ze spaní, takže nebrečela, ale my se stejně nevyspali, protože jsme pořád citovali, kdy to její tlačivé hekání přejde v pláč, ale přes den jsme si užívali řádnou dávku decibelů. Ještě, že mám doma tak úžasnýho mužskýho, který mě v tom nenechal samotnou a moc mi pomáhal a pomáhá! Já už byla opravdu nešťastná. Pořád jsem hledala chybu u sebe ve stravě, pomalu jsem se bála strčit cokoli do pusy, ale pak mi došlo, že pes bude zakopaný jinde.Problém byl sice u mě, ale strava hrála nepodstatnou roli. Jakmile se malá přisála, začalo se mi hrozně rychle spouštět mlíčko. Nejprve se Sophinka na začátku kojení zakuckáva... »

Byly nám tři týdny článek má přiložené obrázky (Po narození miminka)

zveřejněno 28.05.2013 14:04:31

Tak nám byly tři týdny. Pořád jsme beruška! Dopoledne si vždycky sice musíme trochu zakřičet do světa, ale odpoledne a hlavně v noci jsme zlatíčko. Nejprve se mamka bála, jak budeme snášet koupání a kočárek. První koupání ještě v nemocnici jsme pěkně obrečely, ale co jsme doma, tak se zdá, že se nám to pomalu, ale jistě začalo líbit. Naposledy jsme cákaly nožičkama a měly blaženej výraz ve tváři. První kočárek prošel, až do chvíle, kdy jsme zastavily. Od té doby slyšeli všichni sousedé nepříliš povedený koncert a skončily jsme někdy v devět večer. Za dal&... »

Příchod miminka a jedno VELKÉ překvapení. článek má přiložené obrázky (Porod)

zveřejněno 09.05.2013 19:31:31

Je 2. května. Dneska v noci jsem se vůbec nevyspala. Prcek v břiše celou noc strašně vyváděl. Brnkal mi do nervů nohou, což vážně nebylo příjemné, břicho těžké, člověk neví, jak si lehnout, co dělat... Takhle to dál nejde! Jsme tři dny před termínem porodu. Sice všichni doufají, že budu rodit na své sedmadvacáté narozeniny, které mám ve stejný den jako taťka, takže bychom byly tři generace v jeden den, což je za 4 dny, ale já už mám pocit, že to další 4 dny nevydržím! Zahajuji vypuzovací aktivity! Krom vývaru z maliní jsem zkusila snad všechny známé metody a podařilo se! Chviličku po půl... »

Tak už jdeme do finále... (40. týden těhotenství)

zveřejněno 29.04.2013 11:35:45

  .... a za všechno vážně dík! by se teď hodilo dodat. Jen doufám, že nám k tomu nepřiskotačí i kouzelník!! :-D No jo, přehoupli jsme se do 40. tt. Kdyby se nám nepodařilo otočení, nejspíš bych si teď prcka nesla z porodnice domů po císaři. Takhle se ještě hřeje pěkně tam, kde je a mě by zajímalo, co se mu honí hlavou. Zda taky přemýšlí, kdy to vypukne, kdy nás uvidí, jak vlastně vypadáme a zda si budeme v nadcházejícím životě rozumět. Nebudu psát o tom, jak se bojím porodu. Asi by se to v tuhle chvíli hodilo, ale pravdou je, že si uvědomuji, že to nebude příjemné, ale po v&scaron... »

Otáčení miminka, aneb naše předporodní článek má přiložené obrázky (38. týden těhotenství)

zveřejněno 18.04.2013 14:16:37

Na kontrole ve 32. tt nám pan doktor oznámil, že je prcek hlavičkou nahoru, ale má čas se ještě přetočit.. Prý do 36.tt by to neměl být problém. Tak jsme cvičili, vysvětlovali malému, že se má otočit, zdálo se, že leží jinak, že cítím pohyby jinde atd., tak jsme doufali, že se třeba zadařilo, ale na kontrole ve 36. tt nám bylo řečeno, že se otočil jen z boku na bok, stále je koncem pánevním a gynekolog mě předává do péče nemocnice, aby naplánovali císaře.Obrečela jsem si to, protože se celé těhotenství připravujeme na porod, svým způsobem se těším na ten prožitek, až nám malého dají... »

Nápoj zdraví, aneb užitečný dar pro nastávající tatínky.. :o) článek má přiložené obrázky (Porod)

zveřejněno 03.04.2013 18:23:18

Pomalu se nám blíží chvíle, kdy uvidíme toho našeho drobečka a zrovinka se to tak hezky sešlo, že nám taťka slaví jmeniny, tak jsem si dovolila vymyslet dárek k svátku a zároveň něco, co nám ZARUČENĚ přinese pevné zdraví pro miminko. Taťka dostal lahvinku domácí slivovičky a na ní...   ...tuto "etiketu":   Nápoj zdraví Nápoj zdraví se užívá v míře kdo, co unese, při narození potomka, aby mu přinesl dobré zdraví. Ke správnému efektu je nutné svolat sabat několika spolukouzelníků. Jako pomůcky si nachystáme malé, skleněné pohá... »

Mami, tati, já chci lepší bydlení! článek má přiložené obrázky (36. týden těhotenství)

zveřejněno 02.04.2013 13:06:38

Když jsme se stěhovali za kopečky, potřebovali jsme kde přespat, uvařit a hlavně do toho necpat moc peněz.Našli jsme si tedy byt v bytovce bez výtahu (což je tu naprosto běžné), ve 3. patře (teda 3,5. patře, jelikož tady je vše na půlpatra) o velikosti 39 m2, bez balkonu a s neskutečně malinkatou kuchyňkou, na kterou jsem si musela dlouho zvykat, než jsem byla schopná trochu něco uklohnit. Ale v té době nám to stačilo.Pak jsi se rozhodl, že obohatíš náš život a my začali řešit problém bydlení. Nejprve to bylo trochu složitější, protože taťka přišel o práci, když jsem byla v druhém měsíci, do toho mi bylo neskutečně špatně a opravdu jsme nebyli ... »

Tak už nám to prozradíš??? (33. týden těhotenství)

zveřejněno 14.03.2013 13:45:06

Předposlení kontrola.. Jsme 32+2 tt a jelikož jsme chtěli vědět, co vlastně čekáme, tak si myslím, že už bychom pomalu nějaký verdikt mohli dostat. Taťka včera rezolutně prohlásil, že pokud se prcek neukázal do teď, tak on už to vědět nechce a počká do porodu. Já se rozhodla, že to ještě dneska zkusíme, takže doktor kouzlí s ultrazvukem, hledá, hledá, stále hledá a......, nenachází! Prostě si nepřeješ, abychom to věděli, takže už to vědět nechceme a těch zhruba 8 týdnů už počkáme :-). Ale nazlobil jsi maminku, šmudlo. Minule jsi hajal tak pěkně a dneska? Hlavičkou nahoru! Doktor řekl, že se do příští prohlídky sn... »

Focení..:-), tentokráte v ateliéru a i s taťkou.. článek má přiložené obrázky (32. týden těhotenství)

zveřejněno 09.03.2013 21:58:50

Jsme na konci 32. týdne, takže opět naše čtyřtýdenní změna a focení... Byli jsme v ateliéru, tudíž máme foteček vícero a podařilo se i focení s tatínkem, což je trochu problém, když je tatínek zároveň i fotografem..:-D                  ... »

Bazénování s bříškem článek má přiložené obrázky (32. týden těhotenství)

zveřejněno 04.03.2013 12:53:39

Rozhodli jsme se, že vyzkoušíme místní bazén. Zatím jsme byli jen v létě ve venkovním koupališti a navíc je plavání dobré pro těhulky, tak jsme šli. Což plavání jako takové bylo v pohodě a navíc mě mile překvapilo zjištění, že je tu opravdu teploučká vodička. Je pravda, že ta voda dělá zázraky, člověk je lehoučkej a poměrně mě udivilo, že se ani moc nezadýchávám a jsem schopná docela dost uplavat. Jen byla vždycky sranda, když jsem se štrachala z bazénu ven. Člověk stoupá po těch schůdcích z vody a cítí, jak zase pěkně těžkne... Ale komedie byly ty pe... »

Jak taťka nakupoval... článek má přiložené obrázky (31. týden těhotenství)

zveřejněno 02.03.2013 11:12:22

Jelikož já jsem doma a přítel má náš oblíbený obchod cestou z práce, vyfasuje vždy seznam a vyrazí na nákupy beze mě. Včera zrovna tak. Ale přišel nám leták, že přesně v tom obchodě mají zrovinka v akci kojící polštáře. Já už jsem ho dlouho chtěla, ale pořád se nějak nedařilo ho pořídit a ten, co nabízeli, se mi vyloženě líbil. Uvnitř kuličky, 170cm dlouhý, vršek snímatelný a pratelný, dobrý materiál a moc pěkná cena. Připsala jsem tedy kojící polštář na seznam. Ještě jsem si všimla, že mají v letáku také bavlněn... »

Jak budeme rodit? článek má přiložené obrázky (31. týden těhotenství)

zveřejněno 28.02.2013 11:27:57

Jelikož se nám to pomalu, ale jistě blíží, začala jsem zjišťovat, jak je to tady, ve Steyru, s porodem. Člověk má určitou představu a neví, do jaké míry se to bude slučovat s realitou, ale musím říct, že pokud bude realita stejná, jako informace, které jsem dostala, tak bych mohla být docela spokojená.   Vím, že v ČR také už může být tatínek u porodu. Díky Bohu! Vyprávění o tom, jak tatínci museli házet mamince kytku oknem a připadali si jako puberťáci stepující před dívčím internátem, když si chtěli se svou ženou aspoň chvíli popovídat, jsou už snad nadobro pryč. Ale... »

Bříškové foto z 28 týdnů... článek má přiložené obrázky (28. týden těhotenství)

zveřejněno 10.02.2013 22:21:23

Ve zdraví jsme přežili další 4 týdny a pokračujeme v tradici focení bříška. Tentokrát máme pro změnu fotečku v leže .... »

Klouček nebo holčička? článek má přiložené obrázky (28. týden těhotenství)

zveřejněno 08.02.2013 12:54:02

  Jelikož v Rakousku jsou z počátku pravidelné kontroly po 2 měsících, vždycky se moc těšíme, až to naše zlatíčko uvidíme. Kdykoli jdeme na kontrolu, tak se ptáme, zda nám doktor prozradí, co vlastně čekáme.. Já stejně tvrdím, že to je klučík, ale kdyby nám to potvrdili, mohla bych mu s čistým svědomím říkat Tobiášku. Včera opět nastal po dlouhém čekání den D. Opět jsem se zeptala doktora, zda nám to poví, načež se podivil, že to ještě nevíme.. No, nevíme, nejprve byl malej, pak se točil zády, takže snad dneska konečně.. Kontrolu jsme měli odpoledne, tak jsem ho cel&e... »

Stinné stránky porození dítěte v Rakousku článek má přiložené obrázky (27. týden těhotenství)

zveřejněno 02.02.2013 11:54:26

Už jsem psala o tom, jak to asi zhruba vypadá se životem těhotné v Rakousku. Z mého pohledu stále klady převažují nad zápory, ale každá mince má dvě strany, a ani tady to není jen růžové. O hrazení vyšetření a jejich ceně už jsem se zmiňovala minule, teď bych chtěla zabrousit k byrokratickému šimlu. Nevím, jak to vlastně funguje, ale vždycky jsem měla pocit, že když se dítě narodí v nějaké zemi, tak má automaticky občanství té země, plus občanství po rodičích, pokud je jiné, než místo narození. Je to tak tři roky zpátky, co jsem ve zprávách slyšela příběh ženy, kter&a... »

Fotečka z 24 týdnů článek má přiložené obrázky (24. týden těhotenství)

zveřejněno 13.01.2013 20:14:02

  Tak nám taťka zase udělal jednu fotečku po dalších 4 týdnech. Dnes tedy končíme 24. týden a takhle vypadáme..:-D... »

Těhotenství v Rakousku (23. týden těhotenství)

zveřejněno 01.01.2013 20:27:07

Jelikož žijeme v Rakousku chtěla bych napsat pár rozdílů mezi těhotenstvím u nás v ČR a zde v Rakousku, kterých jsem si všimla. Nemůžu přesně říci, jak to je v ČR, vycházím z toho, co jsem pochytila, takže mě klidně opravte, když napíši něco špatně, ano? Tady, po nahlášení těhotenství v práci, sepíší nadřízení jakýsi formulář, který pošlou na pracovní inspektorát. Ve formuláři je popsáno, jakou práci vykonáváme a datum předpokládaného porodu a z inspektorátu přijde zpět, co z naší současné práce dělat můžeme, co ... »

Už je nám 5 měsíců článek má přiložené obrázky (20. týden těhotenství)

zveřejněno 20.12.2012 19:13:17

Můj přítel je tak trochu poloprofesionální fotograf. Řekli jsme si, že každý dokončený měsíc těhotenství uděláme malému na památku fotečku, takže máme k dispozici novou z konce 5. měsíce...:-D Celé to vymyslel přítel.. Sice není vidět, jak velké bříško máme, ale je to něco jiného...;-) Tak snad se bude líbit...... »

Zámečky lásky článek má přiložené obrázky (16. týden těhotenství)

zveřejněno 16.12.2012 13:48:47

Ve Steyru, kde bydlíme jsou dvě místa, kde si mohou zamilovaní zamknout lásku. Jedno je na mostě přes řeku Steyr a druhé je takové soukromější, v jakési zahradě, kde autor udělal z řetězů dvě velká srdce propletená do sebe a na ně se také zámečky věší. Letos jsme si k výročí řekli, že si dáme dárek v podobě našich zámečků. Takže lásku máme zamčenou a už nám neuteče :-D. Prý je něco takového i v Praze, ale to nevím jistě. ... »

Kdybychom to chtěli, tak to takhle neklapne! článek má přiložené obrázky (12. týden těhotenství)

zveřejněno 12.12.2012 18:24:13

Když se tak zamýšlím, nad svým těhotenstvím, tak je to jedna velká náhodička vedle druhé! Miminko jsme neplánovali, tedy plánovali za rok, takže jsme měli překvapení. Horší bylo, že jsme se dozvěděli o našem přírůstku, který je na cestě, když jsme jeli na pohřeb mého dědy, což bylo první úmrtí blízké osoby v mém životě. Zjistila jsem, že děda zemřel, když jsem byla týden těhotná. Jak se říká, jeden život odchází, druhý přichází, do slova! Ale to nebyla jediná náhodička mého těhotenství. Když jsem si jen tak pro sebe počítala datum po... »

Jak mě mamka poprvé cítila. (17. týden těhotenství)

zveřejněno 09.12.2012 15:13:33

Byl krásný nedělní den. Já jsem byl zrovna v bříšku přesně 17 týdnů a taťka se rozhodl, že ze mě chce mít turistu, a proto by mě mamka měla pomalu začít zaučovat. Prý mě učí jen samé "špatné" věci, jako je jíst ovoce a zeleninu, rajčatovou polévku a všechno to, co taťka nemusí :-D, takže se taky musím učit něco, co se hodí tatínkovi. Plán zněl jasně. Vylezeme na nedalekou rozhlednu nad městem. Autem jsme přijeli až dva kilometry pod rozhlednu, ale k ní nás čekaly 2km dost strmé cesty do pěkného kopce... Mamča funěla jako lokomotiva hned na začátku cesty, ale nějakým zázrakem vystou... »

Vše špatné je pro něco dobré! článek má přiložené obrázky (19. týden těhotenství)

zveřejněno 09.12.2012 12:25:08

Sice právě končíme 19. týden těhotenství, ale přesto bych se chtěla vrátit na úplný začátek. Vlastně to všechno začalo ještě dávno před otěhotněním. Ne každý mě teď pochopí. Ne každý tomu bude věřit. Ale já to tak cítím, proto to napíši.   Měla jsem kočičku, tedy spíše kocourka, kterého jsem měla velice ráda. Jak se říká, byl to člen rodiny a pro mě byl jako dítě. Mnohokráte, když mňoukl, znělo to spíše jako když volá MAMÍ, než jako mňouknutí. Nebyl to jen můj pocit, říkali to i jiní. Kocourek byl velice živý, potřeboval hodně pohybu ... »


Nové články
  • Jaké je těhotenství

    Za pár let si už nebudu nic pamatovat, jen to hezké, klasika, a tak si shrneme jaké je to být těhotná. Nejkrásnější období, to platí hlavně u prvního těhotenství, kdy máte čas na čtení článků, studování jak miminko roste, chodíte na předposlední kurzy, kde potkáte další těhule. Máte čas na odpočinek... Když už máte doma nějaké škvrně, už není moc čas na tyhle věci, musíte se věnovat dítěti, musíte víc uklízet, vařit, chodit na hřiště, učíte ho zvládnout školku, nějaký ten kroužek a pokud vám dítě nespí přes den, tak pro sebe nemáte ani minutu. A s přibývajícími měsíci tu jsou i nějaké ty další negativa - zvednout se ze země - ohnout se zavázat boty, ostříhat nehty, oholit nohy, sebrat cokoli co upadne a že toho najednou padá 10x víc než normálně a co teprve, když vám spadne něco pod gauč... - roztahování pánve, neustálý tlak dole - kyčle, chápu ty protivné důchodce, protože spát lze jen na boku a když bolí kyčle tak, že vám bolest vystřelují až do kolene, je to peklo. Stejně jako chvíle než to rozchodíte. - neustálý výtok - ráno musíte hlídat, abyste se neprotahli, jinak vás chytne křeč do nohy - postupem času přijdou otoky - Hamiltonův hmat, fakt chuťovka - pálení žáhy - dojít si na velkou bez zácpy nebo zaječích bobků - V noci 2x-3x vstáváme na záchod (mám podezření, že to je trénink na následně kojení) ... a to si máte před porodem odpočinout a nabrat síly... - vlézt a vylézt z vany  - krvácení dásní - únava, ať se snažíte sebevíc, už toho nezvládnete tolik jako dřív - bříško vám přijde, že váží aspoň 20kg, jakmile se máte zvednout, otočit v posteli apod. ====================================== A nějaké ty klady? - nemáte menstruaci - vrátí se vám prsa :-)  - občas jsou k vám lidí víc ohleduplní než normálně   Tak tedy takto... kdyby náhodou mělo být další, ať víme do čeho jdeme :-D ... »

    petra1303 | 07.10.2020 14:24:31

  • Už to tlačí...

    Zatím bylo vše v pohodě, sice jsem byla občas pomalejší, ale pořád se vše dalo zvládnout... Týden zpět jsme už lehce zazimovali chatu, přeci jen termín se blíží a je toho spousta ještě potřeba dodělat doma. A to mi teď prvně začaly natékat nohy a i malý se začal tlačit do všech stran. Najednou mi vše začalo trvat o mnoho dýl...  už jsem zažila i jeden večer, kdy jsem čekala, že se to spustí, jak jsem nemohla hnout a nemít kojící polštář na kterém jsem spala, tak jsem snad ani neusla. Takže teď peru, peru, peru, čeká mě žehlení,  doobjednávám nějaké věci z lékárny, využila jsem slevu dny Marianne a ušetřila 25% na přebalovák, prostěradla atp. Není to tolik, jako když jsem kupovala kočár, vajíčko atd. ale i tak pár ušetřených stovek potěšilo.  Mám za sebou už první kontrolu v nemocnici, jelikož řádí Covid-19, tak návštěvy nejsou teď každý týden, ale 1x za 14dnů, monitor mi taky ještě nedělali a až budou, tak to prý bude zkrácené než normálně.  Taky jsem dostala uvítací balíček, což bylo moc příjemné, hlavně oproti minulému je v něm spousta praktických věcí cca 5plenek, podložka, vložky a krémy jak pro miminko tak i pro maminku do porodnice, to se moc hodí, než sebou tahat celý sprcháč, šampón atp. ... »

    petra1303 | 18.09.2020 10:21:59

  • Kontrola a dovolená

    Máme za sebou další kontrolu, ultrazvuk s měřením a vše dobré. Vzala jsem sebou i může, aby se na prcka taky podíval, tentokrát už byl ale hlavičkou dolů a ještě prdelkou na nás natočený, takže jsme byli rádi, že vidíme ucho :-D ... Tak si musíme počkat naživo, ale to je ještě čas...   A tenhle měsíc jsme vyrazili na dovolenou. Kvůli Covid byl letos výběr jasný, Čechy, ale my je máme rádi, takže žádný problém. Vybrali jsme si Mariánské lázně a úplně super, nečekaně tam bylo spoustu vyžití i pro malou 4roky, dětské parky, lanovka, zpivající fontána ji úplně odrovnala, tam jsme museli být každý večer :-) A i procházka přes rezervaci Kladská měla velký úspěch. Pro mě občas náročnější výprava, ale zvládla jsem s nimi držet krok. :-) ... »

    petra1303 | 19.08.2020 18:17:28

  • Oggt test a jak rosteme

    Test na těhotenskou cukrovku mám za sebou, vše v pořádku, tentokrát jsem se vyloženě těšila, že si užiju 2hodiny v klidu a sama, klidně bych z toho udělala 5ti hodinový test :-)  Každopádně od toho přidělu cukru mi v bříšku mimčo pořádně ožilo a to nejlépe mezi 11h večer a 01:30 :-) Takže sbohem spánku. Přijde mi, že už mám mega břicho a že první těhotenství bylo víc na pohodu a tak jsem tady zapátrala v deníčcích a opravdu mě uklidnilo, že už jsem si taky stěžovala, že občas v bříšku zažívám pořádný cirkus. Výhoda byla v tom klidu doma, teď se opravdu od rána do večera nezastavím a ve volných chvilkách třídím oblečení a vymýšlím jak předělat byt.  Taky už jsem objednala první čepičku, teploměr do vody a koupila ponožtičky. Jinak se dost těžko zařizuje v létě výbavička pro zimní miminko, tohle prodejci docela podceňují a já začínám být lehce nervózní, že nemám kombinézu atp. když v říjnu rodím...   ... »

    petra1303 | 16.07.2020 12:15:55

Nejčtenější články
  • Úplný začátek

    Těhotenství jsem plánovala téměř přesně na den. Až Barborka oslaví druhé narozeniny, chtěla jsem doma malé miminko. Jelikož mě mé zaměstnání vždy bavilo a nechtěla jsem mezi dětmi velký věkový rozdíl, přišlo mi to ideální. Být doma 4 roky, mít mezitím 2 děti a pak už si s nimi jen užívat a plánovat. Do 10 měsíců jsem kojila Barunku, po ukončení kojení jsem zašla za doktorkou jestli je vše v pořádku a že bych tak za půl roku chtěla začít další miminko. Doktorka řekla že klidně můžu, že jsem v pořádku. Vysadila jsem proto antikoncepci, po které jsem po ukončení kojení začla špinit a s tatínkem jsme v nějaké slabé chvilce rozhodli, že nemáme na co čekat, že je beztak cyklus rozhozený, že nemám menstruaci tak není žádný důvod se nějak víc hlídat. Opravdu osvědčená antikoncepční metoda, jak se ukázalo za 14 dní na těhotenském testu. Rozdýchávali jsme to oba :) Proto bude mezi dětmi 19-20 měsíců  Jojo, člověk míní, život mění. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:35:41

  • Dovolená s bříškem

    „A kdy jako pojedeme na dovolenou?!??“ To byl první a nejdůležitější dotaz mého manžela, když se dozvěděl, že konečně čekáme miminko. Protože bydlíme v horách, neumí si léto bez alespoň dvou týdnů na prosluněné pláži, představit. Nevím, jestli si uvědomil, že za početí našeho broučka může taky on, ale dával to za vinu mě, že jsem naplánovala špatně termín.  „Tak já pojedu sám s holkama“ bylo jeho poslední rozhodnutí, když si uvědomil, že červencové miminko do Chorvatska opravdu vláčet nemůže. Na to jsem hodně zvědavá. Je nervní, jen když jedeme pár kilometrů a Verunka není zrovna naladěná na cestování. Nakonec jsme po dlouhých debatách zamítli i leteckou dovolenou do tropů – nějak se mi do toho s bříškem a dvěma dětmi nechtělo a rozhodli jsme se jet na prodloužený víkend do Aquaparku Babylon v Liberci. Jelo nás šest – já, tatínek, Eliška 9, Verunka 2, neteř Terezka 9 a brouček dobře schovaný v bříšku. Cesta autem byla dlouhá, ale i když už jsem byla ve 23tt, přežili jsme ji s miminkem dobře. S bříškem se nastupuje do auta hůř. Vyplatilo se taky vzít si pod záda polštářek. Na recepci hotelu jsou na rodiny s dětmi zvyklí. Nabídli nám krásný rodinný dvoupokoj, takže jsem mohla s mimčem v jednom pokoji odpočívat a v druhém si hrály holky. Doporučuji naši vychytávku – vymysleli jsme jim bojovku, která je každý den na nějakou dobu zabavila běháním po celém Babylonu. Dostali objevitelské deníčky a plnili různé úkoly, zjišťovali legendu o Babylonu, kreslili obrázky a zkoumali okolí. Tak jsme my měli čas i na odpočinek a další zábavné činnosti :)   Jako těhulka jsem si nejvíce užila hotelové snídaně. Veliký raut, kde byl výběr jídla od teplé snídaně, masa, vajíček, zapékané zeleniny, salátů, obložených mís, zeleniny, až po různé druhy müsli, jogurtů, koblih, buchet, ovocných salátů a dalších pochoutek. Na snídani jsme strávili spoustu času a s bříškem mi nebylo ani trapné zkusit od všeho něco, aspoň jsem vše mohla svést na těhotenské chutě. Dny jsme trávili nejvíce v aquaparku. Nasoukala jsem bříško do plavek a užívali jsme si vodních atrakcí. Miminku se ve vodě moc líbilo, plavání i lenošení v různých zákoutích aquaparku bylo příjemné. Hodně času jsme strávili ve vířivkách s teplou vodou. Jediné, co mimču moc nevyhovovalo, byly sauny. Taky jsme si samozřejmě netroufli na tobogány. Protože jsme schválně pro dovolenou vybrali jarní prázdniny a ne víkend, nebylo ve vodě moc lidí a taky jsme měli k dispozici spoustu volných lehátek na odpočinek. Když nás vodní svět přestal bavit, zašli jsme si do IQ parku a Lunaparku, kde se vyřádili hlavně děti. Já s miminkem povýšila na roli hlavního fotografa a dodavatele svačinek. S bříškem se totiž na kolotoč ani do autíčka vlézt nedá. Večeře v dinner bufetu byla opět záběr. Snažili jsme se jíst střídmě, ale takovému výběru jídel se nedalo odolat. Vyzkoušeli jsme spoustu dobrůtek, nakonec jsme si dali zmrzlinový pohár a odkulili jsme se do pokoje. Zvláštní bylo, že ač jsme my dospělí byli zralí na spaní, děti chytly druhý dech a vyžadovaly zábavu. Takže jsme se rozdělili. Tatínek dostal na starost holky a já mimčo. Starost o drobečka v bříšku byla jednoduchá – otáčet se na správnou stranu, ať si může hezky kopat a občas pohladit nebo poškrábat na zádičkách. Dovolenou v aquaparku jsme si moc užili a nastávajícím maminkám doporučuji! Až se brouček v létě narodí, zeptám se ho, jak se mu v Babylonu líbilo :) ... »

    jezurka | 23.04.2012 00:37:08

  • Výbavička pro miminko

    Mou jedinou omluvou je, že máme věcičky po dvou dětech a ještě od hodných sestřenic a tet. Jinak si neumím ani vysvětlit, kde jsme toho tolik vzali. Sepsala jsem a se svýma modelkama Eliškou a Verunkou nafotila, co jsme pro naše mimčo přichystali. Kromě kočárku máme snad všechno. Oblečeníčka je opravdu hodně, po zkušenostech, kdy miminko ze všeho asi po 3-5 týdnech vyroste, opravdu stačí 6 bodyček, 4 dupačky, 2 kabátky, 2 overalky na spaní, pokud je zima a nějaká čepička, ponožky. Pokud děťátko věci zašpiní, je nejjednodušší večer během minutky vyprat. Plínky budem používat jednorázové, i přesto mi moje hodná babička postupně nakoupila asi 50 látkových, takže těch máme opravdu velkou zásobu. Máme asi 3 zavinovačky (úplně stačí 1) a perfektní je heboučká žirafí zavinovačka do autosedačky, tu jsme u poslední dcerky využili opravdu hodně. Postýlku máme v ložnici. Zvedli jsme ji do nejvyšší polohy, ať se nemusím k miminku moc naklánět. K postýlce dáme ještě chůvičku. Polštářky a peřinka jsou zezačátku spíš jako dekorace a aby na miminko nefoukalo. Povlečení jsme ušili nové se starší dcerkou, kapsář je výborný na plínky, náhradní oblečení, dudlík a krém, hned je všechno v noci po ruce. Proutěný koš bude mít miminko v obýváku, aby mělo kde spát a odpočívat ve dne. Koš nám půjčila babička a konstrukci na kolečkách vyrobil šikovný tatínek. Koš vydrží asi do 3 měsíců, potom už se bude batolit na dece. V košíku se zatím usadily hračky, které mají dvě starší dcerky nachystané pro miminko do porodnice. Až se děťátko narodí, určitě sestřičkám taky nějaké hračky na památku přinese. Vaničku jsme koupili novou i s molitanovou koupací podložkou, přebalovací podložku máme ještě po Elišce. Na kojení a jako ohrádku pro mimčo je nachystaný krásný kojící polštář s puntíkama, který jsem vyhrála jako dárek od Mamaja group za článek v Těhotníčku. Autosedačka – vajíčko je po mladší dcerce, uvnitř je vložka pro novorozence. Koupili jsme taky nosítko, nejvíc se zalíbilo Eli, takže už víme, kdo bude prďolku nosit. Kosmetiku i potřebné věci z lékárny už máme taky nakoupené. Moc jsme to nepřeháněli, i tak je toho dost. Uvidíme, co bude miminku nejvíce vyhovovat a později dokoupíme. ... »

    jezurka | 11.06.2012 11:20:35

  • Jak se stává z pidi ducha dálnice :D

    Konečně uběhl alespoň týden od embryotransferu :D Embryotransfer byl 16.5.2013 a já jelikož jsem hrozný nedočkavec tak už sem zkusila zatestit ráno 23.5.2013 a to i přesto že mi v Repromedě dřívější testování nedoporučily a testovat se má nejdříve čtrnáct dnů po zavedení embryjka :) Něco mi ale říkalo ať test udělám a jelikož jsem měla divné pocity a bolesti v podbřišku tak jsem to riskla a test udělala.K mému velkému úžasu jsem uviděla slaboulinkého dušíka,kterého ale nikdo kromě mě neviděl.No zašla jsem do lékárny a nakoupila testy do zásoby na každý den jeden(pravda některý den jsem si udělala test ráno a i večer :) ale důležité bylo že miminkovská čárka byla den o dedne tmavší a tmavší a můj pocit že to klaplo silnější :D na kontrolu a potvrzení těhotenství jsem měla jít až 30.5.Večer 26.5. jsem ale začala trošku špinit tak jsem měla strach abych to náhodou nedostala apocit radosti a štěstí že se nám zadařilo již na první pokus neodešel s menstruací :( Hned druhý den ráno jsem proto raději zavolala do Repromedy a zdělila jim že mám již pozitivní testy ale že začínám trošinku špinit.Milá recepční mě objednala ihned na druhý den na krev a ultrazvuk.Hned ráno jsme s přítelem vyrazili do Brna na kontrolu,kde mi byla nabrána krev ,ze které mi pan doktor zdělil že jsem těhotná jelikož mám hodnotu Hcg 619 IU/l což je prej na 12.den po ET víc než slušné :D poté ještě zkontroloval vše ultrazvukem a řekl že nic zatím nejde vidět že je brzo ale že to je na 4 týden těhotenství obvyklý nález.Z Brna jsme s přítělem odjížděli s blaženým pocitem že si domů v bříšku vezem konečně vytouženého prďolku :) ... »

    fafule | 18.07.2013 18:45:38

Nejlépe hodnocené
  • Maminka

    Maminka Moje nejoblíbenější členka rodiny. Hraje si semnou na schovávanou, pokud se nudím a začnu se krapet vrtět, hned mě začne hladit a utěšovat. Pokud náhodou se zabývá něčím jiným, po chvilce mé snahy narovnat si nohu v koleni ihned nastává první fáze hlazení a utěsování. Prostě nám to klape:) Také si semnou ráda povídá a ujišťuje mě, že v noci se prý má spát. Chacha, to jí ještě vysvětlím. Všude ticho a tma jako v kostele a já bych měl nevyužít té skvělé šance na nové taneční číslo?? Rád poslouchám její hlas a ještě radši bych už konečně viděl, jak vlastně vypadá. Bude se mi líbit? Jaké má oči? Vlasy? S postavou prý nic moc, vzhledem k tomu že každý kdo k ní v posledních týdnech přijde tak tvrdí, že má velké břicho. Ale nevadí. Budu jí mít rád tak i tak. O tom jestli se budu líbit já jí, o tom nepochybuju. Jsem totiž ohromnej fešák. Nevím sice jak to poznala, ale odhalila že mám pindíka. Asi jí to práskla ta zrádkyně doktorka. Jsem holt chlap a protože jsem parádně ješitnej, nebudu se ukazovat jen tak kdekomu. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:28:40

  • Úplný začátek

    Těhotenství jsem plánovala téměř přesně na den. Až Barborka oslaví druhé narozeniny, chtěla jsem doma malé miminko. Jelikož mě mé zaměstnání vždy bavilo a nechtěla jsem mezi dětmi velký věkový rozdíl, přišlo mi to ideální. Být doma 4 roky, mít mezitím 2 děti a pak už si s nimi jen užívat a plánovat. Do 10 měsíců jsem kojila Barunku, po ukončení kojení jsem zašla za doktorkou jestli je vše v pořádku a že bych tak za půl roku chtěla začít další miminko. Doktorka řekla že klidně můžu, že jsem v pořádku. Vysadila jsem proto antikoncepci, po které jsem po ukončení kojení začla špinit a s tatínkem jsme v nějaké slabé chvilce rozhodli, že nemáme na co čekat, že je beztak cyklus rozhozený, že nemám menstruaci tak není žádný důvod se nějak víc hlídat. Opravdu osvědčená antikoncepční metoda, jak se ukázalo za 14 dní na těhotenském testu. Rozdýchávali jsme to oba :) Proto bude mezi dětmi 19-20 měsíců  Jojo, člověk míní, život mění. ... »

    luciasek84 | 10.04.2012 09:35:41

  • Odkud jsme a kam jdeme

    Ležím potmě, dívám se na vedle mě stojící postýlku a hladím si břicho. Človíčku, zdalipak ty víš, že o tom, co teď prožíváš, tvůj život zdaleka není? Že za chvilku opustíš to relativně bezpečné, teplé hnízdečko a budeš bojovat s takovými věcmi jako je gravitace, bolavé břicho nebo neznámý, šišlající, culící se obličej tvé matky? Zázrak zrození mi přijde na jednu stranu strašlivě absurdní, na druhou stranu neskonale dokonalý. Kdo to jen vymyslel?     ... »

    danicka84 | 10.04.2012 20:12:22

  • Jak na to

    "Potvoráci",oslovili jsme něžně s manželem své dva potomky,budete mít ještě jednoho bratříčka,nebo sestřičku.Oba potomci(4 a 5 let)se zarazili,nasadili výraz nasvědčující tomu,že se zrovna pokoušejí vyvrátit teorii relativity a po chvíli vydali jasný povel.Naše holčička chce  sestřičku,kluk pro změnu brášku.Jako bych to netušila.No nic,hlavně že se myšlence jako takové nijak nebrání.Maličkosti už přeci jen nějak doladíme. Uplynulo pár týdnů a já vím  naprosto přesně,že ten další potomek bude holčička.Nezbývá tedy nic jiného,než to oznámit potvorákům.Ach,díky Bože za mužskou ješitnost projevující se už v ranném věku.Stačilo našemu chlapečkovi polichotit,vysvětlit mu jak je bezvadné,že bude náš jediný princ a určitě si s dvěma holkama poradí. Od té chvíle má náš malý vetřelec jméno Janička a oba starší sourozenci se každou chvíli ptají,kdy že už bude to miminko.Mají smůlu,ještě si 5 měsíců počkají. ... »

    Val.J35 | 11.04.2012 07:13:17

Nejnovější diskuze
  • Ano tak určitě je dobré nejdří...

    dřív konzultace s doktorem, a taky záleží na druhu masáže, určitě by se neměly provádět nějaké náročnější masáže. Ale zajímalo by mě jestli by třeba taková erotická masáž h ... »

    Kája U | 29.06.2022 12:48:52

  • 30tt

    Super díky za rady měla jsem to podobně když jsem byla těhotná tak nějak v tom 30tt měla jsem opravdu jen základní věci pro malého a zbytek už jsem nakupovala po tom co se narodil. Třeba taková https://www.miminu.cz/nebesa/ nebesa nad postýlku a nějakou kosmetiku no prostě co jsem pak potřebovala a věděla že mi chybí tak jsem dokupovala. ... »

    Kája U | 20.04.2022 15:40:12

  • Šťastná budoucí maminka

    Já jsem v naprosté psychické pohodě. A je to asi zejména díky tomu že se o mě můj chlap tak báječně stará. Dokonce mně říkal, že jakmile se vrátím z porodnice, tak pro mě s chlapama nachystají překvapení. Jsem celá bez sebe co to bude. Jestli se třeba konečně našly v rodinném rozpočtu peníze na designé krby od https://rocal.cz/designove-krby? To by mně udělal velkou radost. ... »

    ludmila1985 | 31.03.2022 13:25:53

  • Strava a tělo

    Mně zase na zdraví pomáhají v poslední době doplňky stravy a samozřejmě pohyb. S kamarádkou chodíme po Havlíčkových sadech každý druhý den a vždy si vykládáme o tom co jsme poslední dny dělaly. Je to moc příjemné. Nedávno mi na telefonu Věra ukazovala, jak se jí zalíbila na https://eshop.guaranaplus.cz/vilkakora vilkakora jako doplněk stravy. Asi objedná. ... »

    ludmila1985 | 26.03.2022 11:12:40

více novinek » Z redakce
Citáty o výchově a vzdělání: Sexuální výchova patří do rodiny

„Sexuální výchova patří především do láskyplné rodinné atmosféry. Rodič, který na tuto svou krásnou pravomoc rezignuje, své dítě předhazuje informacím zkresleným, škodlivým a vztahům, které dítě mohou ... »

Angína u dětí

Zánět mandlí může být způsobený bakteriální, virovou nebo méně často plísňovou infekcí. Jak je od sebe poznat a co v kterém případě dělat? ... »

Citáty o výchově a vzdělání: Vzdělání jako dar

„Vzdělání je pro dítě ten největší dar, který mu rodič může věnovat. Dar, který mu nikdy nikdo nevezme,“ věří maminka-lékařka Jana Martincová. Věnujte ho svým dětem i vy! ... »

více novinek » Od maminek
Nikolka má za sebou sedmý měsíc předškolní přípravy, nákup aktovky a před sebou zápis do školy

Nikolka zdárně v Týdeníčcích postupuje, básničku pro rozcvičení v Jízdě tužkou už zná nazpaměť. Perfektně zvládá Praktika i Hlavičkové úkoly, tak ještě trochu vázne prostorová orientace. Do školy se j ... »

Soutěž o jídelní židličku Bebeconfort Lily

Jídelní židlička Bebeconfort Lily je skládací, lehká židlička, kterou může vaše dítě používat od 6 měsíců do 3 let. Díky židličce se dítě může zúčastnit rodinného stolování již od prvních příkrmů. ... »

Zapojte se do testování dětských polarizačních brýlí a krému na obličej SPF30 od Suavinex

Hledáme 3 maminky, které by rády otestovaly se svými dětmi polarizační brýle v neonových nebo pastelových barvách a krém na obličej SPF30! ... »

více novinek » V diskuzním klubu
Umytá okna

Já čekám až po pylové sezoně. Máme dům uprostřed zahrady, všude kolem ovocné stromy. Na našem autě není ani vidět, jakou má původní barvu.. ... »

Padání vlasů

Zdravím, jsem na to podobně, jen u mě je to spíš věkem už :( Mám po čtyřicítce a na vlasech je to sakra znát. ... »

Darování vajíček - zkušenosti

Taky si s dovolením počkám na víc informací. Sama bych vajíčka klidně darovala - svoje děti neplánuju, jsem zdravá, tak proč někomu nepomoct. ... »


 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace